Смекни!
smekni.com

Проект волоконно-оптичної лінії зв’язку між пунктами Запоріжжя - Васильовка (стр. 2 из 9)

Можна назвати десятки розробок, які за своїм рівнем випереджають зарубіжні аналоги. Наприклад, турбовинтовий двигун для літака АН-140, двигун сучасного вітчизняного комбайну "Лан", гідролокаційна система виявлення екологічно небезпечних технічних об'єктів та ін. У 1997 році підприємствами області впроваджено 206 нових технологічних процесів, з яких 71 - маловідходна, ресурсозберігаюча та безвідходна технологія. Освоєно виробництво 313 нових видів продукції, у тому числі 54 види машин, устаткування, апаратів та приладів, і 239 -матеріалів та інших виробів.

Кількість підприємств в області - 346. Понад 25% усієї електроенергії в Україні виробляється в Запорізькій області. Основним виробником є Запорізька атомна електростанція. Металургійний комплекс області представлений підприємствами чорної та кольорової металургії, у тому числі ВАТ: "Запоріжсталь", "Дніпроспецсталь", "Запорізький завод феросплавів", "Запоріжкокс", "Запорізький алюмінієвий комбінат", "Укрграфіт", Запорізький титано-магнієвий комбінат.

ТРАНСПОРТНО-КОМУНІКАЦІЙНА ІНФРАСТРУКТУРА

Область має всі види транспортних зв’язків: автомобільний, залізничний, повітряний, водний. Бердянський морський торговий порт, Запорізький річковий порт, міжнародний аеропорт "Запоріжжя" - найбільш значні транспортні підприємства області. В області розвинуті усі види зв'язку. Регіон має розгалужену телефонну мережу. Активно розвиваються системи мобільного та пейджерного зв'язку. Є декілька серверів електронної пошти. Доступна система Інтернет в режимі On-line. В області існує розвинена мережа установ торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення.

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО

Обсяг валової продукції сільського господарства у 1996 році склав 3,2% загального обсягу виробництва в Україні. Площа сільгоспугідь області складає 2240,7 тис.га, або 5,4 % угідь країни, у тому числі ріллі - 1903,6 тис.га, зрошувальних земель - 263,4 тис.га. У галузевий структурі сільськогосподарського виробництва рослинництво складає 49,6 %, тваринництво - 50,4 %. Головна товарна продукція - зерно, насіння соняшнику. Південні райони спеціалізовані на садівництві. Розвинуте продуктивне тваринництво, свинарство і птахівництво. З 395 сільгосппідприємств області розпайовано 321 на площі 1,37 млн га сільгоспугідь.

В області зареєстровано 1878 фермерських господарств, в розпорядженні яких знаходиться 70,9 тис.га сільгоспугідь, у тому числі 67,2 тис.га ріллі.

ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНІ ЗВ’ЯЗКИ

Серед факторів інвестиційної привабливості регіону особливе місце належить високому рівню освіти населення. Вищу освіту має 15% населення віком від 25 до 64 років, а середню - 78%, що значно вище показників багатьох розвинутих країн Європи. Цей високий показник зумовлений великою потребою високотехнологічних промислових підприємств області у кваліфікованих фахівцях.

Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку області за станом на 1січня 1998 складає 48,5 млн дол. США з 41 країни світу, крім того, у вигляді кредитних коштів - близько 100 млн дол. США.

Серед підприємств з іноземним капіталом найбільш успішно працюють ЗАТ "Івеко Мотор-Січ", співзасновником якого є італійська компанія "IVECO" (обсяг іноземних інвестицій становить 3,4 млн дол. США), ВАТ "Пиво-безалкогольний комбінат "Славутич", інвестиції в яке здійснила шведська компанія 'Болтік Беверщжіс Холдінг АБ" (10,0 млн дол. США), ЗАТ "Дніпрорудненський залізорудний комбінат", кошти в яке інвестовані словацькою компанією "MINERFIN a.s." (17,9 млн дол. США).

Розділ 2. Вибір траси ВОЛЗ

Проведемо аналіз існуючих автодоріг між пунктами Запоріжжя - Василівка по атласу автомобільних доріг України.

Візьмемо три можливі варіанти траси і проведемо їхнє порівняння, виберемо найбільше доцільний і економічний варіант.

Дані для порівняння можливих варіантів траси ВОЛС зводимо в таку таблицю

Таблиця 1.

Маршрут

Перетини

Загальна довжина траси

Ж/Д

Шос.дороги

Ріки

1

Запоріжжя – Степногірськ – Василівка

1

2

2

45 км

2

Запоріжжя – Нижня Хортиця – Розумівка - Біленьке – Василівка

1

4

64 км

Вибираємо трасу з урахуванням мінімізації обсягу робіт, з урахуванням можливості застосування механізмів при будівництві, з урахуванням джерел блукаючих токів і ліній електропередач. У заміській частині траса повинна проходити паралельно шосейним і ґрунтовим дорогам, мати мінімум перетинів з ріками, водоймами, шосейними і залізничними дорогами.

На підставі порівняння варіантів, я вибираю 1 варіант траси (Запоріжжя – Степногірськ – Василівка), як найбільше підхожий і приймаю його за проектний.

Другий варіант (Запоріжжя – Нижня Хортиця – Розумівка - Біленьке – Василівка) 60% довжини

всієї траси проходить по ріках, водоймах, 40% по місцевості, придатних умовах для прокладки кабелю без застосування допоміжної техніки. (Мал2.1.)

Мал 2.1.

- Траса № 1.

- Траса №2.

Розділ 3. Вибір передачі, марки та ємності кабелю

3.1. Розрахунок необхідної кількості каналів ТЧ.

Дані відповідності різних каналів каналам тональної частоти приведемо у вигляді таблиці.

Таблиця 3.1

1 телефонний канал

1 КТЧ

1 канал передачі даних

1 КТЧ

24 телеграфних каналів

1 КТЧ

1 фототелеграфний канал

1 КТЧ

1 канал радіомовлення

2 - 3 КТЧ

Розрахуємо необхідну кількість КТЧ для передачі, результати зведемо в таблицю.

Таблиця 3.2

Схема розподілу

каналів

Необхідна

кількість КТЧ

Загальна кількість КТЧ

390 ТФ

45 ТГ

3 РВ

34 ФТГ

31 ПД

390

2

9

34

31

466

3.2. Вибір системи передачі

Необхідна кількість КТЧ можна організувати, застосовуючи різного типу апаратуру. При застосуванні аналогової апаратури ущільнення типу К-300 (система передачі однополосна, однокабельна), що призначена для роботи з малогабаритному коаксіальному кабелю МКТП-4, організувавши два 300 - канальних лінійних тракти, можна одержати 600 КТЧ. Цифрова система передачі ІКМ-480 у порівнянні з АСП, при використанні того ж типу кабелю і тієї ж кількості необслуговуємих пунктів, має високу завадостійкість, і дальність практично не впливає на якість зв'язку, так само ЦСП має високу стабільність електричних параметрів, високу ефективність використання каналів для передачі сигналів дискретної інформації, високі експлуатаційні і технічні показники. Цифрова система передачі ІКМ-480 по числу КТЧ цілком задовольняє усім вимогам, але доцільніше застосувати ВОСП тому що тут довжини регенераційних ділянок значно більше, ніж у ІКМ-480. Тому потребує меншу кількість НРП, а значить вартість лінійних споруджень буде нижче. Для організації заданої кількості КТЧ застосуємо апаратуру ВОСП Сопка-3М, яка працює по одномодовому волокну, та здатну організувати 480 каналів між двома кінцевими пунктами. Буде потрібно по одному комплекті даної апаратури в кожному ОП.

Приведемо характеристики волоконно-оптичних систем передачі у вигляді таблиці

Таблиця 3.3

Тип ВОСП

Сопка - 3

Сопка - 3М

Кількість каналів

480

480

Швидкість передачі, Мбіт/с: - в електронному тракті - в оптичному тракті

34,368

41,2416

34,368

68,736

Довжина хвилі оптичної несучої, мкм

1,3

1,3/1,55

Сопка-3м працює на довжині хвилі L= 1,55 і 1,3мкм. Довжина хвилі 1,55мкм володіє самим малим загасанням. Використання Сопка-3м дозволяє знизити кількість НРП, а в нашому конкретному випадку обійтися без таких.

Комплект апаратури ВОСП Сопка-3м забезпечує можливість незалежного і роздільного введення трактів системи передачі в міру необхідності нарощування магістральних і внутрішньозонових кабельних ліній зв'язку. В устаткуванні ВОСП, установлюваному як у 0П, передбачені стаціонарні типові цифрові стійки, що дозволяє при необхідності; здійснити виділення цифрових чи потоків окремих каналів у транзитних пунктах. У комплексі апаратури системи передач використовується типове цифрове каналоутворююче устаткування.