Смекни!
smekni.com

Сценарій виховного заходу У дружбі наша сила (стр. 2 из 2)

4-й учень. В епоху середньовіччя дружба вважалась втіленням благородства. Лицарська мораль ставила чоловічу дружбу вище кохання і сімейних стосунків.

5учень. Дружба – ушляхетнює життя. Вона надзвичайно високо оцінюється в українській культурі. Піднесено про дружбу писав М.В. Гоголь: „Немає уз, святіших за товариство, і батько любить своє дитя і мати любить, дитя любить батька й матір, але це не те, любить і звір своє дитя. А поріднитись по душі, а не по крові може тільки людина.”

Дрейк – Чудово ми показали що нехай Поттер їсть шпроти! І ми команда відчайдушних друзів якій кожна перешкода – це пустощі і розваги , які легко долаються разом!!!

6. «батьківський заповід» Снігова Королева.

Дрейк – ну а тепер Снігова королева!!! Доведемо їй що тепло сердець нашої дружби – не можливо охолодити нічим!!! І пам’ятайте якщо ми разом – то вогонь дружби не згасне ніколи – вперед!!!

Снігова Королева - Доброго Дня, мандрівники. Що вам знадобилось в моєму королівстві?

Учні – ми прямуємо до острова Дружби і щоб дістатись мети нам треба знайти останню букву.

Снігова Королева - а, ви хочете отримати останню букву і стати справжніми друзями?? Тоді ви маєте виконати одне завдання!

Погляньте на свої парти. У Вас у всіх лежать гілочки. Згадайте казку „Батьківський заповіт” і ви зрозумієте для чого вони вам. У казці розповідається про батька, який перед смертю покликав своїх синів, дав їм по гілці у руки і попрохав їх переламати. Сини виконали батькову волю і переламали ці гілочки. Тоді батько зібрав ті гілочки докупи, перев'язав їх і знову попросив зробити те саме, але сини не змогли переломити цей оберемочок. Тоді батько сказав: «Ось так і в житті кожного з вас окремо легко скривдити, образити, а якщо ви будете разом, то ніякі вороги вас не зламають і всі негаразди ви легко здолаєте».

Отже, щоб зібрати гілочки в оберемок вам потрібно встати в коло і по черзі передати свою гілочку сусіду з права, при цьому говорячи йому комплімент. І почнемо з мене.

Дрейк – і ось ми подолали цей кропіткий шлях! Кожен учасник команди підтримав іншого і не важливо як – головне що робили ми разом! Хтось активно діяв, хтось йому допоміг а хтось – тихо і щиро вболівав! Друг не буде заздрити другі – він просто ділить успіх другого як свій особистий! Адже друзі завжди разом не залежно від відстані і умов життя! Друзі завжди разом заварять одну кашу і з’їдять її! І тому скріпимо наш дружній Союз поїданням каші що ми заварили сьогодні! Потім будемо ми – однокашниками, що в хвилини біди і радості допоможуть один одному не зважаючи ні на що !!!

Ведуча – а перед тим, як капітан Дрейк проведе офіційний обряд посвячення в друзі і однокласники, я зачитаю вашу присягу на вічну і віддану дружбу!

Присяга.

«Я присягаю на вірність своїм друзям. Зобов’язуюсь вірою і правдою служити нашому братству. В радості і горі, в багатстві і бідності, на війні та в мирі, незалежно від відстані та часу обіцяю завжди допомагати своїм друзям-соратникам, підтримувати їх морально, матеріально і духовно. Назавжди присягаю дотримуватись принципів вірності, взаємодопомоги та справжньої дружби».