Смекни!
smekni.com

Управління діловою кар'єрою персоналу в готелі (стр. 1 из 4)

Міністерство науки і освіти Укріїни

Харківська національна академія міськогогосподарства

Житлово–коммунальний технікум

Курсова работа

на тему: Управління діловою кар'єрою персоналу в готелі

Виконала:

Студентка:

групи 4-ГГ-2

Ничик Анастасія

Перевірила:

Романько І. М

м.Харків – 2010


План

Вступ

1. Характеристика підприємства Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Ходос "бізнес готель"Аврора" м.Харків

2. Керування діловою кар'єрою персоналу в готелі

2.1 Кар'єру: поняття і її этапи

2.2Види кар'єри

2.3Етапи кар'єри

2.4 Просування працівників у фірмі

2.5 Можливості й особливості кар'єрного росту в готелі

2.6 Мотивація кар'єри персоналу

Вистовок

Література

Вступ

Кожна людина в певниймомент починає серйозно замислюватися про своє майбутнє, про майбутню кар'єру. Знання про те, що таке кар'єра, які існують види й моделі кар'єри, як управляти кар'єрою, а також знання своїх здатностей, слабких і сильних сторін допоможуть йому вибрати роботу в організації, яка надає йому можливості професійного росту й підвищення рівняжиття; одержуватибільш високий ступінь задоволення від роботи; чіткіше представлятиособисті професійні перспективи, планувати інші аспекти життя; цілеспрямовано готуватися до майбутньої професійної діяльності; підвищити конкурентоспроможність на ринку праці. З іншого боку, організації, у яких кар'єрає процесом керованим, одержують:

1. Мотивованих і лояльних співробітників, що зв'язують свою професійну діяльність із даною організацією, що підвищує продуктивність праці й скорочує плинність кадрів;

2. Можливість планувати професійний розвиток працівників з обліком їх особистих інтересів;

3. Плани розвитку кар'єри окремих співробітників як джерела визначення потреб у професійнімнавчанні;

4. Групу зацікавлених у професійномуросту, підготовлених, мотивованих співробітників для просування на керівні посади. У цьому й полягає актуальність курсової роботи.

Об'єктом дослідження курсової роботи є процес керування кар'єрою персоналу, у той час як суб'єкт - дослідження російських і західних фахівців із цього питання.

Метою моєї курсової роботи є розгляд основних способів планування й розвитку кар'єри. Для досягнення цієї мети я ставлю наступні завдання:

1. Досліджувати літературу по даному питанню;

2. Дати визначення основних понять;

3. Визначити етапи, види й моделі кар'єри;

4. Розглянути як здійснюється керування кар'єрою в сучасній організації;

5. Зробити висновки про значення керування кар'єрою в організації. Необхідність у керуванні кар'єрою обумовлена її важливою роллю в житті людини, діяльності організації, а також у розвитку суспільства в цілому.


1. Характеристика підприємства ХОДОС "Аврора" м. Харків

Готель- комерційне підприємство, що робить, й пропонує на ринку свій "товар", продукт у вигляді комплексу послуг, серед яких основними є послуга розміщення й послуга харчування. При розгляді готельних послуг як продукту виділяють трирівні послуг: • окремі послуги й групи послуг; • продукт "готель" як комплекс послуг; • продукт "готель" як комплекс послуг + додаткові послуги.

Послуга - це результат безпосередньої взаємодії виконавця й споживача, а також власної діяльності виконавця по задоволенню потреби споживача. Поняття "послуга" має універсальне значення, вона нематеріальна, що й не зберігається, послугу не можна виміряти, її можна тільки оцінити.

Зміст послуги розміщення полягає в наступному: по-перше, у користування надаються спеціальні приміщення (готельні номери); по-друге, надаються послуги, виконувані безпосередньо персоналом готелю - портье по прийманню й оформленню гостей, покоївками по збиранню готельних номерів і т.д.

Готельні номери - основний елемент послуги розміщення - багатофункціональні приміщення, призначені для відпочинку, сну, роботи проживаючих гостей. Оскільки готельні номери використовуютьсягостями переважно у вечірній і нічний час, найважливішою їхньою функцією є забезпечення можливості сну. Значимість інших функцій насамперед залежить від призначення готелю й потреб гостей. Наприклад, у готелях ділового призначення дуже важлива така функція номерів, як забезпечення гостеві можливості попрацювати, тобто тут необхідні письмовий стіл, телефон, факс, комп'ютер і т.д.

У готелях є різні категорії номерів, що відрізняються площею, меблюванням, устаткуванням, оснащенням і т.д. Однак незалежно від категорії кожний готельний номер повинен мати наступні меблі й устаткування: ♦ ліжко; ♦ стілець або крісло розраховуючи на одне місце; ♦ нічний столик або тумбочку розраховуючи на одне ліжко; ♦ шафа для одягу; ♦ загальневисвітлення; ♦ сміттєвий кошик.

У кожномуномері повинні бути інформація про готель і план евакуації на випадок пожежі. Послуги з надання гостям харчування складаються з комбінації наступних процесів: ♦ виробничий (готування блюд на кухні); ♦ торговельний (продаж готових до вживання продуктів, алкогольних і безалкогольних напоїв); ♦ сервісний (обслуговування гостей офіціантами в ресторані, бару, кафі, готельних номерах).

Залишаючисьосновною, послуга розміщення сприймається гостями як само собою зрозуміле, а підвищений інтерес викликають саме додаткові послуги, що виділяють даний готель із ряду інших. Характеристика об'єкта дослідження. Місце проходження практики місто Харків, Приватнийбізнес - готель "Аврора" .

Розміщення займає центральне місце в комплексі послуг, надаваних туристам під час подорожі, і є невід'ємною частиною кожного тура. Поняття "готель" визначають і відповідні нормативні документи. У ДЕРЖСТАНДАРТ В 50645-94 "Туристсько-екскурсійне обслуговування. Класифікація готелів" під готелем розуміється підприємство, призначене для тимчасового проживання. У правилах надання готельних послуг в Україні, затвердженихПостановою Уряду України №490 від 25.04.97г., готель розглядається як майновий комплекс (будинок, частинабудинку, устаткування й інше майно), призначений для надання послуг.

Готель - це одинвид із засобів розміщення й вона має свою класифікацію. Під місткістю готельного підприємства розуміється число койко-місць або номерів, яке може бути запропоноване клієнтам одночасно. Койко-місце - площа з ліжком, призначена для користування однією людиною. Номер - приміщення, що полягає з одного або декількох койко-місць, обладнане відповідно до вимог до готелю даної категорії. Номера бувають одномісні, двомісні, тримісні і т.д. Можуть бути однокімнатними, двухкомнатными, трикімнатними і т.д.

Основною метою діяльності готелю є одержання прибутку. Для одержання прибутку готель має право здійснювати будь-які види діяльності, не заборонені законом, у тому числі:

• Послуги розміщення.

• Послуги харчування.

• Екскурсійно-туристична, комерційна й торговельно-закупівельна діяльність.

• Культурно-дозвільна діяльність.

• Сервисно- Побутові послуги.

• Автоперевезення пасажирів і вантажів.

• Видобуток, поставка (реалізація) питної води.

• Інші види діяльності, не заборонені законодавством України

Окремими видами діяльності, перелік яких визначається федеральними законами, Суспільство може займатися тільки на підставі спеціального дозволу (ліцензії). Право готелю здійснювати діяльність, на заняття якої необхідне одержання ліцензії, виникає з моменту одержання такої ліцензії або в зазначений у ній строк і припиняється після закінчення строку її дії, якщо інше не встановлене законом або іншими правовими актами. Характеристика галузевої особливості функціонування об'єкта. Досліджуване підприємство ставиться до підприємств сфери розміщення й туристичної сфери. Характеристика даної галузі народного господарства може бути представлена наступним даними сучасного розвитку.

Рівень комфортності бізнес - готелю "Аврора" згідно "Положенню про державну систему класифікації готелів і інших засобів розміщення" ставиться до категорийнымзасобам розміщення й прирівнюється до категорії "4 зірки".


Архітектурно-планувальний розв'язок

Класифікація засобів розміщення туристів приводиться в ДЕРЖСТАНДАРТ В 51185-98 "Туристські послуги. Засобу розміщення. Загальні вимоги". ВІДПОВІДНО до цього документа всі засоби розміщення підрозділяють на колективні й індивідуальні. ДО колективних засобів розміщення готельного типу відносять: готелю, мотелі, клуби із проживанням, пансіонати, мебльовані кімнати, гуртожитки. Будинок міні готелю побудований із цегли, по типу конструкції - корпус, що полягає із шести поверхів. Бізнес- готель "Аврора"- найкращий вибір для тих, хто цінує максимальний комфорт у всьому: до Ваших послуг 37 комфортабельних номерів п'яти категорій, у тому числі номера для некурящих. Відпочиньте в атмосфері затишку й комфорту, безпеки й сервісу. На першомуповерсі готелю розташований бар "Brasserie". Неповторна карта коктейлів, ароматний кава, десерти, затишна обстановка й бездротової Інтернет. Ресторан "Аристократ" розташований на другомуповерсі готелю, де представлена вишукана європейська кухня, що з'єднала шарм класики й сучасні тенденції в кулінарії, авторські шедеври й нові смаки. Так само не можна залишити без уваги винну кімнату ресторану- Cave a vin, у якій зібрані кращі вина миру, у тому числі "Велика П'ятірка" Bordeaux.


2. Керування діловою кар'єрою персоналу

2.1 Кар'єра: поняття і її етапи

Кар'єра - це суб'єктивно усвідомлені власні судження працівника про своєму трудовіммайбутньому, очікувані шляхисамовираження й задоволення працею. Це просування вперед по одного разу обраному шляху діяльності. Наприклад, одержання більших повноважень, більш високого статусу, престижу, влади, більшої кількості грошей. Кар'єра - це не тільки просування по службі. Можна говорити про кар'єр домогосподарок, матерів, учнів і т.п. Поняття кар'єри не означає неодмінний і постійний рух нагору по організаційній ієрархії. Необхідно відзначити також, що життя людини поза роботою має значне вплив на кар'єру, є її частиною. Інакше кажучи, кар'єру - це індивідуально усвідомлені позиція й поведінка, пов'язані із трудовим досвідом і діяльністю протягом робочого життя людину.