Смекни!
smekni.com

Корпоративні комп’ютерні мережі (стр. 2 из 2)

SMTP - лист направлено на поштовый ящик в іншому поштовому домені; доставка виконується шляхом з’єднання з транспортним агентом на видаленому сервері за допомогою протокола SMTP.

prog - лист повинен бути опрацьовано якоюсь програмою; доставка виконується викликом цієї програми, на вхід котрої подається те, що міститься у листі.

7. 3G розшифровується як Third Generation (третє покоління). Під поколінням маються на увазі стандарти передачі даних, тобто чим новіше покоління, тим більші об’єми інформації воно здатне передати. Візьмемо для прикладу стандарт нульового покоління (0G), котрий має бути знайомий всім користувачам мобільного зв’язку та телефонів Nokia – Push-to-Talk (PTT, "натисни і говори"). Цей стандарт тривалий час був включений у телефони цього виробника в якості додаткового бонусу, хоча особливих можливостей для зв’язку він не надає. Образно кажучи, PTT можна порівняти з рацією, оскільки передача звукових сигналів тут можлива лише в одному напрямку.

Яскравим представником першого покоління (1G) був NMT (Nordic Mobile Telephone). Активні користувачі мобільного зв’язку, років 5-10 тому можуть пам’ятати, що він розглядався в якості альтернативи для мобільних телефонів (зокрема, виробництва компанії Ericsson). Але в цього стандарта були вагомі недоліки, внаслідок чого він і канув у Лету. NMT працює в діапазоні 453-468 мГц, і його звукові сигнали можна було легко перехопити за допомогою звичайного УКХ-радіоприймача, тому про конфіденціальність можна забути. Хоча зв’язок може здійснюватися на далекі відстані у кілька десятків кілометрів, та для цього потрібні непомірні витрати для базових станцій, що зробило стандарт неефективним.

За кілька років індустрія зробила крок від аналогового зв’язку до цифрового. Стандарт GSM (Global System for Mobile Communications) мав кілька ключових переваг, котрі спричинили його шалену популярність у світі (2G, друге покоління). А саме, високий ступінь захищеності цифрового каналу, що забезпечувало конфіденційність даних, чотири діапазони частот (850, 900, 1800, 1900 мГц), менші та енергоефективніші розміри пристроїв, широкі можливості для наповнення мережі. Хоча розробка цього стандарту велася ще з 80-х років, широку популярність він здобув лише на зламі століть. Зараз GSM займає 82% ринку мобільного зв’язку у світі, та 29% населення Землі. Проте інформатизація суспільства зростала шаленими темпами, і навіть GSM прийшлося доповнювати такими можливостями, як GPRS ( General Packet Radio Service ), та EDGE ( Enhanced Data rates for GSM Evolution ), котрі підвищили рівень покоління до 2,5G та 2,75G відповідно.

Одним з основних тут став стандарт CDMA ( Code Division Multiple Access ), котрий раніше був у використанні воєнних структур різних країн світу, в тому числі США та СРСР. Швидкості на базі цієї технології дозволяють отримувати інформацію з 384 Кбіт/сек, а при використанні надстройки HDSPA ( High-Speed Downlink Packet Access, 3,5G ) – 3,6 Мбіт/сек. Вже зараз почали з’являтись пристрої з підтримкою як GSM, так і 3G-мереж від провідних виробників мобільних пристроїв – Nokia, Sony Ericsson, Samsung Motorola, Apple iPhone 3G, що дозволяє активно впроваджувати ці технології у використання для широкого загалу.

Мережі 3G повинні підтримувати наступні швидкості передачі даних:

для абонентів з высокою мобільністю (до 120 км/год) — не менше 144 кбіт/с;

для абонентів с низькою мобільністю (до 3 км/год) — 384 кбіт/с;

для нерухомих об'єктів — 2,048 Мбіт/с.

Використана література

1. www.hpc.ru

2. www.4pda.ru

3. www.ixbt.com

4. www.itc.ua

5.www.hardw.net