Смекни!
smekni.com

Обслуговування програмного забезпечення (стр. 1 из 4)

Вступ

Технологічна практика на підприємстві «Шахта ім. М.П. Баракова» направлена на використання теоретичного матеріалу на практиці.

На практиці необхідно дослідити наступні питання: характеристику підприємства; історію становлення; характеристику виробничої діяльності; організаційну структуру підприємства; основне організаційне обладнання підприємства; основні напрямки вдосконалення електронного обладнання; охорону праці на підприємстві; пройти виробничі екскурсії. Також необхідно закріплення теоретичних знань та умінь що до роботи з електронним обладнанням та програмним забезпеченням ПЕОМ; придбання практичних навичок роботи на ПК; вивчення основної технічної та керівної документації; ознайомитися з організацією виробничої діяльності підприємства.

Відповісти на наступні теоретичні питання: описати, як виконуються інсталяції та налагодження програмного забезпечення; описати діагностику та устаткування неполадок у комп’ютерній мережі; описати, як обслуговується периферійні пристрої (принтер, сканер), а саме підключення, налаштування, перезаправка картриджів; освітити, які фактори впливають на якість функціонування мережевої інформаційної технології; описати, які види робіт необхідно виконати при комплексному аналізі ефективності функціонування комп’ютерної мережі.


1. Характеристика підприємства

1.1 Історія становлення

Шахта «Баракова» розташована в місті Суходільськ Краснодонському районі Луганської області в 50 км від м. Луганська і входить до складу ДП «Краснодонвугілля». Розміри шахтного поля складають 6 км, з падіння – 3,5 км.

«Шахта ім. М. П. Баракова» була здана в експлуатацію в 1957 р. Із проектною потужністю 900 тис. тонн вугілля в рік.

Затвердженим проектом «Розкриття та підготовки 390 м. і 480 м.» (1969 р.) проектна потужність шахти була прийнята 1200 тис. тонн вугілля на рік.

Після введення в експлуатацію шахта протягом 3‑х років (1975–1977) освоїла проектну потужність, за рахунок відпрацювання найбільш виробничого пласта Л7.

Технічним проектом «Розкриття та підготовки» гір 580 м «(1975 р.) проектна потужність була збережена в розмірі 1,2 млн. тонн вугілля на рік. Проектом розглянуто можливість збільшення потужності шахти до 900 тис. тонн вугілля на рік при відпрацюванні запасів у пологої частині шахтного поля.

При переході очисних робіт у полі 680 м. мощі шахти рекомендується 900 тис. тонн вугілля на рік з продуктивністю праці робітника з видобутку 45,2 т / міс.

З 1996 р встановлена проектна потужність у розмірі 350 тис. т на рік. Виробнича потужність у розмірі 300 тис. т на рік.

1.2 Характеристика виробничої діяльності

Територія «шахти імені М.П. Баракова» розташована в районі Краснодону Луганської області. У геологічному відношенні шахта займає західну і центральну частину Селезневської улоговини.

Поле шахти розташоване в районі, добре освоєному виробництвом і промисловістю.

Поряд з вуглевидобувними підприємствами по сусідству знаходиться ЦОФ – центральна збагачувальна фабрика.

На площі ділянки або в безпосередній близькості від нього знаходяться міста Алчевськ, Краснодон, Луганськ, Антрацит і ряд населених пунктів сільського і промислового типів.

Живлення електроенергією всіх промислових об'єктів здійснюється від державної мережі «Донбас – енерго».

Джерелом питної води промислових об'єктів служить водопровід «Донбас водтрест». Постачання підприємств технічною водою виробляється шляхом використання шахтних вод.

Згідно з «Геологічним звітом про розробку полів шахт: «України»; «Суходольська Східна», «Дуванная», «Баракова», і «Самсоновська західна» комбінату «Краснодонвугілля» виконаному трестом шахтної геології і технічного буріння МУПССР в 1974г. у геологічній будові ділянки беруть участь породи кам'яновугільного і четвертинного віків.

В даний час експлуатаційні роботи ведуться на горизонті 560м по пласту К5, який небезпечний по раптових викидах вугілля і газу, по пилу не небезпечний.

Фактичний видобуток за останніх 5 років складає:

2002г. – 168,9 тис. т.;

2003г. – 248,1 тис. т.;

2004г. – 272,5 тис. т.;

2005г. – 98,8 тис. т.;

2006г. – 65,7 тис. т.

План видобутку на 2007г. – 70 тис. т.

За станом на 01.01.2007г. очисні роботи ведуться в 1-ій лаві – 1 вост. по пл. К5г. 560м.

Механізація очисних робіт – стругова установка ВУСТ‑2М.

1.3 Організаційна структура підприємства

На підприємстві шахта імені М.П. Баракова ВАТ «Краснодонвугілля» головну посаду займає директор шахти.

Директор виступає керівником підприємства, слідкує за роботою підприємства. У його підпорядкуванні знаходяться заступник директора з виробництва, головний інженер, головний механік, заступник з охорони праці, головний бухгалтер, заступник з кадрів і заступник з постачання.

Заступник з постачання займається матеріальним відділом і керує складом. Він займається питаннями постачання матеріалом підприємство.

Заступник з кадрів завідує відділом кадрів. Відділ займається прийомом кадрів на підприємство.

Головний бухгалтер керує бухгалтерією і фінансами підприємства. У його підпорядкуванні розрахунковий відділ, відділ нормування і відділ праці заробітної плати.

Заступник з охорони праці займається питаннями техніки безпеки і охорони праці на підприємстві. У його підпорядкуванні ділянка ВТБ – вентиляція техніка безпеки, а так само лампова.

Головний механік на виробництві займається питаннями ремонту забійного устаткування.

Головний інженер займається питаннями, які пов'язані з ділянками по проходці, монтажний демонтажних і підготовчих робіт.

Заступник директора по виробництву керує і стежить за роботою на доричних ділянках і ділянках внутрішньо шахтного транспорту.


1.4 Основне електронне обладнання підприємства

Основне електронне обладнання відділку кадрів складається з 3 комп’ютерів:

- G33M-S2. Gigabyte Technology Co., Ltd. BIOS Award Software International, 5.1.2600Service Pack 3 Зборка 2600, процесор x86 Family 6 Model 15 Stepping 11 GenuineIntel~2400МГц, відео контролер: nVIDIA GeForce 6100 128 Mb, жорсткий диск: 128Гб.;

- System Product Name, System manufacturer, BIOS American Megatrends Inc., 5.1.2600Service Pack 3 Сборка 2600, процесор: x86 Family 16 Model 6 Stepping 2 AuthenticAMD ~2812 МГц, nVIDIA GeForce 6100 128 Mb, жорсткий диск: 250Гб;

- F3Ke. ASYSTeK Computer Inc., BIOS American Megatrends Inc., 6.0.6000 Зборка 6000, процесор AND Turion™ 64 Mobile Technology MK – 36,2000 МГц ядер: 1 логіч. відео контролер: nVIDIA GeForce 6100 128 Mb, жорсткий диск: 80Гб.

Монітори: SAMSUNG Sync Master 793 Мб.

Також у кабінеті є: ксерокс Canon FC200, принтер HP Deskjet D4163, Canon LBP 2900 та шість електронних друкарських машинок OPTIMA SP50.

1.5 Основні напрямки вдосконалення електронного обладнання

До основних напрямків вдосконалення електронного обладнання відноситься планування покупки сервера (архітектури DL582 G2 включає двоядерний процесор AMD Opteron серії 8200 або чотирьохядерний процесор серії Opteron 8300, чіпсети Nvidia nForce Professional 2200 і 2050 і чіпсет AMD 8132, два слоти PCI-X частотою 100 МГц, чотири слоти PCI Express x4, три слоти PCI Express x8 і два інтегрованих багатофункціональних мережевих адаптера швидкістю до 1 Гб / с.).

Також необхідно придбати нове програмне забезпечення, а саме: нова операційна система Windows 7 Professional, сучасніші антивірусні програми, програму Microsoft Office 2007 Blue Edition, браузер http://freesoft.ru/clicks/click.php? adv=yandex&ban=2106&pl=1&url=http://getfirefox.yandex.ru/freesoft/FirefoxSetup.exeMozilla Firefox, архивуючу програму WinRAR, а також програму для запису дисків Nero Vision Express.

1.6 Охорона праці на підприємстві

Необхідно неухильно дотримувати правила по техніці безпеки. Порушення цих правил може привести до поразки електричним струмом, викликати спалах.

При експлуатації необхідно остерігатися:

- поразки електричним струмом;

- механічних пошкоджень, травм.

Робочі місця по відношенню до світлових отворів повинні розташовуватися так, щоб природне світло падало з боку переважно зліва. Робочий стіл повинен регулюватися по висоті в межах 680 – 760 мм Під столешницею робочого столу повинен бути вільний простір для ніг з розмірами по висоті не менше 600 мм, по ширині 500 мм, по глибині 650 мм. Клавіатуру слід розташовувати на поверхні столу на відстані 100 -300 мм від краю, зверненого до користувача, або на спец. регульованої по висоті робочої поверхні, відокремленої від основної столешниці. Про кожний нещасний випадок на виробництві потерпілий або очевидець негайно сповіщає безпосереднього керівника. За невиконання даної інструкції винні притягуються до відповідальності згідно правилам внутрішнього трудового розпорядку або стягненням, певним Кодексом Законів про працю.

Забороняється їжа поблизу комп'ютера і його зовнішніх пристроїв. При роботі устаткування всі кришки і кожухи повинні бутизакриті. Забороняється торкатися токоведучих частин штепселів, вилок, сполучних шнурів і кабелів, захисного кожуха монітора.

Вимоги безпеки перед початком роботи.

1. Не входити в кабінет у верхньому одязі, головних уборах, брудному взутті, з громіздкими предметами.

2. Пересуватися в кабінеті спокійно, не кваплячись.

3. Працювати дозволяється лише на тому комп'ютері, який виділений на дане заняття.

Забороняється:

1) Експлуатувати несправну техніку.

2) При включеній напрузі мережі відключати, підключати кабелі, що сполучають різні пристрої комп'ютера.

3) Працювати з відкритими кожухами пристроїв комп'ютера.

4) Торкатися екрану дисплея, тильної сторони дисплея, роз'ємів, сполучних кабелів, токоведучих частин апаратури.

5) Самостійно усувати несправність роботи клавіатури.

6) Натискувати на клавіші із зусиллям або допускати різкі удари.

7) Пересувати системний блок і дисплей.

8) Класти які-небудь предмети на системний блок, дисплей, клавіатуру.

9) Працювати брудними, вологими руками, у вологому одязі.

Вимоги безпеки по закінченню роботи:

Після закінчення роботи виконати дії строго з вказівки керівника, здати документацію і дискети.

1.7 Виробничі екскурсії

На майданчику шахти розташовані: комплекс будівель і споруджень головного ствола, будівля допоміжного ствола, будівлі підіймальних машин, котельна, установка вентилятора, електропідстанція, АБК, контора, механічні майстерні, складські і допоміжні споруди. На загальній території знаходяться ЦОФ і станція очищення шахтних вод.