Смекни!
smekni.com

Отчет по педагогической практике (стр. 2 из 2)

2. Однією з найважливіших форм зовнішньоекономічних зв’язків є зовнішня торгівля. Для більшості країн світу зовнішня торгівля – основна форма зовнішньоекономічної діяльності. Показники експорту та імпорту країни показують розміри та особливості, її участі в міжнародному поділі праці.

У рамках світового господарства сформувались кілька основних центрів і напрямів зовнішньоторгових зв’язків.

В процесі зовнішньоторгової діяльності формується світовий ринок товарів та ресурсів.

На світовому ринку послуг основне місце займають: науково-технічне співробітництво, послуги транспорту та міжнародний туризм. В науково-технічному співробітництві велике значення має продаж науково-технічної інформації (патентів і ліцензій). Велике значення має організація міжнародного туризму. На частину міжнародного туризму припадає 6 % обсягу всього ринку послуг.

Для зовнішньоекономічних зв’язків велике значення має світовий валютний ринок, на якому щоб розрахуватися за експорт або імпорт можна обміняти одну валюту на іншу або купити потрібну валюту.

Роль зовнішньо – економічних зв’язків країни визначається рівнем її соціально-економічного розвитку, виробничими відносинами та спеціалізацією країни.

5. Закріплення вивченого матеріалу.

Учням пропонується дати відповіді на слідуючи питання:

1. Яке значення для країн мають зовнішньоекономічні зв’язки?

2. Назвіть основні форми зовнішньоекономічних зв’язків?

3. Які особливості зовнішньоекономічних зв’язків країни з розвивающімися і розвинутими країнами?

6. Підведення підсумків.

Зовнішні економічні зв’язки, що виникають в міжнародному поділі праці являються основою світового господарства. Їх рівень визначає соціально-економічний розвиток країни.

7. Домашнє завдання.

Вивчити параграф 55. “Зовнішні економічні зв’язки”, стор. 204 – 206.


Психолого-педагогічна характеристика колективу 10 – Б класу сш № 4.

В класі навчається 25 учнів. В класі 15 хлопчиків і 10 дівчат. Відмінників 3, на “5” та “4” навчаються Машкова І., Степанов Д., Ковальов Є., Шаповалов О., Останюк О., Степаненко С. Сильнішими учнями є Гри горець Є. та Пономарчук В. Які навчаються на ”5”. Більшість учнів мають “5” та “4”.

Вони не потребують особливої уваги вчителів предметників. Це діти з достатнім розвинутим логічним мисленням.

Актив класу має слідуючий склад:

Староста класу - Шаповалов О.

Член учкому школи – Машкова І.

Відповідальний за навчання – Степаненко С.

Відповідальні за культурно-масову роботу – Дмитричак П., Нікімчук О.

Редколегія – Останюл О., Ковальчук К.

Старший черговий по школі – Руденко Д.

Старший черговий по класу Борода П.

Інформатор – Самойленко Р.

Відповідальні за санітарний стан в класі Лисенко А., Жукова Н.

Відповідальний за збереження меблів Грузик В.

Клас дружний. Учні небайдуже ставляться до своїх однокласників, готові завжди прийти на допомогу товаришам. Вони вболівають за доручену справу, дорожать честю класу. Активні, із задоволенням виконують різні доручення. Більшість хлопців дуже рухливі, енергійні, займаються спортом.

Авторитетом у класі користуються Степаненко С. І Владова І.

Класним керівником є Власова Л.В. це досвідчена людина і майстер своєї справи, користується авторитетом учнів.

Класний колектив бере участь в спортивних змаганнях та чемпіонаті КВК серед команд міста, відвідує театр.

В учнів виявилися такі типи мислення як теоретичне, наочно-образне, інтуїтивне, репродуктивне. І такі типи уявлення: активне, творче та відтворювальне.

Серед учнів класу є учні, які нерегулярно відвідують школу. Вони належать до багатодітних сімей.

Більшість дітей виховується у хороших сім’ях, де батьки приділяють належну увагу своїм дітям. Є діти, які мають нерідних батьків. Дітей схильних до правопорушень у класі немає.


Звіт.

Про результати проходження педагогічної практики студентом 4-го курсу спеціальності 6.201 – 1 Кісільовим Д. А. За період 2.04.01 по 6.04.01 року.

Мною, студентом 4- го курсу Кісільовим Д. А., практика проводилась в загальноосвітній школі № 4, в період 2.04.01 по 6.04.01 року.

За час педагогічної практики, мною було відвідано 5 занять і самостійно проведено 2 заняття.

Протягом проведеної практики ознайомився з методами і формами ведення уроків в школі. Також ознайомився, як зі складом учнів десятого класу, так і з колективом школи.

Учні десятого класу дуже охайні, стримані і намагаються отримати побільше знань. Не можна сказати, що вони акселерати, однак дуже настирливі в пошуку знань, що помітно як людині новій.

Колектив учителів дуже хороший, принциповий по відношенню до себе, своїх колег та учнів.

Враховуючі специфічність предмету “Географія”, як мого предмету “Розміщення продуктивних сил” мною при проведенні уроків зверталася увага на економічну сторону, а саме розвиток продуктивних сил на Україні на сучасному етапі, а також на відносини, що існують у світовій спільності.

Не дивлячись на ті негаразди, які існують та панують поки в україні учням дуже було інтересно взнати, як складаються відносини на сучасному етапі.

Проведеними уроками узагальнено весь пройдений матеріал, який вичитано під час теоретичних занять.