Смекни!
smekni.com

Результати управлінської діяльності ЗАО "Світ електроніки" (стр. 1 из 6)

Вступ

В ході даної практики треба провести знайомство з характеристикою закритого акціонерного товариства "Світ електроніки ", його виробничою структурою, типом виробництва, номенклатурою послуг, які воно надає, місцем і значенням кадрових служб фірми, структурою і чисельністю робітників відповідних відділів, з системою мотивації персоналу, системою розвитку персоналу, методами стимулювання праці персоналу підприємства.

Мета практики - закріпити теоретичні знання, отримані при вивченні дисциплін «Кадрове діловодство», «Управління трудовими ресурсами», «Організація діяльності служби зайнятості», набути практичних навичок кадрової роботи на виробництві, зібрати матеріали для написання звіту.

Завдання практики – ознайомитись та вивчити особливості функціонування, структуру та кадрову базу організації, вивчити установчі документи підприємства і колективного договору, зібрати форми кадрового діловодства і вивчити методику їх заповнення, ознайомитись з порядком проведення співбесіди при прийнятті на роботу, ознайомитись з положеннями про відділи і посадовими інструкціями співробітників. ознайомитись з системою мотивації персоналу, методами стимулювання праці персоналу підприємства , зібрати інформацію про систему розвитку персоналу: підвищення кваліфікації кадрів, відбір персоналу, формування кадрового резерву.

Об'єктом практики є закрите акціонерне товариство "Світ електроніки", організаційно-виробнича діяльність та управлінська структура.

Предметом практики є безпосередньо результати управлінської діяльності цього підприємства протягом звітних періодів.


Тема 1. Стратегічні цілі функціонування підприємства, його структура

Виробничу практику я проходив за місцем роботи в закритому акціонерному товаристві "Світ електроніки ". Цю організацію створено за рішенням засновників вiдповiдно до установчого договору, укладеного мiж ними. Засновниками товариства є громадяни України: Кононенко Віктор Олександрович та Попова Наталія Валеріївна. ЗАТ "Світ електроніки " зареєстровано Мінською райдержадмiнiстрацiєю м. Києва 19 вересня 2001 р., реєстраційний № 09684. Головою правління ЗАТ "Світ електроніки " на пiдставi рішення через відкрите голосування акцiонерiв товариства обраний Кононенко Віктор Олександрович (Протокол № 1 вiд 20.09.2001 р.) ( Додаток А ).

Статутний фонд ЗАТ "Світ електроніки " станом на 31.10.2009 р. згідно установчих документів складає 1 180 000 (один мільйон сто вiсiмдесят тисяч) гривень та розподілений на 800 (вiсiмсот) простих іменних акцій номінальної вартості 1475 (одна тисяча чотириста сімдесят п'ясть) гривень кожна. Акції мають документарну форму.

З дня підстави ЗАТ "Світ електроніки " минуло 8 років. Зараз ЗАТ "Світ електроніки " – одне з представниць нової хвилі оптовой та роздрiбній торгiвлі електропобутовими приладами. ЗАТ "Світ електроніки " є комерційної організацією. У основному організаційному документі ЗАТ "Світ електроніки " – Статуті визначено основні цілі й види діяльності товариства ( Додаток В ). ЗАТ "Світ електроніки " спеціалізується на роздрiбній торгiвлі побутовими електротоварами, радiо- та телеапаратурою та оптовій торгiвлі електропобутовими приладами..

ЗАТ "Світ електроніки " є юридичною особою, може від свого імені отримувати й здійснювати майнові та особисті немайнові права, виконувати обов'язки, бути позивачем і відповідачем у суді. Товариство має право випускати цінні папери, створювати різні спільні виробництва та підприємства, а також свої відділи , представництва, філії, магазини, відділи магазинів, передавати на договірних умовах майно, кошти, " Ноу- хау " іншим підприємствам, брати участь у різних акціонерних товариствах та концернах як в країні, так і за кордоном, відповідно до чинного законодавства.

Філії та представництва створюються за межами місцезнаходження Товариства з метою виконання ними господарських або представницьких функцій по окремих напрямах діяльності Товариства, мають поточні рахунки в банківських установах, відокремлене майно, несуть відповідальність за зобов’язанням Товариства. Керівники філій та представництв діють на підставі довіреності, виданою ЗАТ "Світ електроніки ".

ЗАТ "Світ електроніки " має круглу печатку, що містить фірмову найменування, організаційно-правову форму, може мати штампи і бланки зі своїми найменуванням, зареєстрований товарний знак, самостійний розрахунковий й інші счета.

Метою діяльності Товариства є отримання прибутку, предметом діяльності – Оптова та роздрібна торгiвля електропобутовими приладами, посередництво в торгiвлi рiзними товарами

Основних напрямів діяльності ЗАТ "Світ електроніки " являються:

- торгiвля електропобутовою технiкою та побутовою електронiкою через власну мережу магазинiв.;

- зберігання товарів на складах;

- маркетингові дослідження; реклама.

- реалізація товаров.

Товариство вправі здійснювати інші види діяльності, не заборонені законодавством, створені для досягнення статутних цілей, після одержання відповідної ліцензії у встановленому порядку.

Засновниками товариства є юридичні особи, фізичні особи, громадяни України, працівники та колишні працівники ЗАТ "Світ електроніки " . Органами управління Товариства є:

1. Вищий орган Товаринства - загальні збори акціонерів;

2. Спостережна рада;

3. Виконавчий орган - правління Товариства;

4. Ревізійна комісія.

Посадовими особами Товариства є Голова правління та члени правління, Голова ревізійної комісії, Голова і члени Спостережної Ради. Вiдповiдно до Статуту ЗАТ "Свiт електронiки" роботою правлiння керує Голова правління.

Структура управління ЗАТ "Світ електроніки " є ієрархічною.

Ієрархічні структури управління характеризуються твердою ієрархією влади в організації, формалізацією правил і процедур, які використовуються централізованим прийняттям рішень, вузько визначеною відповідальністю в діяльності.

Для ієрархічної структури ЗАТ "Світ електроніки " характерні:

- Стабільність і не складність зовнішнього середовища.

- Цілі і завдання прості та ясні. Завдання піддаються розподілу. Роботи можна вимірювати.

- Постійна повторюваність одних і тих самих робіт, що дозволяє їх регламентувати. Призначається дана влада.

Ієрархічний тип структури має багато різновидів, але самої розповсюдженою є лінійно - штабне управління, до якої належить організаційна структура ЗАТ "Світ електроніки" Головна задача лінійних керівників - координація дій функціональних служб і направлення їх в русло загальних інтересів організації.

Станом на кінець жовтня 2009р. торгівельна мережа ЗАТ "Світ електроніки" представлена 41магазинами у 40 містах у різних регіонах країни, з них 36 магазинів компанія орендує у ТОВ "Вiкотек", а iншi - в крупних торгівельних центрах. Дочiрнiх підприємств та представництв ЗАТ "Світ Електроніки" не має. Станом на кінець жовтня 2009 року до складу ЗАТ "Світ електроніки" входять 41 структурні пiдроздiли, які представлені фiлiями ЗАТ "Світ електроніки" у різних містах країни, а саме:

Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Алчевську, Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Артемiвськ,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Бердичiв,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Верхньоднiпровськ,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Вiнниця,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Вiльногiрськ,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Вознесенськ,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Гадяч,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Дзержинськ,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Днiпрорудне,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Дружкiвка,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Житомир,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Жмеринка, Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Iзмаїл , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Кiровське, Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Комсомольськ, Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Краснодон , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Кузнецовськ ,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Лисичанськ ,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Львiв ,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" № 2 у м. Львiв , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Марганець ,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Мелiтополь ,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Миргород ,Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Нетiшин , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Нiкополь , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Одеса , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Орджонiкiдзе, Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Пологи, Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Рiвне, Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Сарни, Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Свердловськ , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Стаханов , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Старокостянтинiв , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Суми , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Слов'янськ , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Токмак , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Торез, , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Хорол , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Червоноград, , Фiлiя ЗАТ "Свiт електронiки" у м. Шепетiвка .

Крім того до складу організації ще входять центральні дистриб’юторські склади: Фiлiя ЗАТ "Світ електроніки" у м. Калинівка, Фiлiя ЗАТ "Світ електроніки" у м. Білгород – Дністровський.

Та регіональні дистриб’юторські склади:

Фiлiя ЗАТ "Світ електроніки" у м. Запоріжжя,

Фiлiя ЗАТ "Світ електроніки" у м. Полтава,

Фiлiя ЗАТ "Світ електроніки" у м. Артемівськ,

Фiлiя ЗАТ "Світ електроніки" у м. Рівне.

Дані структурні пiдроздiли не являються окремими юридичними особами, діють та керуються Положенням про структурний пiдроздiл.

ЗАТ "Світ електроніки" здійснює торгівлю електропобутовою технікою та побутовою електронікою через власну мережу магазинів. Магазини компанії переважно розташовані в містах з населенням не більше 300 тис. осіб у бiльшостi регiонiв України. Крім того, компанія займається органiзацiєю для кожного регіону, вiдповiдно до специфіки міст, асортиментного i цінового ряду, надання різного роду безкоштовних i якісних послуг. Основними клієнтами ЗАТ "Світ електроніки" є юридичні та фiзичнi особи - споживачі електропобутової та побутової техніки. В останні роки зростання попиту на електропобутову техніку i побутову електроніку зумовлено не лише збільшенням доходів населення та можливостей до купiвлi техніки, але й давно сформованим потенційним попитом, який лише в останній має пiдкрiплення фінансовими можливостями споживачів. На попит також впливає ступінь зношеності електропобутової техніки та електроніки. Експерти говорять про досі актуальну тенденцію заміни старої техніки десятирічної давності i навіть старшої. В основному це стосується великогабаритної побутової техніки, такої як холодильники або пральні машини, у дрібної техніки термін служби зовсім невеликий, її міняють раз в два-три роки. Аудiо- i вiдеотехнiка служить незрівнянно довше, однак, в умовах частих змін технологій, швидко технологічно застаріває, що також переконує споживачів частіше її змінювати. Серед основних мотивів, що впливають на споживачів в процесі вибору побутової техніки можна виділити такі: