Смекни!
smekni.com

Інструментарій електронної комерції (стр. 3 из 3)

електронний платіж інформаційний комерція

Висновок

На закінчення подамо короткі висновки по виконаній роботі. Отже, в колишні роки, до появи Internet, можливості торгівлі були дуже обмеженими в порівнянні з можливостями, які відкрили для неї нові технології та інформаційні інфраструктури. Головними факторами обмеження були час і простір. Навіть якщо магазин працював цілодобово, відвідували його лише ті покупці, які жили десь неподалік. Крім того, магазин міг запропонувати щодо убогий асортимент товарів, оскільки простір магазину фізично обмежений. Магазин у Internet не обмежений у просторі та часі. Асортимент товарів, які пропонує магазин, також необмежений.

Он-лайнові роздрібні торговці (іноді їх називають електронними продавцями) також пропонують більше товарів, ніж традиційні продавці, а також більш широкий комплекс послуг по кожному товару. У Internet книги, компакт-диски і квитки продаються краще, ніж у торгових закладах, оскільки споживчу цінність цих товарів складає їх зміст, а не оформлення Зовнішній вигляд квитка на літак не має значення, покупця цікавлять ціна і рівень обслуговування в літаку Нові технології роблять Internet також відмінним місцем продажу товарів, які купуються на основі емоцій, завдяки своєму зовнішньому вигляду, а не змісту (так звані спонтанні покупки)

Internet змінює традиційну модель продажу, тактичну за своєю природою Компанії зазвичай роблять те, що можна продати, будь то товар, послуга чи інформація, і у своїх зусиллях з продажу ґрунтуються на чотирьох ключових компонентах маркетингу (ціна, товар, просування і розповсюдження) В Internet торгівля набуває більш стратегічний характер Якщо більшість компаній розглядає свої товари виключно як засіб задоволення попиту, то Internet змушує їх бачити в якості товару увесь цикл продажів (освоєння ринку, створення попиту, задоволення попиту, обслуговування клієнта, утримання споживача) У тактичної моделі всі ці стадії циклу продажів - щось на зразок неминучого програми, який додається до і після продажу. У стратегічній моделі, навпаки, це найважливіші складові частини, з яких складається комерційне послання.

Список використаних джерел

1. Балабанов І.Т. Електронна комерція. СПб.: Пітер, 2008.

2. Галкін С.Є. Бізнес в Інтернеті. М.: Инфра-М, 2005.

3. Козине Д. Електронна комерція. М.: Російська редакція, 2006.

4. Кульченко М.В. Роль електронної комерції в сучасних МЕВ. М.: МДІМВ, 2006.

5. Попов В.М. Глобальний бізнес і інформаційні технології. Сучасна практика і рекомендації. М.: Фінанси і статистика, 2008.

6. Пярін В.А., Кузьмін А.С., Смирнов С.М. Безпека електронного бізнесу. М.: Геліос АРВ, 2002.

7. Соколова О.М., Геращенко Н.І. Електронна комерція: світовий і російський досвід. М.: Відкриті системи, 2007.

8. Еймор Д. Електронний бізнес: еволюція і / або революція. М.: Вільямс, 2008.