Смекни!
smekni.com

Маркетингова діяльність компанії "Сандора" (стр. 1 из 4)

Опис діяльності підприємства. Загальна інформація про компанію

Компанія “Сандора” була заснована у 1995 році. У цьому році був викуплений консервний цех в Миколаївській області, який є одним із лідерів по переробці овочів та фруктів, і вже 21 березня 1996 року була випущена перша партія продукції. З моменту свого заснування основним принципом “Сандори” був постійний розвиток та найвища якість продукції. Це дозволило компанії за короткий термін зайняти лідируючі позиції на соковому ринку України. На численних дегустаційних конкурсах було отримано більше 10 медалей та нагород за високу якість продукції.

Вже протягом 12 років компанія залишається лідером вітчизняного сокового ринку. Це результат інноваційного розвитку компанії, вдосконалення виробничих процесів, розробки нових видів продуктів, а також використання передових технологій. За даними незалежних досліджень на долю продаж компанії «Сандора» припадає близько 47% всіх обсягів роздрібних продаж соків, нектарів та напоїв в Україні. В портфель брендів компанії сьогодні входить 10 торгових марок: Соки:• ТМ «Сандора»;• ТМ «Сандора Ексклюзив»;• ТМ «Сандора Мультиактив»;• ТМ «Сандора Класика»; • ТМ «Сандорик»;• ТМ «Дар»;• ТМ «Садочок» і «Садочок» Морс; Холодний чай: • ТМ «SANDAY ICE TEA»;Вина:• ТМ «Святкова Колекція»;• ТМ «Золота Ольвія»; Для компанії «Сандора» пріоритетними залишаються смакові переваги споживачів. Асортимент продукції ТОВ «Сандора» представлений більше ніж 300 позиціями, що може задовольнити очікування любого споживача, який із всього розмаїття смаків та їх комбінацій вибере саме свій. Торгові представництва ТОВ «Сандора» обслуговують більшу частину території України. ТОВ «Сандора» експортує 25% своєї продукції, що складає більше 48% всеукраїнського експорту соків. Продукція компанії представлена в 24-х країнах світу: США, Германії, Швеції, Ізраїлі, Греції, Арабських Еміратах, Польщі, Канаді, а також в країнах ближнього зарубіжжя – Росії, Білорусії, Молдові, Литві, Латвії, Естонії, Азербайджані, Арменії, Грузії, Казахстані, Киргизії. Індекс впізнавання продукції компанії «Сандора» у споживачів складає 90%. Це самий високий показник серед всіх виробників соків і сокової продукції в Україні. Продукція ТОВ «Сандора» представлена у всіх цінових категоріях й доступна споживачу з любим рівнем доходу.

Потужність підприємства

Проектна сукупна потужність підприємств компанії «Сандора» - близько 1 млрд. пакетів соків і сокової продукції за рік. Промислові потужності компанії включають 4 заводи:

• Промислово-переробний комплекс № 1 площею 157 тис. м кв. Завод розташований у с. Миколаївське Миколаївської області. На ньому встановлено 20 ліній розливу виробництва Tetra Pak, на яких виробляються соки в упаковках 0,2, 0,25, 0,5, 1, 1,5 і 2 літри. Середньодобова продуктивність всіх ліній 2,5 млн. пакетів (1,8 млн. л). На заводі працює цех пюре та концентрованих соків, ділянка асептичного зберігання продукції. Склад полуфабрикатів площею 12 тис. м кв. дозволяє зберігати річний запас пюре та концентрованих соків для потреб виробництва. На промисловому комплексі №1 також ведеться переробка фруктів та овочів. • Завод у с. Роднікове (АР Крим) в 2006 році переробив близько 3,5 тис. тон фруктів. На заводі встановлено дві технологічні лінії по переробці кісточкової та насіннєвої сировини продуктивністю до 4-х тон в годину.• Завод в с. Козачі Лагері (Херсонська обл.) в 2006 році переробив близько 28, 5 тис. тон томатів та яблук. На заводі встановлена лінія по переробці овочів та фруктів продуктивністю 30 тон за годину. Завод спеціалізується на переробці томатів та яблук.• Виробничий комплекс № 2 відкритий в 2006 році. Завод розташований у с. Мішково-Погорілово Миколаївської області. Площа заводу – 60 тис. м кв.. На сьогоднішній день потужності виробничого комплексу № 2 складають 640 млн. одиниць продукції за рік. На заводі встановлено 5 ліній по виробництву соків в упаковці Tetra Pak, лінія розливу вин ТМ «Святкова колекція» і «Золота Ольвія» в упаковку 1 л Square, і 2 лінії асептичного розливу соків та холодного чаю в РЕТ упаковку. На заводі працює єдиний в Україні автоматизований купажний цех. Рецептура соку, а також повна інформація про кожну одиницю випущеної продукції, зберігається в пам`яті комп`ютера, що необхідно для контролю якості та подальшого аналізу готової продукції. Відмінною особливістю нового заводу являється унікальний цех готової продукції, відвантажування з якого ведеться безпосередньо в залізничні вагони, що заїжджають на міні-перон, розташований на складі готової продукції.

Визнання досконалості

З усіх українських лідерів ООО "Сандора" є унікальним підприємством з виробництва соків в Україні, її продукцію купують в різних країнах Європи, з кожним роком асортимент продукції поповнюється новими брендами і новим виглядом. Компанія "Сандора" - переможець 5-го Українського національного конкурсу якості в номінації "Малі і середні підприємства", 11-го Українського національного конкурсу якості в номінації "Великі підприємства", 2-го Міжнародного турніру якості країн Центральної і Східної Європи, фіналіст Європейської нагороди за якістю (2001 р.), володар сертифікату EFQM "Визнання досконалості в Європі - 5*".

У Миколаєві на базі ООО "Сандора" відбулося 32-е засідання Ради Клубу лідерів якості України, до складу якої входить близько 50 кращих підприємств країни.

"Сандора" - це дійсно феноменальне явище на території України, - сказав, відкриваючи засідання, президент Української асоціації якості, президент Клубу лідерів якості України, почесний президент Міжнародної гільдії професіоналів якості, керівник Європейського центру підтримки рухів за якість і досконалість Петро Калита. - Це компанія, яка зуміла в тих же економічних, податкових умовах стати міцно на ноги. Протягом останніх 5 років, після наших останніх її відвідин, "Сандора" виросла більш ніж в 15 разів, завоювавши і українські, і зарубіжні ринки. Мені приємно, що це перше підприємство, яке двічі брало участь в національній нагороді якості. Думаю, що наша зустріч на "Сандорі" допоможе нам осягнути багато секретів становлення компанії і перетворенні її на лідируючу компанію, і кожен з вас винесе звідси щось корисне для себе. Ця зустріч, на мій погляд, допоможе багатьом підприємствам наблизитися до рівня лідера якості ТОВ "Сандора".

Президент Клубу лідерів якості України представив учасникам наради нового директора ТОВ "Сандора" Ігоря Ланда - наступника колишнього керівника Сергія Сипко, привітав з новим призначенням і з набуттям "Сандорою" нового статусу - спільного підприємства міжнародного значення PepsiAmericas, що дозволить гігантові сокової промисловості України розширити виробничі потужності і ринок збуту продукції, дістати нові сили для розвитку.

«Нічого не змінилося від цього на підприємстві, - завірив учасників наради директор ТОВ "Сандора" Ігор Ланда. - Помінялися тільки власники - ними стала сокова голландська компанія, зареєстрована в Амстердамі. Це дозволить нам проводити і продавати продукції ще більше, робити соки ще краще, бути лідерами якості ще міцніше.»

На підтвердження цих слів Ігор Ланда повідомив, що обсяг виробництва і продажу продукції (соки і вино) компанії "Сандора" в першому півріччі 2007 року склали 347,4 млн. літрів, що на 35,5 відсотка більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Обсяги виробництва в картоні виросли на 31,7 відс., в ПЕТ упаковці - на 746,4 відс. Обсяги експортних продажів збільшилися на 38,8 відс. в порівнянні з першим півріччям попереднього року і склали 61 млн. літрів. Такі активні темпи зростання стали можливі, сказав директор компанії "Сандора", завдяки збільшенню виробничих потужностей компанії і реалізації маркетингової стратегії на 2007 рік, направленої на оновлення портфеля основних брендів компанії.

«А взагалі, - сказав Ігор Ланда, - на сьогоднішній день загальні потужності "Сандори" складають близько 1 млн. 300 тис. штук продукції на рік різних форматів - це 900 млн. літрів; і близько 100 тис. тонн на рік - переробка фруктів і овочів. Ми переробляємо все, що росте в Україні, - фрукти, ягоди, овочі. Щорічно отримується новий досвід, і на досягнутому ми не зупиняємося. Тенденції останніх семи років підтверджують, що щороку ми збільшуємо виробничі потужності і продажі продукції на 30 відсотків».

Соціальна відповідальність і благодійна діяльність

Усвідомлюючи в повній мірі, що в сучасному суспільстві довгостроковий успіх можливий лише при умові соціальної стабільності, компанія «Сандора» не тільки прагне забезпечити належний рівень життя своїх співробітників, але й приймає активну участь в соціальних програмах. Соціальна відповідальність у розумінні компанії полягає в безперечній пріоритетності соціальних, етичних та правових норм. Компанія «Сандора» щорічно приймає участь в соціальних програмах Миколаївського обласного благодійного фонду, фінансує засновану обласною державною адміністрацією програму по реалізації в Миколаївській області соціально-важливих проектів, надає спонсорську адресну підтримку дитячим будинкам змішаного і сімейного типу в Вишгородському районі Київської області.

Сумісно з фондом соціальної допомоги малозабезпеченим ООО «Сандора» розробила й реалізувала Програму соціального партнерства. Головне завдання програми – надання фінансової допомоги сиротам, дітям із малозабезпечених сімей, мало імущим пенсіонерам та інвалідам. «Сандора» сумісно з ведучими підприємствами міста Миколаєва заснувала проект підтримки талановитої молоді. Найбільш талановитим студентам, які досягли значних успіхів у науковій діяльності, вивченні гуманітарних та природознавчих наук, виплачуються щомісячні персональні стипендії. Підопічні обласного благодійного фонду щомісячно отримують продукцію компанії «Сандора». В 2006 році вітамінну продукцію від компанії отримали хлоп`ята із прийомника-розподільника для неповнолітніх, центру «Семицвітик» для денного перебування дітей, хворих на ВІЧ/СПІД, маленькі пацієнти дитячого туберкульозного санаторію «Дубки» і дитячих лікарень № 1 и № 2, Новобугської центральної районної лікарні, вихованці дитячо-юнацької школи параолімпійського резерву, обласного протитуберкульозного диспансеру, фізкультурно-оздоровчого клубу для інвалідів «Вікторія», обласної організації глухих, а також Миколаївського геріатричного пансіонату для ветеранів війни і праці, обласне товариство інвалідів і багато інших організацій та установ соціальної реабілітації. Казковий герой Сандорик, друг всіх дітей, на протязі 4-х років приймає участь в благодійних дитячих ранках, що проходять в різних містах України. Останні із них проводились в Миколаєві, Києві, Рівному, Львові, Одесі, Херсоні, Донецьку, Харкові, Дніпропетровську. Традиційно святковий ранок, що проводився у місті Миколаєві для дітей-сиріт, був присвячений Дню Святого Миколая. В м. Києві Сандорик щорічно приймає участь в благодійному проекті дитячих новорічних ранків, що проводяться під егідою Європейської Бізнес Асоціації. Унікальність і важливість даного заходу полягає в тому, що всі гроші, зібрані від продажу квитків, передаються дитячим притулкам, інтернатам і лікарням.