Смекни!
smekni.com

Виробнича програма підприємницької зовнішньоекономічної діяльності (стр. 1 из 6)

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені Володимира Даля

КУРСОВА РОБОТА

з дисципліни: Підприємництво ЗЕД

на тему: «Виробнича програма підприємницької зовнішньоекономічної діяльності»

Студентка гр..УП-253 Іванова О.М.

Перевірила ас. Свірідова О.В.

Луганськ 2009р


ЗМІСТ

Резюме

1. Загальна характеристика організації

2.Дослідження ринку та характеристика продукції

3.План маркетингу

4.Виробничий план

5.Організаційний план

6.Оцінка ризиків і страхування

7.Фінансовий план

8.Стратегія фінансування

9.Список використаної літератури


РЕЗЮМЕ

Підсумки конкурсу із продажу 76% акцій "Лугансктепловоза" Фонд держмайна (ФГИ) України оголосив 23 березня, визнавши переможцем керуючу компанію "Брянський машинобудівний завод" (БМЗ), "дочку" "Трансмашхолдинга". Пакет обійшовся йому в 292,5 млн. гривень ($57,9 млн.) при стартовій ціні 292 млн. гривень. До продажу ФГИ повідомляв, що ціна угоди складе порядку 430 млн. гривень ($86 млн.).

У квітні президент України Віктор Ющенко доручив генпрокуратурі й Службі безпеки України (СБУ) перевірити дотримання законодавства при проведенні торгів. Генпрокуратура вже звернулася в суд з вимогою повернути акції "Лугансктепловоза" державі й провести повторний приватизаційний конкурс. Розгляд у Господарському суді Києва призначено на 26 червня, повідомив представник ФГИ.

Фонд порушив законодавство, не сповістивши про проведення конкурсу за 75 днів, говориться в позові прокуратури (копія є в "Відомостей"). Другим порушенням прокурори вважають відмову ФГИ допускати до участі в конкурсі "Днепровагонмаш" і Марганецкий ГОК - вони не були визнані промисловими інвесторами, хоча перший купує продукцію "Лугансктепловоза", а другий може поставляти сировина на підприємство. СБУ напередодні конкурсу з, що БМЗ аффилирован з єдиним конкурентом.

Співробітник секретаріату Ющенко з "Відомостям", що президент засумнівався в законності приватизації тільки через занижену ціну. Це й стало помилкою покупця, погоджується керівник Міжнародного інституту приватизації Олександр Рябченко, в іншому ж "Трансмашхолдинг" - кращий покупець, здатний урятувати "Лугансктепловоз" від банкрутства. По даним ФГИ, російський інвестор уже забезпечив підприємство замовленнями, які на 40% збільшать обсяг виробництва. Співробітник "Лугансктепловоза" підтверджує, що новий власник уже замовив 30 тепловозів для російської залізниці й забезпечив замовлення з боку "Укрзализницы". Перевірку діяльності іноземного інвестора ФГИ планує на кінець червня перед розглядом позову генпрокуратури в суді.

Представник ФГИ впевнений, що фонду вдасться відстояти правоту в суді. Представник покупця запевняє, що БМЗ не порушував ні закон, ні умови конкурсу. "Якщо госорганы перевищили свої повноваження, покупець не повинен нести за це відповідальність", - відзначає юрист української компанії "Магістр і з" Олексій Рєзников. Політолог Костянтин Бондаренко вважає, що влада не ризикне викликати нову хвилю реприватизації на Україні.

"Лугансктепловоз" уипускає магістральні й маневрові тепловози, електропоїзди. Виторг в 2006 р. - 442,2 млн. гривень ($87,6 млн.), чистий збиток - 15,8 млн. гривень ($


1.ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ОРГАНІЗАЦІЇ

3 травня 1896 року – заснування заводу. 1900 - випущений перший паровоз.1906 - Луганський паровозобудівний завод за своїми виробничими потужностями зрівнявся з такими великими заводами Росії, як Брянський і Путилівський. Збільшився випуск паровозів. Завод випускав паровози наступних серій: вантажні - "Од"", "Ов", "Е", пасажирські - "З" і "Б". З метою залучення замовників у всіх економічних районах Росії (від Варшави до Іркутська) були засновані постійні представництва заводу. Велика реконструкція заводу, проведена в 1928-1933 роках, дала можливість освоїти найбільш могутні вантажні локомотиви типу 1-5-1, яким було привласнене ім'я Фелікса Дзержинського ("ФД"). По своїй технічній оснащеності новий завод був на той час самим досконалим у світі і найбільшим у Європі. У порівнянні зі старим заводом на ньому більш ніж у три рази зріс верстатний парк, у 3,5 рази збільшилася сумарна потужність піднімальних кранів. Завод мав власну могутню енергетичну базу. У цей же час був освоєний випуск пасажирського локомотива серії "ЙС" (Йосип Сталін). За паровози серії "ФД" і "ЙС" завод був нагороджений золотою медаллю на виставці в Парижі. З початком Великої Вітчизняної війни завод переходить на випуск продукції, необхідної фронтові. Після евакуації й окупації заводчани вже в 1943 році приступають до відновлення зруйнованого виробництва. Переборюючи неймовірних труднощів, колектив заводу в жовтні 1945 року випустив перший післявоєнний паровоз серії "СО" (Серго Орджонікідзе). За успішне виконання завдань уряду по відбудові заводу й організацію випуску важливої продукції для народного господарства, у зв'язку з 50-річчям завод наказом Президії Верховної Ради СРСР від 7 червня 1947 року був нагороджений орденом Леніна. До 1956 року завод спеціалізувався на випуску основної продукції - паровозів. За цей час було зроблено понад 12000 паровозів різниці типів потужністю від 600 до 1800 л. с.

Починаючи з 1956 року - року побудови першого тепловоза ТЕЗ по кресленнях Харківського заводу транспортного машинобудування. 19 жовтня 1956 року паровозобудівний завод був перейменований у тепловозобудівний. За короткий час було переустатковане виробництво на випуск тепловозів. Для зміни організаційно-технічної структури цехів були створені автоматичні, механізовані і потокові лінії, замкнуті ділянки, без яких був неможливий багатосерійний випуск тепловозів. Спостерігаючи історію розвитку тепловозобудування на заводі, можна виділити найбільш яскраві віхи, відзначені створенням принципово нових локомотивів, що обумовлюють нові напрямки в розвитку вітчизняного тепловозобудування .1956-1957 роки - створення й освоєння виробництва маневрових тепловозів з електричною передачею для роботи в умовах тропічного клімату на Бхилайському металургійному комбінаті в Індії. Це були перші тепловози, продані на експорт. 1958-1962 роки - створення гами магістральних тепловозів з гідропередачею (ТГ101, ТГ102, ТГ105, ТГ106) із секційною потужністю від 1500 до 4000 к. с.

1962 рік - початок виробництва тепловоза 2ТЕ10Л потужністю 2х3000 к. с. з електричною передачею постійного струму. Тепловози цього типу стали згодом основними для залізничних доріг СРСР, їхня загальна кількість - більше 12000 секцій. Згодом постійно проводилася робота з удосконалювання технічних параметрів, підвищенню надійності, економічності цього тепловоза, унаслідок чого були створені його модифікації ТЕП10Л, ТЕ10В, ТЕ10М, 4ТЕ10С, ТЕ10У. Тепловозу типу ТЕ10У в 1977 році одержав державний Знак якості. 1965 рік - почалося постачання тепловозів серії М62 потужністю 2000 к. с. в Угорську Народну Республіку. Згодом на його базі було створено більше 15 модифікацій для різних країн і регіонів СРСР. 1967 рік - створений тепловоз ТЕ109, що заклав перспективний ряд нових тепловозів з електричною передачею змінно-постійного струму. Цей тепловоз став згодом основною базовою моделлю по багатьом вузлам і схемам серії тепловозів 07, 130, 131, 132, 142, TЕ114, що поставлялися на експорт, а також тепловоза 2ТЕ116 для МШС. Високі технічні й експлуатаційні показники тепловозів серії 07, 132, 142 були відзначені великими золотими медалями і дипломами на Пловдівській і Лейпцігській міжнародних ярмарках у 1972, 1974, 1975 роках, а сам завод був відзначений міжнародною премією "Золотий Меркурій" за великий внесок у розвиток міжнародного торгівельного співробітництва. Тепловози ТЕ114 і 2ТЕ116 випускалися зі знаком якості. У 1960-70-і роки на заводі виконувався великий обсяг робіт з випуску широкої номенклатури інших важливих виробів для народного господарства країни і на експорт, у т.ч. хімобладнання, залізничні транспортери більш 10 типів різної вантажопідйомності.

З 1992 року завод переключився на створення й освоєння виробництва нових видів рейкового транспорту для залізниці , міського комунального господарства і гірничорудної промисловості. Роботи проводяться в рамках національної програми разом з найбільшими підприємствами України: Харківськими заводами "Електроважмаш" і транспортного машинобудування ім. Малишева, Запорізьким НДІ "Перетворювач" та іншими підприємствами й інститутами. Практично усі вантажні магістральні перевезення на неелектрифікованих ділянках залізниці країн бувшого СРСР здійснюються Луганськими локомотивами. За останні кілька десятків років створено і побудовано більше 40 типів і модифікацій маневрових, вантажних магістральних і пасажирських тепловозів потужністю від 1471 до 4411 квт у секції. Усього підприємством створено і поставлено більш 44000 тепловозів, у т.ч. більш 4000 локомотивів потужністю від 1020 до 2941 квт у 11 країн Європи, Азії, Африки і Латинської Америки. Крім рейкових транспортних засобів, які є основною продукцією підприємства, освоєне виробництво інших видів продукції: поворотного кола для рухомого складу, гірничошахтного устаткування (конвеєр шахтний скребковий, вагонетки, тяговий привід для шахтних електровозів, колісні пари); плавучих транспортних інженерних машин, для забезпечення водних переправ; сільськогосподарського устаткування, споживчих товарів. 19 травня 1995 року Президент України видав Указ "Про створення Державної холдингової компанії "Луганськтепловоз", а 3 жовтня Луганський міськвиконком провів її державну реєстрацію. Створення компанії повинне забезпечити концентрацію сил і коштів головного і дочірнього підприємств, сприяти ще більш тісній взаємодії і поглибленню виробничо-технологічних зв'язків в інтересах успішного виконання завдань освоєння нових, пріоритетних в Україні і конкурентноздатних видів продукції, прискоренню процесів структурної перебудови.