Смекни!
smekni.com

Інформаційно-консультаційні послуги (стр. 1 из 3)

Зміст

Розділ 1. Резюме. 2

Розділ 2. Характеристика підприємницької діяльності. 4

Розділ 3. Аналіз ринку збуту (з таблицями). 7

Розділ 4. План маркетингу (з таблицями). 10

Розділ 5. Управління і власність. Юридичний статут. 12

Розділ 6. Організація підприємницької діяльності. 13

Розділ 7. Фінансовий план (з таблицями) 15

Розділ 8. Оцінка можливих ризиків. 16

Розділ 9. Додатки. 17


Представлений бізнес-план подається у Обласний молодіжний центр праці з метою участі у конкурсі по написанню бізнес-планів.

Розділ 1. Резюме

Я, Мазура Олена Сергіївна, прагну зайнятися приватним бізнесом, де зможу застосувати напрацьовані знання і досвід для втілення своєї мети.

Мета мого бізнесу полягає в отриманні якомога більшого прибутку від надання інформаційно-консультаційних послуг по веденню бухгалтерського обліку та маркетинговим дослідженням, а також від проведення навчальних тренінгів та семінарів для поліпшення підприємницької діяльності у Полтаві та області.

Бухгалтерський облік є невід’ємною частиною діяльності будь-якого підприємства, яке працює з метою прибутку. Значення обліку сьогодні дуже важливе, тому що зростає кількість підприємств малого бізнесу, зростає розвиток зовнішньо-економічної діяльності, з’являється багато підприємств з іноземними інвестиціями. Та, нажаль, не кожен керівник підприємства (особливо приватні підприємці) вважає за потрібне мати у штаті бухгалтера, який би вів облік його діяльності. В зв’язку з цим, він потребує у отриманні кваліфікаційної допомоги у вигляді консультацій з питань ведення первинної документації, складання звітності, оподаткування, тощо...

З 01.01.2004р. в законодавстві про оподаткування доходів громадян пройшли деякі зміни – є можливість надавати послуги і фізичним особам по складанню звітності (декларацій про доходи) для надання її до податкового органу.

Я отримала вищу економічну освіту у Полтавському кооперативному інституті у 1994р., кафедра “Бухгалтерського обліку та аналізу господарської діяльності”. Маю професію бухгалтера-економіста. За роки роботи по спеціальності отримала досвід, знання і зможу запропонувати підприємствам всіх форм власності послуги по якісному веденню бухгалтерського обліку та оподаткуванню згідно з діючим законодавством України. Крім того, дуже добре опанувала роботу з комп’ютерною технікою і з бухгалтерськими програмами. Таким чином, зможу допомогти бухгалтерам-початківцям здолати труднощі при роботі на ПК.

Другий напрямок моєї діяльності – теж дуже цікава галузь – це консультаційні маркетингові та навчальні тренингові послуги. Сьогодні кожен поважаючий себе керівник зацікавлений в тому, щоб його бізнес процвітав, а його працівники мали неабиякий досвід спілкування з клієнтами, вміли професійно презентувати себе і підприємство, добре зналися на своїй справі, були відданими і вдячними за високу оплату праці. Але керівникам теж треба підвищувати постійно не тільки свою професіональну кваліфікацію, а й придбати багато досвіду в сфері спілкування з підлеглими, у методах роботи з колективом, у деяких секретах поведінки та рис, притаманних справжнім керівникам.

Я отримувала знання в цій галузі напротязі багатьох років. Мені це завжди дуже подобалось, і тому я пройшла багато коштовних тренінгів, семінарів, бізнес-конференцій як в Україні, так і за кордоном. Але початок було покладено ще при навчанні в інституті – маркетинг, менеджмент та інші дисципліни. Багато знань вичерпано з інтернету, роботою в якому я володію досконало. Спочатку це було моє хоббі, а потім я стала застосовувати це на практиці з моїми колегами, зі знайомими. Проводила тренінги на добровільних засадах у різних виробничих колективах, де й отримала досвід. Завдяки цьому й народиласа ідея запровадити ці знання і досвід на професіональному рівні. Я постійно підтримую і підвищую свій рівень, тому в мене вже є потенційні клієнти для діяльності в сфері консультаційного бізнесу.

Основними ресурсами для моєї діяльності є нормативна та законодавча бази в галузі бухгалтерського обліку та оподаткуванню, а також кваліфікація та досвід спеціаліста. Матеріали тренінгів та семінарів, багато літератури та різних видань, інтернетний ресурс. Все це не потребує великих капіталовкладень.

Для початку моєї підприємницької діяльності сума необхідного капіталу складе 10 000 грн. Але робота потребує постійних витрат на рекламу та розвиток діяльності. Тому планую частину щомісячного доходу вкладати саме в розвиток та поширення спектру діяльності, а також на благодійні цілі.

Фінансовий результат від здійснення моєї діяльності буде кожного разу після завершення певного етапу роботи. Це може бути місячна, квартальна, річна фінансова звітність, разові індивідуальні чи групові консультації, проведені тренінги чи семінари. Також планую працювати по частковій предоплаті, тому що іноді підготовка то групових зайнять потребує деяких витрат на канцтовари, роздруківку навчального матеріалу і т.д.

Сума середньомісячного заробітку планується десь 2500 - 3000 грн. При зростанні клієнтської бази обов’язково зростатиме і рівень прибутку. І тоді я планую залучити найманих працівників високого професійного рівня для задоволення потреб всіх клієнтів одночасно.


Розділ 2. Характеристика підприємницької діяльності.

Основний напрямок підприємницької діяльності полягає у наданні консультаційних послуг з бухгалтерського обліку та маркетингу для юридичних та фізичних осіб.

Мета:

Основною метою є отримання прибутку від діяльності для потреб своєї родини, для подальшого особистістого розвитку. Прагну досягти високих результатів в наданні консультаційних послуг, постійно вдосконалювати організацію праці. В майбутньому планую залучити на постійну роботу спеціалістів і відкрити консультаційний центр для бухгалтерів, юристів, маркетологів, керівників підприємств. Також планую проводити тренінгове навчання для інших спеціальностей з метою підвищити якість сервісного обслуговування на Полтавщині. Велику перевагу надаю самореалізації і отриманню задоволення від роботи, тому що мої послуги необхідні суспільству.

Завдання:

Я планую вирішити декілька першочергових завдань для досягнення своєї мети:

- реєстрація ФОП в різних інстанціях,

- договір оренди приміщення (з меблями),

- оренда телефонної лінії та придбання телефонного апарату,

- закупка необхідної оргтехніки для роботи,

- закупка канцелярських товарів,

- закупка ліцензійного програмного забезпечення для навчального процесу (“1С:підприємство”, “ПАРУС”, “БЕСТ”, “Дебет-Кредит” та інші),

- проведення підписки видань з бухгалтерського обліку та оподаткування,

- відкриття власного сайту в Інтернеті,

- реклама в газетах, професійних журналах, по телебаченню тощо,

- організація навчального процесу по замовленням клієнтів,

- планування роботи в офісі з майбутніми клієнтами.

Доцільність втілення проекту:

Я вирішила для себе, що буду займатись цим видом діяльності, тому що моя освіта і основна професія – бухгалтер, я маю практичний досвід роботи з бухгалтерськими документами та програмами, дуже багато давала консультацій іншим бухгалтерам і зрозуміла, що це мій поклик – допомагати людям вирішувати питання. Щодо маркетингових послуг, я отримала якісне навчання на тренінгах, семінарах, бізнес-конференціях, індивідуальних зайняттях в різних містах України і за кордоном. Тому маю особисту зацікавленість вдосконалити свої знання та втілити їх в життя, поділитися своїм досвідом з іншими. До речі, в мене вже є декілька попередніх замовлень від людей, які планують стати моїми постійними клієнтами. Крім того, мною проведено ряд досліджень з приводу того, що на вищезгадані послуги є постійний попит клієнтів.

Чим планується займатись безпосередньо:

- індивідуальні та групові консільтації з приводу ведення бухгалтерського обліку та оподаткуванню,

- навчання роботі з різними бухгалтерськими програмами,

- консультації через Інтернет,

- проведення тренінгів та семінарів для найманих працівників,

- проведення тренінгів для керівників підприємств,

- додаткове навчання для підвищення власної кваліфікації,

- розробка навчальних програм з використанням досвіду, додаткової літератури,

- постійна реклама на ринку послуг.

Перелік послуг, що пропонуються:

1. Бухгалтерські послуги:

- обробка первинних документів,

- облік доходів та витрат підприємства,

- складання звітності, в тому числі і податкової,

- ведення бухгалтерського обліку за допомогою комп’ютерних програм “1С:підприємство”, “ПАРУС”, “БЕСТ”, “Дебет-Кредит” та інші,

- консультації з ведення бухгалтерського обліку,

- консультації по оподаткуванню та складанню звітності.

2. Маркетингові послуги:

- консультації по вивченню та аналізу ринку,

- консультації та проведення маркетингових досліджень,

- допомога в складанні резюме та презентації своїх послуг або товару,

- навчальні лекції, семінари, тренінги на такі теми:

1. Майстерність у спілкуванні з клієнтом

2. Секрети психології споживача

3. Мотиваційні заходи для роботи з клієнтом

4. Мотивація найманих працівників (для керівників підприємств)

5. Робота з сердитими та розгніваними клієнтами. Поведінка та реакція

6. Як втримати клієнта, як повернути втраченого клієнта

7. Тренування впевненості в собі

8. Робота в команді. Етика взаємовідносин у колективі

9. Формування команди спільнодумців (для керівників)

10. Психологія та поведінка працівника – посередника між

клієнтом та підприємством

11. Подолання комплексів та страхів у роботі з клієнтом

12. Методи вирішення конфліктів

13. Планування роботи та власної діяльності в бізнесі

14. Проведення ділових переговорів на різних рівнях

15. Техніка ділового спілкування