Смекни!
smekni.com

Створення Web-вузлів у програмі FrontPage (стр. 1 из 5)

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНЕ УЧИЛИЩЕ № 10

ДИПЛОМНА РОБОТА

на тему:

Створення Web-вузлів у програміFrontPage

Виконала

Учениця групи № 10

по спеціальності

"Оператор комп’ютерного набору"

Бальби Аліни

Полтава 2007р.

Зміст

Вступ

Назва і можливості програми

Інтерфейс програми

Склад і функції головного вікна. Основні інструменти

Представлення робочого вікна при створенні Web-вузла

Створення нового Web-вузла на основі головного шаблону

Приклад оформлення домашньої сторінки створенного Web-вузла

Техніка Безпеки

Висновок

Література

Вступ

В наш час створення власного або корпоративного представлення в Internet не є важкою задачею навіть для починаючих користувачів. Для цього просто необхідно скористатися новим способом створення Web-сторінок і Web-вузлів - MicrosoftFrontPage 2003. Нова версія програми дозволяє створюватиWeb-вузол будь-якої складності і розміщувати їх в Internet при чому для використання MSFrontPage 2003 не потрібно знати мову HTML. Оскільки програма належить до відомого пакету MicrosoftOfficeSystem 2003. Інтерфейс і основні властивості роботи до його офісних програм і не доставляють ніякої складності в освоєні.

Назва і можливості програми

Програма MSFrontPage 2003 являє собою редактор Web- документів, який дозволяє розміщувати на Web- сторінках текстову і графічну інформацію, а також додавати ефекти мультимедіа (звук, відео, анімація). Крім того програма дозволяє створювати папки і файли, формувати структуру їх взаємодії всередині Web- вузла, а також організовувати процес управління розробкою Web- вузла, створювати публікацію Web-вузла в мережі Internet. Звіти FrontPage можна використовувати для видалення несправностей.

Для використання MSFrontPage 2003 не обов'язково знати мову HTML. В ході створення і редагування сторінок (при введені і форматуванні тексту, вставки малюнків, таблиць, посилань і других елементів сторінки) програма автоматично формує і додає символи (теги) мови HTML в кодовий опис сторінки.

Слід відмітити, що MSFrontPage 2003 представляє професійні засоби розробки і проектування, підготовки і публікації даних, які потребуються для створення динамічних Web-вузлів різного призначення.

Web-вузол FrontPage- це вузол, який створений в програмі FrontPage. вміщує Web-сторінки, малюнки, документи, файли мультимедіа - практично всі можливі види файлів. Web-вузол FrontPage містить сховані папки і файли, які підтримують особливі функціональні можливості FrontPage. Сховані елементи є метаданимиFrontPage.

Метадані FrontPage- це інформація про Web- вузол FrontPage, що відповідають за управління вузлом. Ці дані використовуються в програмі FrontPage для використання всіх функцій управління (створення і переміщення файлів, створення звітів, публікація). Тому вони не відображаються в програмі FrontPage. Якщо вони були б видимими, то вони могли б помішати в процесі створення вузла.

Інтерфейс програми

Інтерфейс програми FrontPage 2003 має традиційний для Office вид.

(Інтерфейс програми FrontPage)

Вікно FrontPage містить такі елементи головного вікна:

Рядок заголовка містить назву програми (FrontPage), назву Web-вузла чи Web-сторінки, а також кнопки управління вікном на екрані. В правому куті - це три традиційні кнопки управління Свернуть, Развернуть - Восстановить, Закрыть (вікно), а зліва від назви розташований значок (зменшена копія значка FrontPage на робочому столі Windows) для виклику спливаючого меню. Згорнуте вікно відображаються як кнопка на панелі задач.

(Головне меню і панель інструментів)

Рядок головного меню програми. Натиснення мишею по назві конкретного пункту дозволяє вибрати необхідну команду, режим чи доступ до різних функцій. В правому куту сторінки розміщене поле Введите вопрос для швидкого пошуку і виклику довідкової інформації по роботі з програмою;

Панель інструментів Стандартная містить кнопки основних команд програми. Склад відображаючих команд можна настроїти, добавити або видалити відповідні кнопки панелі;

Панель інструментів Форматирование призначена для роботи з текстом. Склад інструментів даної панелі також можна міняти.

Крім описаних основних панелей програма FrontPage2003 пропонує цілий ряд (точніше - 17) інструментальних панелей, доступ до яких відкриває меню Вид - Панели инструментов. Викликати меню Панели инструментов можна також, натиском миші в будь-якому місці рядка меню і рядка форматування.

(Меню Вид - Панели инструментов відкриває цілий ряд інструментальних панелей)

Для того, щоб вручну змінити вміст кнопок любої панелі, потрібно вибрати меню Вид - Панели инструментов - Настройка і у відкритому вікні Настройка вказати необхідні команди для вибраних панелей інструментів. Діалогове вікно Настройка можна також викликати із меню Сервис. Замість настройки через меню можна також клацнути мишею по трикутній стрілці на правому куті панелі (Параметры панелей инструментов), в наступному вікні що з’явиться вибрати Добавить или удалить кнопки - Название панели і в допоміжній панелі вибрати (шляхом добавлення чи знаття прапорців) необхідний склад кнопок.

Всі панелі інструментів можна розміщувати в любій частині вікна, для чого потрібно лише перемістити за допомогою миші необхідну панель в зручне для користувача місце. Слід замітити, що всі програми, які входять до пакету MSOffice, автоматично налагоджують меню і панелі інструментів, розміщуючи кнопки, які найбільше використовує користувач. При першому запуску Office відображаються всі команди. Потім, по мірі роботи, меню і панелі інструментів настроюються таким образом, щоб відображати тільки найбільш використовувані команди.

Панель інструментів Стандартная може розміщуватися у вікні вертикально.

Центральна частина головного вікна програми містить три області. В центрі знаходиться робоча область, яка називається вікном документа, в ній відображаються Web- сторінки і Web- вузли. Існує велика кількість режимів відображення в вікні документа, які в термінології FrontPage називаються представниками. В самому верхньому рядку програми документа розміщені ярлики з назвою відкритого Web- вузла і його відкритих сторінок. Виділяючи мишою той чи інший ярлик, можна відображати в вікні необхідний Web- документ.

В лівій частині вікна розташовується одна із панелей: Список папок або Область переходов. Перша відображає список папок і файлів відкритого Web- вузла (при цьому активна вкладка Список папок в нижній частині панелі). Друга панель, яка називається Область переходов, схематично зображує зв’язки між відкритого Web- вузла (активна вкладка Переходы в нижньому рядку). Переключення між панелями здійснюється такими способами:

Можна вибрати вказані вище папки;

Через меню Вид - Список папок или Вид - Область переходов;

Або натиском миші наявним піктограмам на панелі інструментів.

Крім того, ці панелі можуть бути виключені (кнопка - хрестик в правому верхньому куті), а панель Список папок можна викликати і закривати, використовуючи комбінацію клавіш Alt + F1.

В верхній частині панелі Список папокзнаходяться кнопки Создать страницу и Создать папку, який дозволяє добавляти нові вміщуючі в структуру створюваного Web- вузла.

Права область, яка називається область задач, являє собою панель, яка містить багатосторінкові гіпертекстові меню для вибору різних засобів і конкретних операцій, необхідних для створення Web- документів (вузлів і сторінок). Вибір потрібної сторінки указаного меню виводиться із списку, яке відкривається при виборі трикутної стрілочки у правому верхньому куті області задач. Включення і відключення області задач можна виконати за допомогою меню Вид - Область задач, або за допомогою комбінації клавіш Ctrl + F1.

(Вибір виду панелі Области задач)

Вигляд головного вікна FrontPage, відкриваючого при запуску програми, може бути заданий користувачем в діалоговому вікні Параметры (Сервис - Параметры).

Якщо при вказаному вікні при включеній вкладці Общие в розділі. При запуску зняти прапорці, що відповідають командам Открывать области задач и Открывать последний Web- вузол, головне меню буде міститилише одне вікно - вікно документа, в якому буде представлена нова пуста Web- сторінка.

(Діалогове вікно Параметры, вкладка Общие)

Самий нижній рядок головного вікна програми - рядок стану. В правому куті розміщені два або чотири поля. Два перших (зліва) поля з’являються при відображені Web- сторінки в вікні документа. В першому полі показується час в секундах, необхідне для загрузки відображаючої на екрані Web- сторінки при необхідній скорості модемного з’єднання. При натисненні мишею в даному полі відкривається список вибору значення указаної скорості (Кбит/с).

Друге поле показує розмір вікна документа в пікселях при установленому значені екранного дозволу. Натиск мишою по даному полю відкриває список, дозволяючий вибрати друге значення екранного дозволу і змінити розмір сторінки з допомогою відкриваючого діалогового вікна Изменение размеров страниц. Ці ж операції можна використати за допомогою головного меню Вид - Размер страницы.

В останньому випадку відкриється діалогове вікно Изменения размеров страницы, в якому можна добавити або відредагувати необхідні розміри сторінок і значення екранного дозволу. При добавлені з’явиться вікно Размер страницы для введення конкретних значень.