Смекни!
smekni.com

Перукарські послуги (стр. 4 из 4)

Якщо підприємство здійснює тільки ті види діяльності, на які придбано патенти, то бухгалтерський облік ведеться за видами доходів та економічними елементами витрат. При цьому фінансові результати визначаються в цілому по підприємству.

Якщо підприємство здійснює кілька видів діяльності, у тому числі й ту, на яку придбано торговий патент, то облік доходів, витрат і фінансових результатів ведеться окремо за кожним видом діяльності.


РОЗДІЛ 2

2.1. Дослідження міста Луганська в світлі напряму перукарської справи

В Україні можуть діяти підприємства, товариства, заклади й установи у сфері перукарського мистецтва та декоративної косметології наступних видів:

- приватне підприємство або заклад, засновані на власності однієї фізичної особи або групи осіб; господарське товариство;

- підприємство, заклад, засновані на власності об'єднання громадян; комунальне підприємство, заклад, установа, засновані на власності відповідної територіальної громади; державне підприємство, заклад, установа, засновані на державній власності, в тому числі, казенне підприємство.

До підприємств з іноземними інвестиціями, що діють у сфері перукарського мистецтва та декоративної косметології, належать підприємства будь-якої організаційно-правової форми, створені відповідно до Законодавства України, іноземна інвестиція в статутному фонді якого, за його наявності, становить не менше 10 відсотків.

Спільні підприємства, що діють у сфері перукарського мистецтва та декоративної косметології, підприємства, створені спільно українськими та іноземними особами, відповідно до Законодавства України про спільні підприємства.

До малих підприємств у сфері перукарського мистецтва та декоративної косметології належать новостворювані та діючі підприємства, з чисельністю працюючих до 25 чоловік.

У місті Луганську в середньому нараховується офіційно зареєстрованих – 45 перукарень.

За формою підприємства, що надають послуги у сфері перукарського мистецтва та декоративної косметології, можуть поділятися на:

- Салони–Люкс (Будинки і Центри Мод у сфері перукарського мистецтва та декоративної косметології );

- Салони;

- Перукарні першої категорії;

- Перукарні другої категорії;

- Перукарні третьої категорій.

У перукарні «Ірина» нараховується 12 робітників, при загальній площа у 47м2, на кожного робітника приходиться по 3,9м2 площі.

Деяке місце займають обладнання та аксесуари. Таким чином, корисна площа - 1,5м2.

Для розрахунку продуктивністі праці працівників розглянемо таблицю №1.

Таблиця 1. Вихідні дані

№ п/п Зміст Сума, грн
1 Прибуток від операційної діяльності на оподаткування, грн 12422
2 Амортизація, грн 3620
3 Витрати на оплату праці із нарахуваннями, грн 9934
4 Середньоспискова чисельність робітників 12
4 Середньоспискова чисельність адміністративного персоналу 3

Розрахуємо показник чистої продуктивності праці працюючого персоналу:

Таким чином, ми бачимо, що перукарні «Ірина» є прибутковим підприємством.

2.2. Направлення розвитку перукарської діяльності

Фінансове забезпечення виконання відповідних програм підтримки сфери перукарського мистецтва та декоративної косметології проводиться за рахунок Державного бюджету України, бюджету Автономної Республіки Крим, місцевих бюджетів, позабюджетних коштів, у тому числі коштів, одержаних від приватизації державного і відчуження комунального майна, інших джерел фінансування, не заборонених законом.

Обсяг щорічних асигнувань на державну підтримку малого підприємництва у сфері перукарського мистецтва та декоративної косметології визначається у видатковій частині Державного бюджету України.

Контроль за цільовим використанням цих коштів здійснюється Рахунковою палатою та органами державної контрольно-ревізійної служби.

Потрібно розробити програми підтримки сфери перукарського мистецтва та декоративної косметології, які можуть включати положення про: фінансово-кредитну й інвестиційну підтримку суб'єктів малого підприємництва у сфері перукарського мистецтва та декоративної косметології; сприяння створенню інфраструктури розвитку малого підприємництва у сфері перукарського мистецтва та декоративної косметології; встановлення системи пільг для суб'єктів малого підприємництва у сфері перукарського мистецтва та декоративної косметології; сприяння в матеріально-технічному, інформаційному й інформатизаційному забезпеченні сфери перукарського мистецтва та декоративної косметології; забезпечення підготовки кадрів сфери перукарського мистецтва та декоративної косметології. Державна програма сприяння розвитку сфери перукарського мистецтва та декоративної косметології в Україні є комплексом заходів, спрямованих на реалізацію державної політики щодо вирішення проблем розвитку зазначеної сфери.

Державна програма сприяння розвитку сфери перукарського мистецтва та декоративної косметології в Україні затверджується Верховною Радою України.

Перукарня «Ірина» в плані розвитку може заохочувати інвестиційну допомогу на створення нового проекту – побудувати філію перукарні.


ВИСНОВОК

Діяльність перукарень на сьогодні дуже розповсюджене явище. для розвитку перукарської галузі сьогодні, перш за все, необхідно мати умови для становлення та розвитку саме середнього класу як головного покупця та механізму розвитку перукарських послуг в Україні. Але в чому полягає таємниця успіху видатних перукарів? Відповідь проста: необхідно бути амбіційним, мати відчуття форми та, саме головне, відчувати психологічний стан свого клієнта. Вже сьогодні багато хто з професіоналів своєї справи впевнені, що перш за все, ми вибираємо не перукаря, а майстра по психологічному комфорту для себе.

Ми визначили в результаті розрахунків, що перукарня «Ірина» є прибутковим підприємством, та буде доцільно розгорнути ширше діяльність перукарні в напрямку відкриття нових філій або наданні


Список використаної літератури

1. Конституція України

2. Положеннях Закону “Про розвиток сфери перукарського мистецтва та декоративної косметології ”

3. Жолонський Є. Фінансово-економічний аналіз бізнесу. – Х.: Фактор, 2007. – 320 с.

4. Форум молодих перукарів

http://www.mlu.org.ua/cms/content/view/116/488/

5. История парикмахерского и брадобрейского искусства

http://www.razors.ru/articles/history/barber_history.php