Смекни!
smekni.com

Методи проведення маркетингового дослідження компанією "Бізнес. Маркетинг. Технології" (стр. 1 из 4)

Міністерство освіти та науки України

Київський національний торговельно-економічний університет

Вінницький торговельно-економічний інститут

РЕФЕРАТ

з дисципліни: “Поведінка споживача

на тему: ”Дослідження поведінки споживача. Методи дослідження поведінки споживача компанії «Бізнес. Маркетинг. Технології»

“Вінниця 2009”


Вступ

Поведінка споживача-це визначльний фактор для всіх фірм-виробників. Небхідно якісно дослідити це явище для подальшої сегментації ринку, та визначення раціонального, а головне ефективного впливу на поведінку споживача. Це є необхідним для спонукання споживача до купівлі того чи іншого товару. Данна робота зроблена на основі діяльності компанія «Бізнес. Маркетинг. Технології», яка веде свою роботу по дослідженню поведінки споживача з 2002 року. Діяльність фірми заключається в вивченні ринку та його сегментації. Розроблення стратегій впливу на свідомість покупця. Цей вплив компанія здійснює рядом методів та досліджень. Особливо використовуються маркетингові дослідження різних типів.

Приведений ряд переваг данної компанії, яка є лідером у цій галузі.

Приведено клієнтуру компанії.


Компанія «Бізнес. Маркетинг. Технології» працює у галузі маркетингового, психологічного, організаційного й управлінського консалтингу з 2002 року.

Галузі компетенції компанії «Бізнес. Маркетинг. Технології» - це керовані та прогнозовані зміни, які здійснюються на макро- (споживачі, конкурентне оточення та ін.) та мікрорівні (організація, особистість).

Наша агенція спеціалізується на послугах у таких напрямках:

· Маркетингові та внутрішні дослідження.

· Послуги з просування торгівельних марок.

· Організаційний консалтинг.

· Підбір, психологічна оцінка та експертиза фахівців та команд.

· Навчання та розвиток персоналу, коучинг.

Напрямки реалізуються в діяльності 5 департаментів компанії:

1. Маркетингових та внутрішніх досліджень;

2. Просування;

3. Консалтинг, навчання та развиток персоналу;

4. Організаційного розвитку;

5. Діагностика та підбір спеціалістів.

Можливо:

Ви хочете знати потреби клієнтів, їх мотиви вибору товару та послуг?

необхідна достовірна інформація про стан ринку, на якому спеціалізується Ваша компанія?

цікавить положення Вашої продукції серед конкурентів?

хочете ефективно використати рекламний бюджет, скориставшись найоптимальнішим методом збору інформації?

хочете перетворити власний продукт в популярний та усіма відомий бренд?

необхідно швидко знайти високодосвідченого спеціаліста на вільну вакансію?

необхідно розробити ефективну рекламну чи маркетингову стратегію?

необхідно розвинути ключові компетенції власних співробітників?

мрієте, щоб Ваша команда працювала як група однодумців, поєднаних однією метою?

хотіли б дізнатися про власні лідерські якості і фактори успіху?

необхідна інформація з „передової” о якості обслуговування Ваших клієнтів?

Якщо на деякі з цих запитань відповідь „так”, то послуги компанії „Бізнес. Маркетинг. Технології” розраховані – так…

Унікальність

Особливість діяльності компанії є поєднання послуг, які спрямовані на:

· підсилення внутрішнього потенціалу компанії, це забезпечують внутрішні дослідження, управлінський консалтинг і заходи з організаційного розвитку, підбор та навчання персоналу, проекти «mystery shopping» та ін.;

· визначення реальної ситуації відносно становища компанії або її продуктів у конкурентному просторі. Це вирішується за допомогою маркетингових досліджень;

· обирання засобів підсилення позиції компанії на ринку, збільшення конкурентоспроможності її товарів та послуг завдяки розробці маркетингових стратегій просування й реалізації цих стратегій.

Таке поєднання послуг й компетенцій спеціалістів сприяє підвищенню якості послуг, які надаються нами, в контексті кожного з напрямків:

· Маркетингова спеціалізація надає знання особливостей й специфіки різних сегментів ринка. Це ми враховуємо й використовуємо в консалтинзі, навчанні й підборі персоналу;

· Маркетингові дослідження надають розуміння картини світу споживачів наших клієнтів, це дозволяє нам розробляти ефективні стратегії навчання;

· Володіння арсеналом дослідницьких методик і підходів дозволяє професійно реалізувати етап попередньої діагностики, тому наші програми розробляються під проблему Замовника з урахуванням особливостей його команди;

· Бази фахівців різних категорій, напрацьовані департаментом підбору, дозволяють нам залучити до досліджень потрібні категорії спеціалістів, проводити експертні опитування;

· Досвід співробітництва з компанією-клієнтом з одного з напрямків дозволяє створити довірчі відносини і максимально врахувати індивідуальну специфіку при роботі інших департаментів. Це дозволяє нам виконувати роботу на більш глибокому рівні, враховуючи й зіставляючи багатопланову інформацію про компанію й ситуацію на ринку.

Все це є ґрунтовною базою для ефективної командної роботи.

Наші переваги

1. Маркетингова специфікація агенції дозволяє нам успішно працювати з організаційною системою з урахуванням особливостей і специфіки макро-рівня (клієнти, конкуренти, споживачі) та мікро-рівня (організаційна структура, персонал, ключові компетенції, філософія, стратегія, корпоративні стандарти).

2. Співробітники нашої Компанії мають академічну вітчизняну й зарубіжну освіту , наукові ступені й практичний досвід управління персоналом і створення успішних підрозділів й підприємств, тобто мають дійсні знання про проблеми й ресурси бізнес-ситуацій.

3. Мультидисциплінарність команди наших фахівців дозволяє враховувати знання і досвід психологічного, соціологічного, маркетингового, збутового, економічного й управлінського підходів. А це дає можливість об’ємного бачення ситуації і вибору широкого репертуару бізнес-рішень. Ефективність наших програм досягається завдяки врахуванню особливостей різних цільових аудиторій і «психологічності» нашого підходу, який передбачає врахування потреб, мотивів й цінностей споживачів (або персоналу компанії) і глибокого розуміння їх «картини світу» та особливостей «стилю життя».

4. Наша команда керується системним підходом до організації, постійно вдосконалює його і має широкий арсенал засобів створення системних процесів для розвитку організації.

5. Компанія «Бізнес. Маркетинг. Технології» сприяють впровадженню стратегічного й системного підходу до діяльності організації, підвищенню якості й результативності консалтингових послуг, адаптуючи найновітніші світові й вітчизняні консалтингові методики. Прикладом цього є проведення «Майстер-класів з організаційного розвитку» і першого в Україні «Клубу організаційного розвитку».

6. Компанія «Бізнес. Маркетинг. Технології» працює у парадигмі організаційного розвитку, тому всі наші програми створюються у відповідності з етапом розвитку організації, потреб і особистостей персоналу компанії.

7. Наша компанія має представників у всій Україні — тому ми можемо оперативно та якісно забезпечити масштабні проекти, які не всім під силу.

Наші Клієнти

· «Українські Вантажні Кур'єри»;

· «Українські будівельні склади «21 век»;

· Видавництво «Караван-Медіа»;

· ЗАТ «Торговий Дім «ЛАЗ-Україна»;

· ТОВ «Редакція «Галицькі Контракти»;

· ТОВ «Едіпрес Україна» (журнал «Единственная»);

· ТОВ «Укрмедіа-Киев» – газета «Місто + передмістя»;

· Торгівельна мережа «Спортмайстер»;

· ДП «Перехід Медіа Паблішн» (видавництво «EGO», «Деловой журнал»);

· ТОВ «OTTO – Посилторг»;

· ТОВ «Видавництво «ПресЦЕНТР» («Газета по-киевски»);

· ТОВ «Издательский дом «Профит Пресс» (журнал «Профиль»);

· ПП «Українськая торгова гільдія»;

· ЗАТ «Видавництво «Экономические Известия»;

· ПП «Професіонал»;

· Компания «Форнетті-Україна»;

· ТОВ «Торговий дім «ГазАвто»;

· Торгівельний дім «Геліос» (ТМ «Копилка» та ТМ «Белая ворона»);

· ТОВ «Укрпромінвест-Трейд»;

· Компания «Диксор» (мережа бутиків «МоДаМо»);

· ВАТ «Київський ювелірний завод»;

· ТОВ «Українські Ювеліри»;

· ТОВ «Компанія «Детки»;

· ДП «Дабл Ю Ей Девелопментс Інтернешнл Україна»;

· ТОВ «Ідекс»;

· British American Tobacco;

· British American Tobacco Moldova;

· ТОВ «Комел»;

· ТМ «Мобіком»;

· Мережа кофеїнь «Double-coffee»;

· «Український Медіа Холдинг»;

· ДП «Автомоторс»;

· ТМ «Lee Cooper»;

· ТОВ «UMC»

· MTI (мережа магазинів «Інтертоп», «Екко», «Вагабонд», «Скечерс», «Геокс», «Тімберленд», «Кампер», «Кларкс», «Кіддітоп»)

· та інші.

Маркетингові дослідження

Одним з ключових напрямків діяльності компанії «Бізнес. Маркетинг. Технології» є проведення маркетингових досліджень. За час роботи нашої компанії набутий великий практичний досвід, використовуються найбільш дієві та ефективні психологічні та соціологічні методики, розроблені авторські методики.

Повний комплект послуг від визначення цілей та задач дослідження до підготовки аналітичного звіту і проведення презентації за результатами дослідження.

Реалізація маркетингового дослідження передбачає 5 етапів:

Етап 1. Визначення проблематики, цілей та завдань дослідження.

Етап 2. Вибір дослідницьких методів, розробка програми та інструментарію дослідження.

Етап 3. Польовий етап: збір та контроль якості інформації.

Етап 4. Обробка та аналіз інформації, підготовка аналітичного звіту.

Етап 5. Презентація результатів дослідження. Відповіді на запитання.

Проведення маркетингового дослідження потребує чіткої взаємодії з Клієнтом на першому та другому етапі. Мата дослідника на цьому етапі полягає в тому, щоб допомогти Клієнту чітко сформулювати проблематику, визначити цілі та задачі, відповіді на які будуть отримані за результатами маркетингового дослідження.