Смекни!
smekni.com

Створення комп’ютерного клубу "ВІРУС" на період 2011-2016 рр. (стр. 1 из 4)

Бізнес-план створення комп’ютерного клубу «ВІРУС» на період 2011-2016рр.

Розробник:

Боднар Ольга

Група ЕКМ-62з

м. Червоноград 2011р.


1 Резюме

Даний бізнес-план являє собою проект організації комп'ютерного клубу за адресою: м. Червоноград, вул. Стуса 33. Специфічною рисою плануючого клубу буде наявність доступу в інтернет і можливість створення для клієнтів компакт-дисків з обсягом інформації до 700 мегабайт.

Проектований клуб матиме 20 потужних комп'ютерів, обладнаних 64-мегабайтовимі відеокартами, модемами, CD-ROM'амі і CD-RW'амі.

У клубі будуть працювати висококваліфіковані оператори, а також охоронці, які будуть забезпечувати безпеку клієнтів та майна клубу.

Аналіз ринку показав, що знаходження поруч з клубом безліч навчальних закладів, серед яких: « Червоноградський коледж гірничих технологій та економіки», « Гірничо- будівельний ліцей», « Вище професійне училище №11», повинні забезпечити величезний попит на пропоновані клубом послуги.

Для реалізації даного проекту планується взяти кредит в банку « Приват банк»в розмірі 200000 грн строком на 2 роки під 18% річних.

Даний проект планується реалізувати з утворенням юридичної особи у формі товариства з обмеженою відповідальністю.

Передбачений клуб має широкі перспективи. У випадку стабільного отримання запланованого прибутку вже через кілька років він буде мати можливість відкрити свої філії в будь-якому місті Львівської області. Термін окупності проекту 2 роки.

Даний проект передбачає також знижки для дітей чорнобильців та сиріт.

Мета проекту :

-Створення серйозного і потужного Інтернет клубу;

- Перетворення Інтернет клубу в Інтернет кафе;

- Створення об'єктивної передумови для подальшого розвитку:

- Розширення послуг;

- Розширення географічного надання послуг;

- Забезпечення окупності;

- Отримання максимального прибутку;

- надання повного комплексу послуг.

2 Юридичний план

Комп’ютерний клуб «ВІРУС» здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства. Місцезнаходження комп’ютерного клубу «ВІРУС»:

м. Червоноград, вул. Стуса 33. Контактний телефон 245-45-87.

Ідентифікаційний код ЄДРПОУ 23569876. Розрахунковий рахунок 34124523356878 у ВАТ «Ощадбанк України» Податкові реквізити Свідоцтво № 100216732, ІПН 9448002245.

3 Характеристика послуги

В даному бізнес – проекті представлені послуги з наданням цілодобового інтернету. Комп'ютерний клуб «ВІРУС» буде середнім по кількості машин комп'ютерним клубом (20 шт.).

Розташованим по вулиці Стуса, в районі центрального парку « Культури». Основний вид діяльності - надання комп'ютерів з встановленими на них сучасними іграми, додатковий вид - надання послуг інтернету, запис CD-R.

Основна послуга комп'ютерного клубу - комп'ютерні ігри. У клубі «ВІРУС» будуть запропоновані наступні основні гри:

1. Counter-Strike

2. GTA 3

3. Medal of Honor

4. Quake 3

5. Starcraft 3

6. Hitman 2

7. Max Payne

8. FIFA 2003

9. Red Alert 2

10. Cossacks

11. Need for Speed 5

12. Red Faction 2

13. KA-52

14. Unreal Tournament

15. Kingpin life of crime

Крімцього буде встановленокількадесятків ,настільних ілогічнихігор.

Бо кожен деньвсвіті з'являєтьсякількановихігор, то, ймовірно, асортиментпропонованих уклубіігор небудесуворовизначеним ібудекоженразоновлюватися.

Таксамо, як івбудь-якомуіншомуклубі, в«ВІРУС» будутьнадаватисядляперегляду іпрослуховуваннябезлічкінофільмів, роликівта музичнихкомпозицій,а також кожного місяця будуть проводитися комп’ютерні турніри з багатьох ігор. Переможці будуть нагороджені дорогими подарунками.

НаявністьпишучихCD-ROM'ів дозволитьклієнтам клубузапевнуплатузаписуватиїхсобінаCD-R абоCD-RW.

Послуги інтернету, якібудутьдоступні вклубібудутькупуватисяу компанії «Nursat».

Вартість усіх наданих клубом послуг наведена в таблиці 1.


Таблица 1

Вартість послуг комп'ютерного клубу «ВІРУС»

Найменування послуг Період Мінімальний розмів в хвилинах

Вартість

1/год

1 Комп’ютерні ігри з 10 до 00 години 1 15грн/год
2 Комп’ютерні ігры З 00 до 8 години 480 10грн/год
3 Інтернет з 10 до 20 годин 1 20грн/год
4 Інтернет З 20 до 23 години 1 15грн/год
5 Інтернет З 23 до 2 години 1 10грн/год
6 Інтернет з 00 до 8 години 1 7грн/год
7 Запись на клубный CD-R - - 2,50грн

Одна з важливих функцій комп'ютерних ігор - навчальна. Поговоримо про це докладніше і поглянемо, що ж нового може дати комп'ютер у порівнянні з живим вчителем. У цих іграх дитина починає дуже рано розуміти, що предмети на екрані - це не реальні речі, але лише знаки цих реальних речей. У різних іграх ці знаки або символи реальних предметів ускладнюються, стають все більш і більш узагальненими і все менш схожими на навколишні реальні предмети. Таким чином, у дітей дуже рано починає розвиватися так звана знакова функція свідомості, тобто розуміння того, що є декілька рівнів реальності навколишнього світу, - це і реальні предмети, і картинки, схеми, це слова і рівняння і, нарешті, це наші думки, які є найбільш складним, ідеальним рівнем дійсності.

Проте "знакова функція свідомості" не лише дає можливість усвідомити наявність в природі всіх цих рівнів, але і лежить в основі самої можливості мислити без опори на зовнішні предмети. Про важливість такого мислення і складності його розвитку говорять відомі багатьом батькам труднощі при навчанні дітей рахунку або читанню "про себе". Дитя продовжує пошепки виголошувати про себе прочитаний текст або перебирає власні пальці при рахунку.

Комп'ютерні ігри дають можливість полегшити процес переходу психічної дії із зовнішнього плану у внутрішній, так що найпростіші дії у внутрішньому плані стають доступні вже для дітей 4-5 років.

Проте диво, здійснюване комп'ютером, на цьому не закінчується. Не лише психологи але і батьки, і вихователі, що займаються з дітьми на комп'ютері, відмітили, що в процесі цих занять покращуються пам'ять і увага дітей. І це закономірно, оскільки відповідає законам психічного розвитку дітей. У дослідженнях багатьох психологів - Ж.Піаже, А.Валлона, П.П.Блонського та інших - було відкрито, що у маленьких дітей ще немає бажання запам'ятати, немає так званого довільного запам'ятовування, тобто запам'ятовування з раннє поставленою метою. Дитяча пам'ять мимовільна, діти запам'ятовують лише яскраві, емоційні для них випадки або деталі, і тут знову незамінним помічником є комп'ютер, оскільки він робить значимим і яскравим вміст матеріалу, який потрібно засвоїти, що не лише прискорює його запам'ятовування, але і робить його більш осмисленим і довготривалим.

Комп'ютерні ігри мають велике значення не лише для розвитку інтелекту дітей, але і для розвитку їх моторики, точніше для формування моторної координації і координації спільної діяльності зорового і моторного аналізаторів .

Багато батьків дошкільників скаржаться на незграбність своїх дітей, на те, що вони насилу повторюють складні фізкультурні вправи. Деякі діти навіть до шести років погано сприймають такі поняття, як право і ліво. Такі недоліки не свідчать про розумову відсталість або затримку розвитку, але і сподіватися, що вони пройдуть самі собою теж не слідує.

Чому ж саме комп'ютер легко і швидко може допомогти в подоланні такого складного дефекту, для якого навіть дослідним психологам інколи потрібно декілька місяців. У будь-яких іграх, від найпростіших до складних, дітям необхідно вчитися натискувати пальцями на певні клавіші, що розвиває дрібну мускулатуру руки, моторику дітей. Дії рук потрібно поєднувати з видимою дією на екрані. Так, абсолютно природно, без додаткових спеціальних занять, розвивається необхідна зорово-моторна координація.

Майже всі батьки знають як важко буває усадити малюка за заняття. На комп'ютері дитина займається із задоволенням, і ніколи не заперечуватиме проти пропозиції позайматися на комп'ютері. Це пов'язано з тим, що комп'ютер сам по собі привабливий для дітей як будь-яка нова іграшка. Тому ігри на комп'ютері і не сприймаються дітьми як заняття. А яке ж дитя не любить грати?

Таким чином, той інтерес, який викликають заняття на комп'ютері і лежить в основі формування таких важливих структур, як пізнавальна мотивація, довільна пам'ять і увага. Розвиток цих якостей особливо важливий для шестирічних дітей, оскільки саме вони багато в чому і забезпечують психологічну готовність дитини до школи.

І так комп'ютер розвиває безліч інтелектуальних навиків. Але є одне "але". Не можна забувати про золоту середину, про норму. Всякі ліки можуть стати отрутою, якщо прийняти їх в не розумних дозах. Потрібно зрозуміти, що комп'ютер - це не чарівна паличка, яка за одну годину гри зробить дитину відразу розумною і розвиненою. Як і будь-які заняття, комп'ютерні ігри вимагають часу, правильного використання, терпіння і турботи з боку дорослих.

І все ж комп'ютер - це наше майбутнє. Робота на ньому навчає дітей новому способу, простішому і швидшому, здобуття і обробки інформації. А уміння отримати необхідний для роботи матеріал і швидко його обробити прискорює і оптимізує процес мислення, допомагає не лише взнати більше, але й краще, точніше вирішувати нові завдання. З іншого боку - не можна сподіватися лише на комп'ютер. У розвитку навиків реального спілкування комп'ютерні навики можуть грати лише допоміжну роль.

4. Аналіз ринків збуту та конкурентів

Основними конкурентами для комп’ютерного клубу «ВІРУС» є клуб «Інфоцентр», клуб « Хакер», клуб «

Порівняння послуг, які надає комп. Клуб «ВІРУС» з послугами конкурентів наведено у таблиці 2.