Смекни!
smekni.com

Метод складання бізнес-плану СТО Blitz (стр. 1 из 2)

ПЛАН

Резюме

1. Мета і завдання підприємницького проекту

2. Характеристика діяльності підприємства

3. Аналіз та оцінка ринку збуту, попиту, обсягу продажів

4. План маркетингової діяльності ті організаційні заходи

5. Фінансовий план


Резюме

Як правило, купуючи автомобіль, ми точно знаємо, якими характеристиками він повинен володіти. Але рідко абсолютно всі характеристики автомобіля влаштовують власника. Зазвичай хочеться щось змінити. Наприклад, колір при ближчому розгляді виявився не таким яскравим, бампер не подобається, салон затісний. А може, ви вирішили зайнятися автоперегонами і поліпшити ходові якості вашого нового друга?

З усіма цими завданнями без проблем справиться автотюнінг. Власне кажучи, автотюнінг - це комплекс робіт, спрямованих на поліпшення автомобіля, надання їй власного стилю. Частіше за все, для того, щоб зробити доопрацювання автомобіля, власники звертаються в салон.

Існують наступні основні напрямки в автотюнинге: стайлінг (передбачає зміну зовнішнього вигляду автомобіля), тюнінг салону, тюнінг двигуна і тюнінг підвіски.Стайлинг спрямований на додання автомобілю індивідуальності і привабливості.

Є кілька способів стайлінгу, наприклад, установка аеродинамічного підвісу, легковагих дисків більшого діаметра в комплекті з низькопрофільною гумою, аерографія (нанесення малюнка на поверхню). Тюнінг салону може полягати в перетяжки салону, установку каркаса безпеки, заміні крісел і багато чого іншого.Метою тюнинга підвіски є підвищення стійкості і керованості. А під тюнінгом двигуна мається на увазі його часткова або повна переналагодження, можливо, з додаванням нових деталей.

Які саме зміни варто внести в конструкцію автомобіля, вирішує сам автовласник, обумовлюючи технічну сторону з майстром. Можливе використання якогось одного виду тюнінгу або комплексу послуг.

Ось саме по цим причинам ми й хочемо відкрити ПП «Blitz» - станція технічного огляду та надання послуг автотюнінгу в м. Луганськ. Ці послуги в усьому світи користуються великим попитом серед автолюбителів, але в Україні ця галузь робить лише свої перші кроки. Наше підприємство буде одним з перших у Луганську по кардинальному зміненню автомобілів, що буде підкріплятися високою якістю деталей світового рівня та невисокою ціною.

Цілю створення підприємства по тюнингу автомобілів є руйнування стереотипів заводського (стандартного) стану та вигляду автомобілів. Завдяки створенню такого підприємства буде відбуватися доробка автомобілів, при якій стандартні деталі заміняються більш кращими, вдосконаленими, в результаті чого відбудеться поліпшення ходової характеристики, а також сам автомобіль стане більш комфортним, гарним, оригінальним, та буде вирізнятися з ряду таких же моделей.

Все залежить тільки від смаку водія і, звичайно, від умов експлуатації автомобіля.


1. Мета і завдання підприємницького проекту

У міру розвитку ринкової економіки, зміни статусу з перехідною економіки на ринкову, потреба в розробці бізнес-плану стає все більшою і більшою. У залежності від цілей ця потреба виявляється під час вирішення фінансових та управлінських завдань у різних сферах господарської діяльності.

До основних завдань, які підприємство може вирішити за допомогою складання бізнес-плану, відносяться:

Визначення ємності і перспективи розвитку ринку збуту продукції.

Оцінка можливих витрат з виготовлення та реалізації продукції і послуг, розвитку виробництва.

Порівняння витрат з можливими цінами на продукцію або послуги для прогнозування прибутку. * Виявлення в плануванні фінансово-господарської діяльності можливих прорахунків і помилок. * Визначення доцільності розвитку даного виробництва в сформованих економічних умовах.Оцінка ризиків, тобто непередбачених подій, для їх запобігання і як результат т.зв. "Оцінка чутливості проекту".

У зв'язку з цим можна і необхідно сказати наступне: бізнес-план - це документ внутрішньофірмового планування, викладає всі основні аспекти планування виробничої і комерційної діяльності, визначає основні шляхи вирішення фінансово-господарських завдань у найближчий і наступні періоди.

Це ніяк не формальний звіт, не типовий документ, який може бути лише зразком, а не керівництвом. Але це і не тільки розрахунки, виконані в декількох таблицях без пояснень і різних досліджень. Бізнес-план це документ, який розробляється під конкретного інвестора для конкретного місця і пов'язаної з ним інфраструктури.

При кредитуванні, залученні інвестицій або фінансуванні різних проектів, що здаються вельми успішними - в усіх цих випадках необхідний бізнес-план як документ, що дозволяє приймати обґрунтоване оптимальне рішення.

2. Характеристика діяльності підприємства

Підприємство, яке ми хочемо відкрити буде мати назву ЧП«Blitz». Це підприємство буде надавати як класичні послуги обслуговування автомобілів, так і послуги автотюнінгу. Головна мета створення цього підприємства є отримання прибутку від послуг. Але є ще пару факторів таких як:

· Поліпшення навколишнього середовища(зменшення викиду шкідливих газів CO та CH);

· Вийти на державний, а потім й на світовий ринок послуг, таким чином залучати інвестиції з-за кордону;

· Створення нових робочих місць, при цьому надавати переваги молодому поколінню

Адреса підприємства згідно проведених пошукових робіт буде такою: м. Луганськ, вул. Ломоносова, 1б.


При вибору даної ділянки ми враховували деякі критерії розміщення таких підприємств як наше:

· 50 метрів від житлових будинків

· 300 метрів від водоймищ

· Ділянка покинута, отже й ціна буде нижчою від первісної

· Вигідне розташування території(біля неї проїжджає багато автівок)

· Та інші.

На даній ділянці будуть розташовуватися:

· 4 бокси для наладки автомобілів

· Малий склад для запчастин(біля 40 кв.м)

· Платна автостоянка на 60 авто

Діяльність нашого підприємства буде дуже різноманітною як по асортименту, так і по ціновим категоріям. Послуги які ми будемо надавати будуть підходити як для вітчизняних (ВАЗ, ЗАЗ), так і для закордонних автомобілів (BMW, Lexus, Honda, Mazda і т.д.).

Послуги, які буде надавати підприємство:

· Діагностика автомобіля

· Обслужування автомобіля

· Кузовні роботи

· Фарбувальні роботи

· Шиномонтаж

· Ремонт двигуна

· Ремонт підвіски

· І т.д.

Також, для водіїв, які захочуть виділятися своїм авто на дорозі, є послуги автотюнінгу. Автотюнінг – це заміна деталей авто з заводських на модернізовані. При цьому останні мають вищу ціну, популярність та менше наносять шкоди навколишньому середовищу(якщо окремо брати вихлопну систему авто і т.д.).

Підприємство буде надавати такі послуги автотюнінгу:

· Заміна заводських запчастин на модернізовані

· Встановлення спойлерів

· Встановлення порогів

· Встановлення переднього та заднього бамперів

· Тонування вікон

· Заказ легко сплавних дисків

· Аерографія

· Ті інше.

Режим роботи нашого підприємства буде не дуже великим, але дуже ефективним. Ось наш майбутній розклад:

Пн-Пт з 9.00 до 20.00 (з 20.00 до 8.00 клієнт сплачує +10% за монтаж деталей або надання послуг)

Сб-Нд з 9.00 до 19.00

Без перерв.

3. Аналіз та оцінка ринку збуту, попиту, обсягу продажів

Завдяки новим технологіям та різноманітним корпораціям з виготовлення обладнання для автомобілів, корпораціям з виготовлення самих автомобілів, наше підприємство буде розквітатиме та розростатися. При нашій ціновій політиці та якості надання послуг, наше підприємство буде першим у списку підприємств міста по наданню послуг у сфері автомобілів та їх модернізації. На ціни в нашому підприємстві можуть вплинути наступні фактори:

· Змінення податкової бази

· Ціни виробника(дуже рідко)

· Попит на деталі та інше.

Наше підприємство розташоване дуже вигідно: ми маємо людне місце, великий потік автомобілів, та те, що у районі розташування підприємства немає таких підприємств як наше.

Ціна на товари(йде мова про закордонні деталі) буде коливатися з урахуванням ціни виробника та строку поставки. Так як ми будемо партнером японської компанії в Україні(ми є першими партнерами компанії «Blitz»), той платити за постачу продукції ми не будемо(тому, що ми будемо брати оптом деталі, й при цих умовах компанія бере на себе затрати за постачу).

3. План маркетингової діяльності ті організаційні заходи

З тієї причини що наше підприємство з’явилося нещодавно, то нам потрібно якось приманити перших покупців. У нинішньому світі та з технічним забезпеченням нам це буде зробити не важко. Першим кроком буде реклама на міських бігбордах з вказаною адресою, контактними телефонами та послугами нашого підприємства.

Другий крок це роздача листівок на вулицях міста(Радянська, Оборонна, Фрунзе і т.д., тобто на великих вулицях).

Ну й останнім кроком є роздача візиток вже придбавшим щось клієнтам, або клієнтам, які скористувались нашими послугами.

Такі три кроки є основою успіху підприємства на начальній стадії розвитку підприємства.

4. Фінансовий план

Фінансова частина бізнес-плану є дуже важливою, тому що ми та наші інвесторі маємо знати скільки коштів ми повинні вложити в дане підприємство, та чи варто вкладувати їх взагалі.

Витрати на початок «свого діла» будуть великими, але й окупляться вони за короткий період часу, що ми й побачимо нижче.

Витрати:

1) Електромеханічний підйомник Nussbaum(2х85000 грн.)

2) Техніка для шино монтажу(2х25000 грн.)

3) Тестери для двигунів(2х10000 грн.)

4) Інше обладнання(200000 грн.)

5) Викуп території та будівельні роботи(200000 грн.)

6) Реєстрація ЧП на 2 особи(1700 грн.)