Смекни!
smekni.com

Аборт і його наслідки (стр. 3 из 3)

Висновок.

Споконвіків штучне переривання вагітності було поза законом. Усі релігійні конфесії забороняли віруючим брати участь у цій процедурі. 20 століття легалізувало аборти і звели них у когорту методик планування родини. Поява в другій половині 20 століття, альтернативних засобів, регуляції народжуваності, зміна культурних традицій світового співтовариства загострило питання про моральну оцінку процедури штучного переривання вагітності.

Доктор Натансон якось сказав, що якби лоно матері було прозорим, і мати могла б бачити свою дитину, що розвивається, ні про які аборти не могло б бути і мови. Експеримент, проведений у його клініці, показав, що 9 з 10 жінок, що вирішили зробити аборт, відмовляються від цього наміру, побачивши свою дитину на моніторі УЗІ. Вони почали розуміти, ЩО вони зібралися зробити. Але дуже рідко знаходиться хтось, хто допоможе жінці розібратися в суті що відбувається. Мова не повертається обвинувачувати в цьому лікарів-гінекологів, що спеціалізуються на абортах, хоча це їх самий прямий обов'язок, адже на бесіду з кожною відвідувачкою клініки їм приділяється щось близько 5 хвилин.

Давайте згадаємо про те, що вагітність - це не грип, і вона не з'являється ні з того, ні з цього. Статеве життя припускає не тільки море задоволення і насолоди, але також ще і відповідальність за можливі наслідки. Кожна людина, що любить смачно поїсти, ризикує набрати зайву вагу. Кожна людина, що живе регулярною статевим життям, щодня має шанс стати матір'ю або батьком. Тому якщо люди рахували себе досить дорослими, щоб почати полове життя, вони вже цілком виросли і дозріли, для того щоб нести відповідальність, думати про наслідки ...

Кілька висловлень докторів і дослідників, так чи інакше причетних до проблеми абортів.

"Кожна жінка запитує - це дитина? Ні, відповідає лікар, це лише продукт розвитку зародка, або згусток крові, або шматок тканини. Незважаючи на те, що ці лікарі щодня бачать цих дітей, сантиметр довжиною, з руками, ногами й очима, закритими, як у новонароджених щенят, вони брешуть жінкам. Скільки жінок зважилося б на аборт, якби їм сказали правду?"

"Я не знав жодної жінки, що, родивши дитини, не була б поза собою з радості, що я не убив його..."

"Ми знаємо, що це убивство. Але держава дозволяє убивство у визначених умовах."

Список літератури:

1. Архангельський Б.А. , Сперанський Г.Н. Мати і дитина .-М. 1960

2. Лавренова Г.В. , Лавренова Ю. В. Мати і дитина Енциклопедія розвитку вашої дитини .-М. 1999

3. Медична абетка // Під ред. Русова Л. А. , Ганчарова И.В. – Владивосток, 1993

4. http://herpes.ru/abort/ (10.11.01)

5. http://psm.ortodoxy.ru/abortion/index.htm (15.11.01)