Смекни!
smekni.com

Міжнародна маркетингова діяльність ЗАТ "Росава" (стр. 1 из 3)

Міжнародна маркетингова діяльність українського експортера ЗАО “РОСАВА”


План:

1. Загальна характеристика підприємства

2. Ринки

3. Сегменти

4. Цінова, товарно-розподільча політика

Висновок


1. Загальна характеристика підприємства

ЗАТ «Росава» пропонує продукцію, що забезпечує комфорт, якість і безпеку.

Білоцерківський шинний завод, сьогодні є закритим акціонерним товариством «Росава», працює з 1972 року.

Сьогодні - це високотехнологічна і соціально відповідальна компанія, з сучасними методами управління. ЗАТ «Росава» динамічно розвивається. У 2006 році компанія стала випускати продукцію якісно нового рівня - шини медіум-класу.

ЗАТ «Росава» розташоване в південно-східній частині міста Біла Церква, в 80 км від м. Київ.

Зручне географічне положення компанії, наявність залізничних шляхів сполучення і автомагістралі Київ-Одеса, дозволяє провести в термін постачання продукції нашим численним споживачам.

Продукція

Асортимент продукції включає більше 150 типорозмірів шин для легкових, легких вантажних і вантажних автомобілів, мікроавтобусів, тролейбусів, сільськогосподарської техніки і підлогового транспорту, також великогабаритні шини.

Виробничі потужності досягають близько 6 млн. шин на рік.

ЗАТ «Росава» реалізує на українському ринку близько 50% своєї продукції, до Росії експортує 12,7%, до країн СНД 23,6%, до країн далекого зарубіжжя 10,8%.

Технології виробництва

Сучасні технології та комп'ютерне проектування дозволили запропонувати Вам продукцію, виготовлену відповідно до європейських стандартів.

За останні роки компанія освоїла виробництво 17-ти нових шин.

У 2006-2007 р.р. ЗАТ «Росава» вивела на ринок якісно новий продукт - шини медіум-класу:

- Шини моделі SQ-201 з дорожнім направленим малюнком протектора

- Покоління зимових шин моделі WQ 101,102,103.

Ці шини розроблені з використанням сучасних програмних комплексів - Pro / Engineer (США), «Каскад» (Росія) і вироблені на новому універсальному протекторного агрегаті німецької фірми Berstorff, складальних верстатах фірми Pirelli із застосуванням сучасних конструкційних матеріалів. Поліефірний корд і використання кремнійвміщуваних гуми (Silica) в складі протектора, підвищили експлуатаційні та споживчі характеристики шини.

Контроль якості

Система управління якістю ЗАТ «Росава» сертифікована на відповідність міжнародному стандарту ISO 9001:2008 компанією TNO Certification bv, що входить до складу найбільшої в Європі Нідерландської організації прикладних наукових досліджень та сертифікації TNO. З 2007 року ЗАТ «Росава» є володарем сертифікату на систему управління якістю національної системи сертифікації УкрСЕПРО.

Для підтвердження відповідності продукції нормативним вимогам і вимогам конкретного споживача, кожна випущена шина проходить попереднє тестування з внешневідовим показниками і вихідним характеристикам - биття, енергія руйнування, герметичність і іншим, визначені Правилами № 30 та № 54 ЄЕК ООН (Європейської Економічної Комісії Організації Об'єднаних Націй) . Контроль вихідних характеристик шин проводиться на обладнанні провідних світових фірм, таких, як HOFMANN і рентгенодефектоскопії - на обладнанні фірми Collmann. Результати внутрішньозаводського контролю готової продукції є підставою для видачі споживачеві сертифіката, що засвідчує якість придбаної їм продукції.

Якість продукції ЗАТ «Росава» підтверджено сертифікатами України, Чехії, Росії, Білорусі.

Надійний партнер

Компанія будує відносини з клієнтами, торговими партнерами та автоскладальними підприємствами на принципах взаємовигідного співробітництва. Успіх діяльності цих груп і є успіх компанії. На такій основі працює дилерська мережа в Україні та представництво в Росії (Торговий дім «Росава» м. Москва).

Компанія «Росава» співпрацює з автоскладальними підприємствами України та Росії: ХК «АвтоКрАЗ», Корпорація «УкрАвто» (ЗАТ «ЗАЗ»), Корпорація «Богдан» (ВАТ «Луцький автомобільний завод»), ВАТ «Червона зірка», ВАТ «Уманьфермаш », ВАТ НП« БілоцерківМАЗ », ТОВ« Херсонський машинобудівний завод », ВАТ« АвтоВАЗ », ТОВ« Дормашина », ТОВ КЗ« Ростсельмаш », ТОВ« Брянксій Арсенал ».

Висока якість продукції ЗАТ «Росава» підтверджено багатьма вітчизняними та міжнародними нагородами. Їх у компанії понад 30-ти.

ЗАТ «Росава», як високотехнологічна компанія, велику увагу приділяє конкурентоспроможності компенсаційного пакета. Ми не обмежуємося виплатою співробітникам базових окладів і премій за результатами праці, а пропонуємо широкий спектр соціальних послуг:

· Постійне зростання реального доходу співробітника (основного заробітку і додаткових виплат);

· Професійний розвиток та навчання співробітників;

· Добровільне медичне страхування (50% вартості внеску оплачує компанія);

· Соціальний захист та соціальна допомога співробітникам і членам їх сімей;

· Надання санаторно-курортних та оздоровчих путівок;

· Забезпечення збалансованим гарячим харчуванням;

· Організація дозвілля, проведення культурно-масових та спортивних заходів;

· Соціальна програма по роботі з дітьми-сиротами та інвалідами.

2. Ринки

Розглядаючи ринок автомобільних шин, в першу чергу слід зауважити що з падінням продажу автомобілів у 2008 році призвело до зниження прибутків та об”єму виробництва автошин.

Зниження попиту на ринку шин відбувається і зараз, але ситуація залишається відносно стабільною. Адже провідні шинні компанії оперативно почали здійснювати антикризові заходи.

Судячи з результатів фінансових звітів найбільших компаній, що виробляють покришки, уникнути глобальних збитків вдалося тим фірмам, які вчасно розробили план дій в умовах економічної кризи.

Особливої уваги в цьому плані заслуговує фінський виробник Nokian Tires. Чисті продажі фінського концерну в 2008 році зросли на 5,5% і склали 1080,9 млн. євро. Для порівняння, у 2007-му році це показник склав 1025,0 млн.євро.

Ще в грудні виробник повідомив про реструктуризацію. У ході оптимізації передбачалося звільнення офісного персоналу і співробітників усього підрозділу Nokian Heavy Tires, яке виготовляє продукцію для вантажного транспорту.

"Завод у Нокії сфокусується на виробництві шин, які користуються попитом у північних та інших західних країнах. Ми можемо швидко збільшити виробництво, як тільки попит на ринку зросте», - заявив Кім Гран, генеральний директор і президент Nokian Tyres і не прогадав.

Ситуація щодо європейських шинних концернів більш-менш стабільна. Як повідомляють представники італійського концерну Pirelli, за результатами 2009 року доходи компанії виросли на 1,3% і склали 4,1 млрд. євро.

Всього за 4-й квартал цього ж року дохід досяг 870 мільйонів євро - це на 5% нижче результатів аналогічного періоду 2007 року. Крім того, у зв'язку з оптимізацією має намір скоротити 1500 робочих місць в Західній Європі.

Американський бренд Goodyear і японський Bridgestone також зазнають труднощів у зв'язку з кризою на світових автомобільних ринках. Так, аналітики Deutsche Bank знизили рейтинг Goodyear через те, що збитки виробника перевищили очікуваний рівень у четвертому кварталі 2009 року.

Вчасно скоротив адміністративні та торгові витрати ще один японський виробник шин - Bridgestone. Згідно з інформацією компанії, виробничий прибуток виріс на 11% і становить $ 1,5 млрд. Звичайна прибуток виріс в порівнянні минулим прогнозом на 15,6% і досягла $ 816 млн., а чистий дохід становить $ 110,4 млн.

Незважаючи на скорочення загальної кількість вироблених транспортних засобів, канадський підрозділ (CTCI) німецького концерну Continental AG збільшило свої продажі на 10% за рахунок зростання в сегменті зимових шин.

Більш того, за словами Андре Гестенбергера, виконавчого директора відділу продажів і маркетингу підрозділу Continental у Північній Америці, в минулому році виробничі обсяги збільшилися практично в два рази. Цьому сприяло виведення на ринок нової продукції, а також зосередження зусиль на успішній дилерської стратегії, інноваційних маркетингових підходах.

У країні висхідного сонця не все так просто, як здається на перший погляд. Так, японський автовиробник Toyota був оголошений № 1 у всьому світі. Але, не варто забувати, що цей титул був привласнений компанії під час світового спаду, коли практично всі країни зазнають фінансових проблем. Адже, крім цього, на прибутковість японських фірм впливає зростання курсу ієни, що значно знецінює закордонні надходження.

У мінусах минулого року залишився другий за величиною японський шинний концерн Yokohama. Його прибуток за перші 9 місяців 2009-2010 фінансового року впав на 99,1% (до 222 млн. ієн).

Крім того, операційний прибуток, в порівнянні з аналогічним періодом попереднього фінансового року, зменшилася на 43,8% - до 17,3 млрд. ієн, а чисті продажі виросли всього лише на 0,2% до 410 млрд. ієн.

Про строкової реструктуризації після невтішних результатів минулого року заявив ще один Шинник - компанія Toyo Tires.

Згідно з фінансовим звітом компанії за результатами трьох кварталів 2009-2010 фінансового року, виробничий прибуток Toyo Tires склала близько $ 6,75 млн. Це на 95,3% нижче за показники минулого року.

У рамках реорганізації Toyo планує перевести частину співробітників з адміністративного сектору в промисловий. Сама організаційна структура Toyo зазнає змін, а адміністративні відділення об'єднають.

Проблеми на світовому шинному ринку почалися ще в листопаді 2008 року. Вже тоді провідні виробники покришок почали скорочувати персонал, закривати заводи та інші нерентабельні підприємства. Ті, компанії, які найбільш швидко адаптувалися до нових ринкових умов, зберегли свої позиції.

На останін новини дня написання роботи від 21 вересня 2010 року американські виробники шин заявили про підвищення вартості на 6.5% у звязку з підвищенням цін на сировину в червні.

Також останні два роки відчувається послаблення європейського ринку шин, тому потрібно макисмально нарощувати обороти щодо експансії азійських ринків.