Смекни!
smekni.com

Бізнес-план підприємства по наданню послуг (стр. 1 из 3)

Зміст

Вступ

1. Резюме

2. Характеристика підприємства

3. Маркетинг-план

4. План виробництва

5. Організаційний план

6. Фінансовий план

Список використаної літератури

Вступ

Успіх будь-якої справи у тому числі і вихід підприємства з новим продуктом чи послугою, неможливий без повного і чіткого уявлення про перспективи підприємницької діяльності, без розробки надійних попередніх орієнтирів і реального плану дій: як почати свою справу, як ефективно організувати виробництво і просування товарів та послуг на ринок, а коли будуть одержані перші прибутки – як зменшити ризик, вижити, перемогти у конкурентній боротьбі, саме тому на підприємстві складається бізнес план. Він є поширеним у ринковій економіці інструментом менеджменту, основою конкретної маркетингової, фінансової, матеріально-технічної та кадрової політики ведення бізнесу.

У сучасні швидко змінюваній економічній ситуації неможливо досягти позитивних результатів, не плануючи своїх дій, не прогнозуючи наслідків. Планування потрібне будь-якій організації, яка збирається здійснювати певні дії в майбутньому. Вони змушені шукати такі форми та моделі планування, які б забезпечували максимальну ефективність рішень, які приймаються.

Оптимальним варіантом досягнення таких рішень є прогресивна форма плану – бізнес-план.

Бізнес-план включає розробку цілей та задач, які ставить перед собою підприємство на найближчий період та на подальшу перспективу, оцінку поточного стану економіки, сильних та слабких сторін виробництва, аналіз ринку та інформацію про клієнтів. У ньому дається оцінка ресурсів, необхідних для досягнення поставлених цілей в умовах конкуренції.


1. Резюме

В даний час ринок фото послуг розвивається досить високими темпами, і хоча підвищений інтерес до послуг фото підприємств починає вгасати, даний вид товарів завжди буде користуватися популярністю, тому що фотографії стали невід’ємною частиною будь-якої родини.

Аналіз діяльності підприємств цієї сфери за звітний рік показав необхідність введення нових видів фото послуг, що суттєвим чином відрізняються від попередньої діяльності.

Підприємство створює підрозділ для надання послуг фоторобіт (зйомка індивідуальних кольорових фотопортретів).

На підприємстві за планом буде працювати 7 осіб, із них 4 основних робітника, 1 службовець та 2 допоміжних робітники.

Обсяг виробництва та реалізації планується в обсязі 42000 замовлень на рік.

Розрахований плановий чистий прибуток 283000 грн., при рівні рентабельності 30 %.

Якість послуг фірми буде високою, оскільки фірма забезпечена компетентними, освіченими працівниками, відповідними матеріалами і технічними засобами для ефективного обслуговування клієнтів.

Фірма зобов’язується повністю забезпечувати сподівання клієнтів щодо рівня і якості надання послуг.

Фірма забезпечена відповідними технічними засобами і матеріальним забезпеченням для високоякісної роботи.

Основною метою фірми стане задоволення потреб населення якісними фото послугами, поповнення асортименту, що передбачає одержання прибутку, сприяння прискоренню розвитку підприємства та його розширення.

Крім вищеназваних послуг в нашому підприємстві можна буде придбати такі аксесуари:

· фотоапарати різних типів.

· фотоальбоми різних розмірів і видів.

· фотоматеріали, плівки кольорові та чорно-білі.

· елементи живлення для фотоапаратів.

· рамки для фотографій.

· спалахи

· штативи

На майбутнє підприємство планує збільшити перелік послуг, що надаватимуться і включити до нього такі види послуг, як цифрове фото, пересилання фото через електронну почту, запис фотографій на компакт диски, обробка цифрового фото та його подальший друк.

Для розширення номенклатури послуг та підвищення якості продукції планується купівля та впровадження нового устаткування для друку з цифрових носіїв, розширення мережі пунктів прийомів замовлень на всі види робіт.

Крім цього вводиться додаткова посада виїзного фотографа.

2. Характеристика підприємства

Фірма "Весна" є приватною фірмою, головною метою діяльності якої є надання всіх видів побутових послуг клієнтам, що звернулися за допомогою у фірму.

Підприємство є індивідуальним комерційне приватним підприємством.

Метою діяльності фірми є отримання прибутку

Фірма розрахована на надання послуг не лише фізичним, але і юридичним особам.

Фірма забезпечує високоякісне, ефективне, швидке обслуговування своїх клієнтів, яке здійснюється висококваліфікованим персоналом.

В даний час на ринку фотопослуг в обраному нами мікрорайоні працюють кілька фірм, що надають послуги по проявленню і друку кольорових негативних фотоплівок. Одна з них має можливість друкувати фотографії з цифрових носіїв. А послуги зйомки індивідуальних портреті та інші види які виконує фотограф взагалі відсутня в даному мікрорайоні тому наше підприємство буде мати досить суттєву перевагу серед конкурентів. Крім того якість друку у конкурентів не є високою і немає прямого зв’язку з оператором якому можна висловити свої побажання щодо якості друку фотовідбитків та можливо врахувати якусь специфіку яка була використана при зйомці.

Таким чином наша фірма займає на ринку фотопослуг незалежну від фірм конкурентів.

Важливим є чотирьох позиційний підхід до загальної структури ринку, а саме з позицій його суб’єктивного складу, продуктово-ресурсного наповнення, елементно-технологічних зв’язків і територіально-просторової організації.

3. План маркетинга

На розвиток фото підприємства може вплинути економічний стан країни, тіньова економіка, не спроможність підприємства виробляти конкурентноспроможну продукцію, не правильний вибір місця розташування фотоательє, відсутність фінансової підтримки, неправильна орієнтація на споживачів.

Конкурентноздатність товару – це сукупність якісних та вартісних характеристик, які забезпечують задоволення конкретних потреб. Конкурентноздатність – це відповідність товару вимогам ринку за своїми технічними, комерційними, іншими характеристиками.

Наше фото підприємство запропонує широкий спектр товарів та послуг для своїх клієнтів. І тому можна впевнено сказати що наші послуги будуть задовольняти потреби споживачів і відповідатимуть вимогам ринку, ми займемо свою нішу в ринку і будемо мати змогу розширювати підприємство і перелік послуг і надалі.

Формування ціни товару відбувається під впливом певних обмежень. З одного боку – ціна виробленого фірмою продукту має дати прибуток, тобто вона не повинна опускатися нижче певного допустимого рівня. З іншого боку, надмірно висока ціна може негативно вплинути на попит і товар ніхто не купуватиме а послуги не замовлятиме. З цього випливає що головними чинниками під впливом яких формується ціна є:

- собівартість продукції;

- виняткові якості, відмінності, особливості, що приваблюють покупця (наприклад якість);

- ситуація на ринку, де аналогічний товар пропонується іншими фірмами – конкурентами.

Наше підприємство обрало метод ціноутворення „за рівнем поточних цін” але в різних ситуаціях ціна може гнучко коливатися в залежності від замовника. Я маю на увазі метод встановлення цін зі знижками для приваблення постійних клієнтів і оптових замовників.

Встановлення ціни на підставі результатів закритих торгів є різновидом методу „за рівнем поточних цін” і застосовується з метою одержання замовлення на виготовлення певної продукції (торг за вигідний контракт).

Фірма пропонує систему знижок за послуги:

інвалідам І,ІІ групи - 20% вартості послуги;

одиноким матерям - 10% вартості послуги;

постійним клієнтам (залежно від виду послуг) - до 15% вартості послуги.

Плата за послуги проводиться як готівкою, так і в безготівковій формі.

Реклама це цілеспрямований інформативний вплив опосередкованого характеру на споживача для просування товару чи послуг на ринок збуту.

Фірма використовує рекламу для поширення інформації про послуги, відповідно до реклами, постійно підтримує всій імідж висококласного обслуговування клієнтів.

Організовує пряму пропозицію послуг через своїх клієнтів, які поширюють інформацію про фірму.

Фірма рекламує свою діяльність, використовуючи пресу, телебачення, радіо.

Організовує рекламу поштою, шляхом безплатного розповсюдження через громадян своїх рекламних буклетів.

Середній вік клієнтів фірми необмежений.

Чоловіки і жінки серед клієнтури співвідносяться як 1:1.

Середньорічний дохід наших клієнтів в межах від 300 до 1000 грн.

Конкуренція

Фірма Послуги Ціна Способи реклами Клієнти
ТОВ "Едем" Фотозйомка, друк Порівняно високі ціни Газета, зовнішня реклама Клієнти з високим рівнем достатку
Фотоательє Фотозйомка, друк Доступні ціни Зовнішня реклама Особи від 18 років

Конкурентами нашого ательє можуть бути крупні фото підприємства, такі як ТОВ „Едем” та Фотоательє. Всі ці підприємства приділяють велику увагу рекламі, періодично міняють старе обладнання на саме нове. Всі вони дійсно слідкують за якістю, але в них дуже невеликий індивідуальний підхід до клієнта і ціни на їх продукцію досить завищена за рахунок гарної реклами і відомості. Об’єми їхні зростають а якість потихеньку зменшується. Наше підприємство в мікрорайоні має всі переваги серед існуючих на даній території, а саме:

- великий асортимент послуг;

- вдале місце розташування;

- привабливі ціни для клієнтів;

- великий асортимент товарів та аксесуарів;

- краща якість;

- індивідуальний підхід роботи з клієнтом.

Конкурентна фірма Переваги Недоліки
ТОВ "Едем" Досвід роботи Високі ціни
Фотоательє Швидкість обслуговування Надання послуг лише фізичним особам

Прогнози на майбутнє.