Смекни!
smekni.com

Системи передачі фірми АТ&Т (стр. 2 из 2)

Апаратура 8TR636 може бути використана сумісно з різними системами передачі, які відповідають необхідним критеріям щодо сигналу про несправність, щоб система змогла виконати перемикання на резерв. Система типу 8TR637 являє захисну комутаційну станцію конфігурації (1+1) – одна основна та одна резервна системи – на інтерфейси на 2 та 8 Мбіт/с. Сигнал дублюється на передавальному кінці та надсилається по двох окремих шляхах. На приймальному кінці з двох сигналів, що надійшли, вибирається сигнал з кращою якістю.

Система доступу до мережі типу SLC –120 (мультиплексор) призначена для цифрових мереж віддалених абонентів. Вона забезпечує будь-яку комбінацію послуг з передачі сигналів ТЧ та даних через ЦСП будь-якого типу. Ця система може діяти по оптичних кабелях, металевих кабелях та радіорелейних лініях.

3 Обладнання типу OPTIMUX

Система передачі типу OPTIMUX призначена для використання на коротких та середніх відстанях для мереж приватного та загального користування, в яких цифровий потік, що містить різні види інформації, передається по оптичних кабелях із швидкістю 2 Мбіт/с.

Джерелами цифрових потоків 2 Мбіт/с, що еквівалентні 30 каналам ТЧ, можуть бути такі системи:

– мультиплексування типів 8TR635 або 8TR641;

– мережного доступу типу SLC –120;

– відеоконференцзв`язку;

– установчі АТС з зв`язками, що входять та виходять РВХ.

Ця система може бути застосована також для з`єднувальних ліній в стільникових мережах. На рис. 3 зображена узагальнена схема використання системи типу OPTIMUX.


Рисунок 3 – Узагальнена схема використання системи типу OPTIMUX

Можливі такі варіанти використання цієї системи:

- у сільській місцевості, де потребуються відносно дешеві з`єднання «точка-точка», у цьому разі система забезпечує віддаль зв`язку від 0 до 70 км без атенюаторів та регенераторів при швидкості передачі 2,8 або 34 Мбіт/с;

- при реалізації принципу FTTB найбільш слушним є кільцева конфігурація мережі при швидкості передачі по колу 34 Мбіт/с та 2 Мбіт/с на відводах (рис. 4 а)

- уздовж залізничних шляхів та різних комунікацій (нафто-газопроводів

та ін.), коли на лінії порівняно великої протяжності є стаціонарні вузли, де потрібно вводити-виводити інформацію (рис. 4 б);

- для сільської місцевості, що займає великий простір, в цьому разі доцільне використання триступеневої топології, що дозволить охопити площу в декілька сотень кілометрів з мінімальною кількістю обладнання (рис. 4 в).

Рисунок 4 – Використання системи OPTIMUX в кільцевій (а), шинній (лінійній) (б) та деревовидній (в) мережах

Система OPTIMUX призначена для передачі від одного до шістнадцяти двонаправлених цифрових потоків зі швидкістю 2 Мбіт/с по одномодових ОК у відповідності з рекомендацією G.703 МККТТ. Модулі мультиплексорів здатні групувати чотири потоки по 8 Мбіт/с в один потік 34 Мбіт/с.

Модулі OLTU (обладнання лінійного оптичного тракту) містять пристрої для перетворення електричних сигналів у оптичні та навпаки. Модулі призначені для різних швидкостей 2, 8 або 34 Мбіт/с та мають різні енергетичні потенціали в залежності від застосування – для малих та великих відстаней.

Конструктивні особливості мультиплексорів та модулів OLTU дозволяють нарощувати ємність системи та міняти її конфігурацію. Основні технічні характеристики системи OPTIMUX наведені в табл. 1

Таблиця 1– Параметри системи OPTIMUX

Параметр Значення
Цифрові інтерфейси Швидкість, Мбіт/с: 2,048 8,448 34,368 Код: НDВЗ НDВЗ НDВЗ
Додатковий канал 128 кбіт/с, RS485
Середовище передачі Одномодовий ОК
Енергетичний потенціал, дБ для 2, 8 та 34 Мбіт/с 19
для 8 та 34 Мбіт/с 27
Довжина хвилі випромінювача, мкм 1,3
Лінійний код 5В6В
Лінійна швидкість, Мбіт/с для кількості каналів ТЧ 30 3,072
120 480 12,672 51,552
Напруга живлення, В 24 - 60
Потужність, що споживається, Вт 34

Для збільшення надійності мережі передбачається апаратура резервування, що автоматично перемикає оптичний лінійний тракт на інший оптичний кабель в разі пошкодження кабелю на основній трасі. Система дозволяє легко нарощувати ємність та змінювати склад модулів в залежності від конфігурації мережі.