Смекни!
smekni.com

Технологічний процес виробництва РЕА та його автоматизація (стр. 13 из 13)

Система САПР-ЧПУ різних версій в період 1989 - 2002 впроваджена більш ніж на 260 підприємствах Росії та СНД (близько 700 інсталяцій).



Висновки

У сучасних умовах розробка топології друкованої плати та її підготовка до виробництва виконуються, як правило, різними спеціалістами: конструкторами і технологами. Їх інтереси часто суперечливі: конструктор звичайно прагне до максимальної щільності монтажу, технолог ж змушений враховувати можливості реального виробництва та проводити технологічну правку вихідної топології, як правило, кілька загрубляя її.

Найчастіше компроміс дається не просто. Опитування Британських виробників друкованих плат показав, що в числі своїх основних проблем вони бачать занадто малі розміри "провідник-зазор" (52%) і погане взаєморозуміння з розробниками (30%).

Одна з умов та основних переваг наскрізний САПР полягає в безперервній "технологічному ланцюжку" від задуму конструкції до готового виробу. Не повинно бути "виняткових" ланок з неавтоматизованої технологією. Систему САПР підприємства необхідно замислюватися як наскрізну, велику увагу приділяючи ефективної автоматизації як конструкторських, так і технологічних підрозділів.

Для задоволення вимог замовника і збільшення конкурентоспроможності радіоелектронних засобів (РЕЗ) виробник повинен прагнути використовувати сучасні технології проектування, засновані на наскрізних алгоритмах проектування.


література

1. Иванов Ю.В., Лакота Н.А. Гибкая автоматизация производства РЭА сприменением микропроцессоров и роботов. - Москва, Радио и связь, 1987

2. Основы автоматизации управления производством. Под ред. И.М. Макарова. - Москва, "Высшая школа", 1989

3. Норенков И.П. Принципы построения и структура САПР. - Москва, "Высшая школа", 1986

4. Автоматизация технологического оборудования микроэлектроники. Под ред. А.А. Сазонова. - Москва, "Высшая школа" 1991

5. Дружинин Г.В. Надежность автоматизированных производственных систем. - Москва, "Энергоатомиздат", 1986

6. Государственная система стандартизации. - Москва, Стандарты, 1994 г.

7. Единая система конструкторской документации. - Москва, Стандарты,1988 г.

8. Единая система технологической подготовки производства. - Москва, Стандарты, 1984 г.

9. Основополагающие стандарты в области метрологии. - Москва, Стандарты, 1986 г.

10. Система государственных испытаний продукции. - Москва, Стандарты,1986 г.

11. Метрологическое обеспечение информационно-измерительных систем. -Москва, Стандарты, 1984 г.

12. Единая система программной документации. - Москва, Стандарты, 1985г.

13. Системы качества. Сборник нормативно-методических документов. -Москва, Стандарты, 1989 г.

14. Сертификация продукции. 1. Международные стандарты и руководства ИСО/МЭК в области сертификации и управления качеством. - Москва, Стандарты, 1990 г.

15. Сертификация продукции. 3. Международные системы сертификации. Организационно-методические документы. - Москва, Стандарты, 1991 г.

16. Технология и автоматизация производства радиоэлектронной аппаратуры: Учебник для вузов/ И. П. Бушминский, О. Ш. Даутов, А. П. Достанко и др.; Под ред. А. П. Достанко, Ш. М. Чабдарова. — М.: Радио и связь, 1989. — 624 с.: ил.

17. Гелль П. П., Иванов-Есипович Н. К. Конструирование и микроминиатюризация радиоэлектронной аппаратуры: Учебник для вузов. — Л.: Энергоатомиздат. Ленингр. отд-ние. 1984.—536 с., ил.