Смекни!
smekni.com

Історія виникнення мобільних телефонів (стр. 2 из 2)

Треба врахувати і те, що постійні розмови телефоном спричинюють також перенапруження м’язів, запалення сухожиль, зміщення хребців. Адже тіло перебуває в неприродному для нього положенні, фіксуючи трубку біля вуха.

Проте не всі однаково сприймають випромінювання від мобільних телефонів. Є підвищена, знижена і середня радіочутливість. Більшість людей — до 80%, належать до середньої групи. Решта або до підвищеної або до зниженої чутливості. Люди зі зниженою радіочутливістю можуть жодним чином не реагувати на потужне випромінювання, тоді як з підвищеною — відчути втому й головокружіння вже після однієї телефонної розмови.

"Безсоння"

Вчені з університету Уейна в Мічигані (США) спільно із шведськими колегами провели дослідження й виявили, що випромінювання мобільних телефонів спричиняє безсоння й впливає на структуру сну.

Як вважає керівник дослідження, вчений Бенгт Арнетц, випромінювання мобільних активує стрессорну систему мозку і, як наслідок, людині стає складніше розслабитися й заснути.

Крім того, експерт зазначив, що розмова по мобільному перед сном також не є корисною для організму: мозок переходить у стан збудження додатково до збудження від радіації.

А якщо піднести мобільний телефон до голови дитини у віці до 5 років, то температура голови підноситься на 2-4 градуси.

"Вплив на слух"

Чимало людей сьогодні занепокоєні тим, який вплив можуть мати мобільні телефони на їхнє здоров’я. Дослідження показують, що часте використання сотового зв’язку може призвести до погіршення слуху, а то й до повної його втрати. В деяких випадках виною цьому є мобільні телефони. За словами отоларинголога Майкла Гоффера люди, які використовують сотовий зв’язок близько години на день, гірше чують високочастотні звуки:

"Коли ми спілкуємося, то говоримо у певних частотах. Приголосні звуки зазвичай є нижчими, а голосні навпаки звучать у вищому діапазоні. І якщо ви не розрізняєте високих частот, то не можете чути чітко".

Справа у тому, що здатність чути контролюють малесенькі волоски у вусі. Надто сильний звук призводить до того, що ці волоски слабшають і врешті відмирають. Дослідники протягом 12 місяців проводили експеримент з сотнею людей, які користувалися мобільними телефонами, і порівняли результат з 50 людьми, які не користувалися мобільниками. У результаті ті, хто користувався сотовим зв’язком, більше втратили здатність чути високі частоти.

"Мобільні телефони і діти"

Багато батьків купують в подарунок найновіші моделі мобільних телефонів для своїх дітей, але мало хто задумується про вплив такого подарунка на їх здоров’я. Деякі користувачі мобільних телефонів, в тому числі і діти, кажуть, що довга розмова викликає головний біль через випромінювання електромагнітних хвиль малої інтенсивності, які здатні проникати в менш масивний та більш чутливий череп. Ці випромінювання впливають на мозкові імпульси, можуть нанести шкоду імунній системі дитини, яка перебуває в процесі розвитку.

А батьки купують мобільні телефони своїм дітям для того, щоб дізнатися, що з дитиною все гаразд, не знаючи про те, що при першому підключенні мікрохвиля випромінювання дуже велика. Підрахуйте скільки за день ваша дитина отримує дзвінків та задумайтеся про її здоров’я і не тіште себе думкою про те, що мобільний телефон – для вашого спокою.

Вчені вважають, що ризик може бути зведений до мінімуму шляхом скорочення об’єму розмов та ігор, діти можуть користуватися своїми мобільними телефонами тільки в особливих, екстремальних ситуаціях. Ризик для здоров’я дуже великий: чим молодші діти, тим більша небезпека.

"Правила користування мобільним телефоном"

Оскільки відомо, що діти та підлітки мають тонший череп, чутливішу нервову та слабшу імунну системи, закордонні спеціалісти розробили спеціально для них рекомендації з користування мобільними телефонами:

• використовуйте мобільний лише у разі крайньої необхідності та лише на короткий час;

• не тримайте телефон близько до тіла (краще в портфелі чи сумці);

• коли посилаєте СМС, тримайте телефон якомога далі від тіла;

• на ніч вимикайте телефон або не тримайте його поруч з головою;

• не використовуйте мобільник у транспорті (тролейбусі, автобусі, автомобілі, особливо метро), оскільки в цьому випадку випромінювання мобільного телефону зростає;

• не грайте в ігри, використовуючи телефон;

• не тримайте телефон близько до вуха, поки встановиться зв’язок;