Смекни!
smekni.com

Microsoft Windows 98 (стр. 2 из 2)

Microsoft Windows 98Як уже було сказано WindowsХР оптимізована для роботи із графікою, медіа – контентом та відео, тому вона повинна містити певні опції, які б покращували роботу із цими видами інформації. На рис. 8 можна побачити як у WindowsХР відображаються графічні файли, вибравши стиль відображення „ Діафільм ” можна без відкриття самого с. 7 файлу побачити його зміст. Якщо вибрати стиль відображення „ Ескізи сторінок ”, то можна побачити всі графічні документи у зменшеному вигляді. Це дуже корисно особливо в тих випадках, коли людина професійно займається фотографією, або використовує комп’ютер як фотоархів і повинна знайти певну фотографію чи малюнок серед багатьох. У випадку із відеоінформацією WindowsХР дає змогу переглянути перший кадр, фільму чи його заставку, що дає змогу визначити характерні особливості фільму та визначитися із його подальшим переглядом.

Microsoft Windows 98
Microsoft Windows 98

рис. 8

У Windows98 таких можливостей немає. У WindowsХР як видно із рис. 8 є можливість зразу проводити певні операції із вибраними файлами: їх можна переглянути у режимі слайд – шоу, надрукувати фото, причому зразу ж відкриється панель настройки функцій принтера, тощо. Для відеофільмів WindowsХР пропонує їх перегляд, запис на диск, як CDтак і DVD, цих функцій Windows98 також позбавлена.


Висновок.

В результаті порівняння інтерфейсу операційних систем Windows98 та WindowsХР ми побачили, що між ними є досить багато подібного, але і достатньо відмінних рис.

Для WindowsХР операційна система Windows98 є попередником, на вдалих особливостях якої вона ґрунтується, враховуючи при цьому, що комп’ютерна техніка значно розвинулась за цей час і стало можливим використання нових графічних ефектів, тощо.

WindowsХР на даний час є не тільки найпоширенішою операційною системою, але і системою, яка найдовший час протрималася на ринку операційних систем – із 2001 року. І лише зараз, в кінці 2006 року корпорація Майкрософт випускає нову операційну систему WindowsWista, яка матиме нові, більш ефективні засоби керування файлами та папками, новий інтерфейс, панель швидкого доступу, буде більш захищена від вірусних атак.

Випуск нової операційної системи вимагатиме зміни вимог до комп’ютерних комплектуючих, як це було колись із WindowsХР, адже техніка розвивається і технічний прогресс не стоїть на місці. І можливо колись ми порівнюватимемо можливості старої – престарої WindowsХР із можливостями ще неіснуючої реально операційної системи....


Література.

1. Сергей Бормотов Системное администрирование, Санкт – Петербург, Питер, 2006, ст. 13 – 27.

2. Тхір А. Я., Лютин В. А. Довідник користувача ПК, Київ, Наука, 2002, ст. 21 – 28, 56 – 73.

3. Симонович С. В. Самоучитель работи на ПК. Москва, Десс IPRESS, 2004, ст. 7 – 16.