Смекни!
smekni.com

Антивірусні програми та архівування даних (стр. 6 из 6)

3. Виконати команду з меню Команды — Извлечь файлы из архива або клацнути мишею на кнопці «Извлечь» панелі Інструментів (добування файлів здійснюється у поточну папку).

Щоб витягти файли у потрібну папку, треба виконати команду Команды — Извлечь в другую папку або клацнути мишею на кнопці «Извлечь в». У діалоговому вікні, що з'явиться на екрані, слід позначити папку і клацнути мишею на кнопці «ОК».

Під час добування файлів відображається вікно із статистикою. У разі виникнення помилок з'явиться вікно діагностичних повідомлень.

Висновки

В ході проведеного аналізу та дослідження тема нашої роботи повністю розкрита.

В ході виконання поставлених перед нами завдань ми визначили та довели, що:

1. Вірус – це програма. І шкодити вона може лише програмно, але ніяк не наглядно – страшні казки ходять про віруси, які вбивають і зводять з розуму користувачів за допомогою виводу на екран небезпечної для людини кольорової гами, були і будуть казками. Антивірус – це програма, яка знаходить та знешкоджує вірус. Є такі типи антивірусів: детектори, фаги, ревізори, охоронці, вакцини.

2. Архівний файл — це файл або група файлів, записаних у стисненому вигляді в єдиний файл, з якого їх можна добути у початковому вигляді. Існують такі способи стиснення даних: алгоритм RLE, алгоритм групи KWE, алгоритм Хафмана. Сучасні архіватори підтримують сукупність алгоритмів для різних типів даних.

Отже, порушена у роботі тема розкрита.В ході вищевказаного можна зробити такий висновок:

Ми розглянули способи зменшення обсягу та зберігання інформації методом архівації – стисненням даних. Здійснили огляд проблеми захисту комп’ютерів від вірусів та хакерських атак. Переконалися в тому, що жоден антивірус 100% захисту не дасть, але обновлюючи бази сигнатур ми маємо більше надії на знаходження щойно відкритих вірусів.

Список використаних джерел

1. Курс користувачів персональним комп’ютером. Автори : Г.В.Саєнко та Т.Б.Волобуєва. 2006 рік.

2. Практичний курс інформатики. Автори : В.Д.Руденко; О.М.Макарчук; М.О.Патланжоглу.

3. Караванова Т. П. Розвиток творчості учнів при вивченні інформатики: Авторська програма поглибленого вивчення інформатики.—Чернівці: ОНМІПО, 2006.—44с.

4. Рудненко В.Д.,Макарчук О.М., Патланжоглу М.О.Практичний курс інформатики / За ред. Мадзігона В.М. - К.:Фенікс, 2007. -304 с.

5. Глушаков С.В. ,Персональний комп'ютер. Учебний курс.-Харків:Фомо;М.:ООО.Фирма "Издательство Аст",2004.-499с.

6. Гордієнко Г.В. Входження України у всесвітню систему інформації. // Нова політика. - 1999 р. - №5 – С. 64-67.

7. Демінський С.О. Гроші в Мережі. // Політика і культура. - 2001. - №5 (88) / 13-19 лютого. - С. 34-36.

8. Демонополізація “Інтернету”. // Молода дипломатія. - 2000. - №4 (18). – 17 с.

9. Інформаційна тривога. // Пробудись. - 1998. - 8 січня. – С. 3-12.