Смекни!
smekni.com

Локальна комп'ютерна мережа в житловому будинку (стр. 3 из 3)

Локальна мережа будинку побудована згідно топології розподілена зірка. Для адресації використовується адресний простір класу C (192.168.0.0/24)

Висновок

Інформаційні мережі можуть передавати голосові повідомлення, відеозображення і данні. Мережі обміну даними складаються з периферійних пристроїв, вузлів, мережевих пристроїв і носіїв. Для відображення логічної і фізичної побудови мережі використовуються топологічні схеми. Мережеві вузли можуть виконувати роль клієнта, сервера або того і іншого.

Всі процеси обміну повідомленнями мають відправника, отримувача і канал передачі даних. Обмін даними між комп’ютерами підкоряється спеціальним правилам, так званим протоколам. Протоколи визначають особливості повідомлення, включаючи шифрування, формат, інкапсулювання даними, розмір, синхронізацію і спосіб розсилання.

Маршрутизатори з інтегрованими службами і інші мультифункціональні пристрої з’єднують мережу і мережі підприємств малого бізнесу з ціллю надання сумісного доступу до ресурсів і виходу в Інтернет на декілька вузлів. Мережеві пристрої, це спрощений не дорогий пристрій, використовуємий для розгортання невеликих мереж. Пристрої такого типу, як правило, одночасно виконують функції комутатора, маршрутизатора і бездротової точки доступу.

Література

1. CISCO Networking Academy (http://www.cisco.com)

2. Коуров Л.В. Информационные технологии. Минск, "Амалфея", 2000, с.116-143

3. Інтернет (http://www.dlink.ru/ua/products/)