Смекни!
smekni.com

Моделювання процесу підготовки та проведення дегустації абсенту (стр. 3 из 3)

Перебити гіркий смак абсенту допомагає часточка лимона.

абсент рецепт дегустація

4. Популярні марки абсенту

Xenta - найпоширеніша марка абсенту в Росії. Спочатку вироблялася в Іспанії спеціально для нашого ринку на замовлення дистриб'ютора - компанії Васко (в іспанському варіанті називається Tunnel). Абсент Xenta (Ксента) виробляється в Іспанії (останнім часом також і в Італії). Міцність - 70%. Вміст туйона не більше 10мг/1л, що відповідає нормам більшості країн Євросоюзу. Володіє пом'якшеним полинно-анісовим смаком. У даний момент абсент Xenta є найбільш поширеним абсентом на російському ринку. Його можна купити як в супермаркетах, так і в інтернет-магазинах. Також його можна спробувати в барах і клубах. Орієнтовна ціна в барах: 20 - 30 гр. за 50 гр., що, відповідно, дещо дорожче, ніж у магазинах, але дає можливість скуштувати напій перед придбанням «більшої партії». Є надія, що бармени в закладах освоять згодом приготування коктейлів за участю абсенту. Поки ж, у багатьох клубах і барах абсент представлений як екзотичний напій.

Hills - ймовірно, марка, що з'явилася першою в офіційному продажі в Росії. Одна з найпопулярніших і елітних марок чеського абсенту. Це один з найдорожчих абсентів, що поставляються до Росії. Зміст туйона - не більше 10 мг / л. Міцність - 70%. Не припиняються суперечки, натуральні або штучні компоненти входять до складу цього абсенту, але цей бренд має багато шанувальників. Це смарагдовий напій з характерним смаком трав. Виготовляється на основі екстракту полину з додаванням ялівцю, анісу, фенхелю та меліси. Виробляється фірмою "Hill's Liqueur", яка була заснована в 1920 році в Чехії. Ось вже майже як 100 років виробляється Абсент Hills, батьківщиною якого є Чехія. Кожна пляшка абсенту Hills - це ніби безкінечно глибокий смарагдовий океан, в якому заховані десятки трав. Традиційно дуже міцний, абсент Hills все ж по-своєму оригінальний. Його особливий характер не піддається опису, а тому напій подвійно гідний того, щоб його спробувати!

Фея Гіпно - назва «Фея Гіпно» виникло з традицій вживання абсенту. В кінці XIX-початку XX ст. у Франції (де абсент отримав найбільше розповсюдження) і сам напій і полин з якого він виготовлений, називали «Зеленою Феєю». Зображення феї в західно-європейській міфології сильно відрізняється від нашого, і виглядає як око із сяйвом замість вій. Саме слово «Гіпно» є похідним від «гіпноз» - давньогрецький бог сну і видінь. Фея Гіпно - Фея видінь. Зміст туйона - 15 мг / л.

Смак історії (срібний) - цей абсент роблять у Росії за ліцензією і під контролем англійської компанії. У нього оригінальна рецептура і витончений смак. Зміст туйона - 10 мг / л.

Смак історії (золотий) - другий різновид абсенту того ж виробника, з вмістом туйону 20 мг / л. Деякими дегустаторами цей абсент оцінений вище, ніж King of Spirits.

Вінсент Ван Гог - перша марка абсенту, виробленого в Росії з чеської сировини. Вміст туйона: дані різні за різними джерелами, можливо 16 мг / л.

Вінсент Ван Гог Преміум - марка абсенту того ж виробника. Можна припустити, що за словом «преміум» ховається не тільки покращена якість, а й кілька збільшений вміст туйона. Дійсно, дана марка зроблена на спирті «Люкс», додані деякі інгредієнти, а вміст туйона близько 30 мг / л.

Absente - це бренд з Франції, батьківщини абсенту, призначений в основному для американського ринку. Його склад розроблений самим Мішелем Рю (горілка «Абсолют» та ін.). Важко сказати, чи є в цьому абсенті туйон, на смак він дуже близький Перно, але красивий зеленувато-жовтий колір мерехтливого розведеного водою напою не залишить Вас байдужим. Тим більше, що у продажу є подарунковий набір ложечка для цукру і спеціальний стаканчик, з якого прийнято пити абсент у Франції.

King of Spirits Original - на думку більшості, хто пробував цей напій, це одна з самих автентичних марок абсенту. Про натуральні компоненти говорять листя полину на дні пляшки. Не містить барвників та консервантів. Зміст туйона - 10 мг / л. міцність - 70%. Є різновид (золотий абсент) заборонений в Європі. Ще недавно «королівський» абсент можна було замовити лише з Чехії, але тепер він з'явився і в Росії. На дні пляшки абсенту Король Духів Оригінальний (Absinth King of Spirits Original) знаходиться невелика кількість трав - шар заввишки в 2 см. Завдяки цьому делікатний процес настоювання продовжується і після розливу напою. King of Spirits чітко виділяється набагато більш природним кольором. В інших марок - хімічні синьо-зелені відтінки, а в цієї колір зеленої оливкової олії. «King of Spirits» весело булькає в пляшці, поки ви розглядаєте етикетку, як і повинно леткій рідині з високим вмістом спирту. А на дні, як купка компосту, лежать листя, стебла, насіння та інше в тому ж дусі.

King of Spirits Gold - Абсент Король Духів Золотий носить таку назву тому що концентрація туйона, в ньому дуже велика - 100мг/кг. Це зближує його з абсентом 19 століття. Міцність - 70%. Він не містить барвників та консервантів і дуже насичений трав'яними компонентами. Виробники рекомендують вживати цей абсент з льодом або з содовою.

ВИСНОВОК

Absinthe (абсент) в перекладі з французької означає «полин».І дійсно, саме гіркий полин, яка по латині звучить як Артемісія Абсентум (Artemisia absinthium), дала ім'я цьому загадковому напою, зводячи з розуму на початку минулого століття паризьких письменників, поетів, артистів і художників.

Нічого особливо таємничого в абсенті немає - звичайне виноградне бренді, настояне на полині, анісі і ароматичних травах.Але яких властивостей не приписували абсенту - він і порушував творчу активність, і навіть розпалював любовний запал (останнє, до речі, має під собою цілком реальний грунт, так як більшість входять до абсент компонентів здавна вважаються сильними афродизіаками - засобами,що підсилюють сексуальний потяг). Особливо грішила цією пристрастю богема, яка, мабуть, частіше за інших потребувала стимуляторі, і навіть придумала абсенту романтичне ім'я - «la fee verte» (зелена фея). Мабуть, ця сама фея, яка стала своєрідною музою нового століття, і надихала їх на творчі подвиги, породила цілу серію живописних і поетичних образів, часто трагічних. Навіть Едуард Мане присвятив свою знамениту картину саме абсенту, полотно називалося «Любителька абсенту».

Незважаючи на поширену помилкову думку, що абсент буває тільки одного виду і має тільки зелений колір, насправді існує велика кількість видів «зеленої феї».


СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. Ю. Иванов «Крепкие алкогольные напитки». – С.: Изд. «Русич», 1997.

2. www.mlmstyle.com.

3. http://ru-patent.info/21/95-99/2198214.html.

4. http://kuralesovblog.wordpress.com/2011/04/08/absinth-king-of-spirits-original-первое-знакомство-с-«зеленой-фе.

5. http://nopym4uk.narod.ru/text/absinthe2.html.

6. http://alky.su/Статьи/Полезные-советы/Абсент-культура-пития.

7. www.tmgame.ru.

8. www.bibliard.ru.

9. www.luxurynet.ru.

10. www.tmgame.ru.

11. www.luxurynet.ru.

12. http://pisheblog.wordpress.com/2009/10/19/абсент-absinthe-или-что-такое-зелёная-фея-и.

13. http://ru.wikipedia.org/wiki.

14. http://www.bestwine.ru/index.php?action=info_view&name=absinthe.

15. http://www.planetz.com.ua/championship/champ/Xenta_Cocktail_Cup_2011/Xenta_Absenta.

16. http://dolyaangela.ucoz.ru/publ/absent/king_of_spirits_gold/25-1-0-54.