Смекни!
smekni.com

Розроблення рекламної стратегії на прикладі ЗАТ Хлібзавод "Салтівский" (стр. 1 из 6)

Міністерство освіти і науки України

Сумський державний університет

Кафедра маркетингу

Курсова робота

з рекламного менеджменту на тему:

Розроблення рекламної стратегії на прикладі ЗАТ Хлібзавод «Салтівский»

Виконала

Бєй Ю.Ю.

Суми 2010


Зміст

Вступ

1 Характеристика ЗАТ Хлібзавод «Салтівский»

1.1Загальні відомості

1.2 Конкурентоспроможність

1.3 Вибір цільового сегменту

2 Стратегія і тактика рекламної кампанії

2.1 Попередня рекламна кампанія

2.2 Організація проведення нової рекламної кампанії

3 Бюджет рекламної кампанії

3.1 Формування рекламного бюджету

3.2Оцінка ефективності реклами

3.3 Контроль рекламної діяльності

Висновок

Список літератури

Вступ

Метою даної курсової роботи є розробка рекламної стратегії на прикладі ЗАТ «Хлібзавод «Салтівский».

Величезну роль у збереженні і зміцненні позицій фірми на ринку грає реклама. Реклама продукції і діяльності підприємства – це найважливіша складова частина комплексу маркетингових заходів, своєрідний інформаційний вихід на споживача. При правильній організації реклама дуже ефективна і сприяє швидкій безперебійній реалізації виробленої продукції. Але для того, щоб реклама працювала, потрібно розробити стратегію рекламної кампанії. Велика частина російських власників і керуючих підприємств схильні використовувати одиничні рекламні акції. Нерідко вони прибігають до них у крайніх випадках як до "швидкої допомоги" і чекають негайних позитивних результатів. Такий "кавалерійський" підхід важко назвати рекламою в сучасному змісті слова, і він навряд чи може принести очікувані "плоди" у виді збільшення збуту чи продукції послуг.

Іншим підходом служить розробка стратегій рекламної кампанії. Цей підхід дозволяє уникнути помилок при проведенні реклами. Він дозволяє мінімізувати ризики зв'язані з непорозумінням споживача, він дозволяє підвищити ефективність реклами. Тобто розробка стратегії рекламної кампанії дає фірмі успішно справлятися зі своїми проблемами збуту, навіть дозволяє успішніше конкурувати з іншими фірмами.

Якщо фірма розробляє стратегію рекламної кампанії, вона уникає великої кількості помилок при її проведенні і робить таку рекламу, що спрямована на споживача більш точно, чим необдумані і безглузді рекламні акції, що часом просто шкодять фірмі, наприклад знижуючи її імідж. Закордонний досвід давно вже показав наскільки велике значення розробки рекламної компанії, як одного з засобу стимулювання продажів і створення іміджу фірми.


1. Характеристика ЗАТ «Хлібзавод «Салтівский

1.1 Загальні відомості

Підприємство ЗАТ «Хлібзавод «Салтівский виконує найважливіше завдання забезпечення населення хлібом у місті Харків та області.

Працівники заводу проявляють постійну турботу про те, аби на стіл споживачів потрапляли смачні хлібобулочні і кондитерські вироби з привабливим зовнішнім виглядом і вишуканим смаком. Продукція, що випускається підприємством, виробляється виключно з натуральних і екологічно чистих продуктів.

На підприємстві постійно працює лабораторія, фахівці якої контролюють всі стадії виробництва: від вступу сировини до випуску готової продукції.

Зусилля, що додаються персоналом по підвищенню якості продукції і збереженню перевірених століттями смакових традицій, по гідності оцінені навіть найвимогливішими покупцями.

Головою правління ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський» є А.Руденко.

Асортимент продукції заводу дуже великий пшенична продукція, булочна, здобна, житня, пряники, печиво, кекси, тістечка і торти, соломка, сушка, караваї, торти на замовлення; продукція в упаковці: кондитерська і хлібо-булочна; макаронні вироби; ТМ «Сьешка»: картопляні чіпси, картопля смажена, житні сухарики, горіхи та насіння, морепродукти.

Харківський хлібзавод "Салтівський", був введений в експлуатацію в 1995 році. Це одне з наймолодших підприємств у хлібопекарській галузі України. Шляхом умілого з'єднання традиційних рецептів і сучасних технологій підприємство виготовляє продукцію широкого асортименту і високої якості.

Хлібзавод був побудований по індивідуальному проекту з використанням перспективних сучасних розробок, які засновані на автоматизації і комп'ютеризації виробництва. Загальна проектная потужність заводу - 120 тонн хлібобулочних виробів в добу. Первинне підприємство було орієнтовано на виготовлення хлібобулочних виробів. Далі було введено в експлуатацію устаткування для булочного виробництва: у 2001 році почала працювати ділянка по виробництву здобних мілкоштучних виробів, в 2002 році запрацювала турецька лінія.

На підприємстві встановлено сім комплексно - механізованих ліній з потужними печами. Механізація і автоматизація технологічного процесу складає 70% на всіх виробничих ділянках і здійснюється за допомогою новітніх систем вітчизняного і імпортного виробництва.

У перебігу останніх трьох років на хлібзаводе "Салтівський" проведено ряд робіт, які були направлені на модернізацію виробництва, особливо, на впровадження енергозберігаючих технологій:

1. З метою збільшення гнучкості виробництва, реконструйовано відділення для приготування тесту заквасок, відділення холодильних машин і компрессоров. Багато удосконалень введено в пічному відділенні.

2. На підприємстві введено друге автономне джерело водозабезпечення. Введена установка фільтрації, що сильно поліпшило якість води, яка подається на виробництво.

3. Вироблена реконструкція існуючих електричних систем. Тепер дані цієї системи виводяться і обробляються комп'ютером. При цьому економія електроенергії складає приблизно 20%.

4. Упроваджені новітні системи гарячої води і пари.

Новий комплекс енергозберігаючих технологій вже дав можливість отримати значну економію енергоресурсів.

За проведенням технологічного процесу, якості сировини і готової продукції проводиться цілодобовий контроль технологічною службою підприємства.


1.2 Конкурентоспроможність

Оцінка конкурентних переваг

Конкурентна перевага – це той показник, який забезпечує перевершення конкурентів на цільовому ринку.

Формування конкурентної переваги є основою маркетингової стратегії, яка забезпечує фірмі досягнення рівня зростання і прибутковості вищого, ніж у середньому на ринку.

Сильна сторона фірми перетворюється у конкурентну перевагу, якщо вона відтворює показник, який є дуже важливим для даного ринку.

Виділяють 3 основні конкурентні переваги:

- організаційні;

- функціональні;

- переваги засновані на взаємовідносинах із зовнішніми організаціями.

Розглянемо конкурентні переваги ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський».

Організаційні переваги:

- ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський» є великим за розміром підприємством;

- підприємство має набутий великий досвід діяльності;

- ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський» має ефективну структуру та ефективну організацію роботи;

- розмір ресурсної бази підприємства є величезним.

Функціональні:

- імідж підприємства є дуже високим як серед населення, так і серед інших фірм-конкурентів;

- розмір цільових ринків є лідируючим (кондитерські вироби - 55,7% ; хлібобулочні – 58%; макаронні – 30,8%);

- знання споживачів є дуже високими, так як продукція представлена досить давно на ринку, та окрім цього підприємство досить часто проводить дослідження, через які споживачі дізнаються про продукцію підприємства ще більше;

- підприємство обирає ефективні цінові, товарні, комунікаційні стратегії;

- технології, за якими виробляють продукцію є досить ефективними та модернізованими;

- якість продукції, що виробляє ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський» є відмінною;

- в роботі підприємства завжди приймає участь лише висококваліфікований персонал, який має певний досвід роботи, а віковий склад цього персоналу коливається у межах 19-55 років.

Переваги засновані на взаємовідносинах із зовнішніми організаціями:

- ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський» має контроль за каналами збуту (в магазини постійно приходять перевіряючі);

- Так як підприємство має високий імідж, має багато нагород, то звісно ж ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський» має впливові контакти в галузі;

- Підприємство має підтримку уряду, так як працює з продукцією, що належить до товарів першої необхідності;

- ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський» має доступ до матеріально-технічних ресурсів.

Також можна виділити зовнішні та внутрішні переваги.

Зовнішні охоплюють ті показники, які характеризують ринкову перевагу підприємства у задоволення тих чи інших потреб споживача, тобто відтворюють цінність для споживача.

До зовнішніх переваг ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський» можна віднести високий сервіс обслуговування, імідж підприємства та знання споживачів щодо її продукції.

Внутрішні конкурентні переваги охоплюють ті показники, які характеризують переваги підприємства у цінових аспектах конкурентної боротьби. До внутрішніх переваг ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський» можемо віднести ефективність виробництва, економію на масштабах виробництва, ефективний менеджмент підприємства, ефективні контакти з постачальниками матеріально-технічних ресурсів.

Таким чином, ми бачимо, що ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський» має високі конкурентні переваги, що допомагають в роботі підприємства.

Конкурентна оцінка товарів

ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський» має в місті Харків конкурентів, які також займаються виробництвом хлібної продукції. Серед таких конкурентів виділяються: ТОВ «Кулінічі», ЗАТ "Алексєєвський хлібозавод" (харківський хлібозавод №1), харківський хлібозавод №3 ВАТ «Коровай», харківський хлібозавод №7, Ізюмський хлібозавод, Хлібозавод "Ново-Баварський".