Смекни!
smekni.com

Обладнання Lucent Technologies для побудови інтелектуальних мереж (IN) (стр. 2 из 2)

Рисунок 5 – Архітектура SCEP Lucent Technologies

Файловий сервер містить диск ємністю 5 Гбайт і є основною частиною SCEP, що включає інтерфейс користувача, базу даних ORACLE, паролі користувачів і пакети послуг.

Компілюючий сервер містить засоби крос-компіляції та компілятор SUN C++, бібліотеки та спеціалізоване середовище розробки прикладних програм. Завантаження програмного забезпечення в сервери відбувається з накопичувача на магнітній стрічці.

Програмне забезпечення всіх компонентів IN має модульну структуру та побудовано на базі відмовостікої платформи UNIX. Всі програмні модулі відповідають відкритим стандартам UNIX.

Частина логіки послуги створюється з використанням мови програмування логіки послуг SLL, частина – за допомогою мови графів рішень DGL. Мова SLL схожа на мови програмування PASCAL або BASIC, відрізняючись від них такими додатковими властивостями як убудовані автомати кінцевих станів, асинхронні виклики функцій і типи даних, специфічні для телекомунікаційних протоколів.

Більшість функцій створення послуг доступна користувачу через графічний інтерфейс виду OPEN LOOK, який використовується на робочих станціях SUN. При редагуванні розробник вибирає потрібні SIB, з'єднує їх певним чином, задає вхідні параметри. При редагуванні інтерактивно відбувається перевірка коректності параметрів, які вводяться. У режимі симулятора надається можливість виконання ланцюжка SIB як із його початку, так і з будь-якого іншого місця.

Компоненти програмного забезпечення створеної в SCEР послуги завантажуються в SMS і в SCP, причому в SMS направляються схеми організації баз даних, а в SCP – ще й програми логіки виконання. Завантаження можна зробити як зі стрічки, так і дистанційно по протоколу TCP/IP.

Отримані дані використовуються в SMS для створення таблиць підстроювання індивідуальних параметрів під абонентів послуги. В SCP послуги інсталюються або з терміналу технічної експлуатації, або дистанційно з SMS по протоколу Х.25.

Для запобігання витоку інформації в комп'ютерних системах компанією Lucent Technologies розроблено спеціальні модулі, що захищають інформацію від несанкціонованого доступу, а також модулі, що дозволяють відслідковувати зловмисні виклики в IN.

Компанія пропонує для використання пакет основних послуг IN, у який входять: безкоштовний виклик, виклик з додатковою оплатою, телефонне голосування, телефонна карта, персональний номер, віртуальна приватна мережа.