Смекни!
smekni.com

Аудит господарської діяльності ВАТ "Криворізький міськмолокозавод №1" (стр. 1 из 3)

Міністерство освіти і науки України

Державний вищий навчальний заклад

Київський Національний Економічний Університет ім. Вадима Гетьмана

Криворізький Економічний Інститут

ОЕФ Кафедра обліку і аудиту

Індивідуальна робота

З дисципліни: Аудит

Виконала: студентка 4 курсу

Групи 6.509-3

Кривий Ріг 2011 р


Зміст

Вступ

1. Характеристика підприємства Відкрите Акціонерне Товариство "Криворізький міськмолокозавод №1"

2. Попередня оцінка аудиторського висновку

3. Договір на проведення аудиту ВАТ "Криворізький міськмолокозавод №1"

3.1 Предмет договору

3.2 Права та обов'язки сторін

3.3 Порядок здавання та приймання робіт

3.4 Термін виконання робіт

3.5 Вартість робіт та порядок розрахунків

3.6 Відповідальність сторін

3.7 Особливі умови

3.8 Інші умови договору

3.9 Термін дії договору

3.10 Реквізити сторін

4. План програми перевірки ВАТ "Криворізький міськмолокозавод №1"

5. Програма аудиту фінансової звітності

5.1 Аудиторський висновок про фінансову звітність ВАТ "Криворізький міськмолокозавод №1" станом на 31.12.2009

Список використаної літератури


Вступ

Основним видом послуг аудиторських фірм є аудит фінансової звітності підприємств, що здійснюються з метою визначення правильності її складання відповідно до встановлених правил ведення бухгалтерського обліку, її достовірності, повноти і відповідності чинному законодавству та встановленим вимогам.

Метою аудиту фінансової звітності є складання висновку щодо відповідності фінансової звітності за всіма суттєвими аспектами інструкціям, які регламентують порядок підготовки і подання фінансових звітів. Незважаючи на те, що аудиторський висновок служить основою довіри до фінансової звітності, для користувача це не може служити достатньою підставою для оцінки економічної стабільності підприємства в найближчому майбутньому або ефективності роботи його керівництва.

Основними завданнями аудиту є збирання та обробка достовірної інформації про фінансово-господарську діяльність суб’єкта господарювання і формування на цій основі аудиторських висновків.

Такими завданнями є:

– упевнитись у правомірності створення підприємства і безперервності його функціонування; ознайомитись із системою господарювання і управління; оцінити надійність системи внутрішнього контролю, з’ясувати ефективність системи бухгалтерського обліку; проконтролювати правильність здійснення основних господарських процесів (постачання, виробництво, збут).

– переконатись у повноті первинної документації; проконтролювати правильність ведення поточного бухгалтерського обліку і повноту відображення інформації в облікових регістрах; перевірити фактичну наявність активів, зобов’язань і капіталу, що відображені у фінансовій звітності; перевірити належність відображених у звітності активів, зобов’язань і капіталу (кому вони належать); перевірити постійність дотримання облікової політики суб’єктом господарювання; перевірити правильність ведення бухгалтерських записів та їх відповідність звітному періоду.

– встановити відповідність діяльності підприємства і ведення бухгалтерського обліку чинному законодавству;

– упевнитись у відповідності показників фінансових звітів (бухгалтерської і небухгалтерської звітності);

– висловити незалежну думку щодо результатів перевірки фінансової звітності.

Для того щоб скласти свою думку про достовірність фінансової звітності, аудитор повинен мати обґрунтовану гарантію того, що інформація бухгалтерської документації та інші дані достовірні й достатні. Обґрунтована гарантія — це наявність доказів того, що в цілому у звітності немає істотних перекручень.


1. Характеристика підприємства Відкрите Акціонерне Товариство "Криворізький міськмолокозавод №1"

Cкорочена назва: ВАТ "Криворізький міськмолокозавод №1"
ЄДРПОУ: 00444932
Юридична адреса: 50025 Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Окружна 9
Зареєстрований: Виконком Криворізької міської ради Дніпропетровської обл., 08.08.1995
КОАТУУ: 1211037500 (ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ р-н)
Діяльність: 15.51.0 Перероблення молока та виробництво сиру 52.11.0 Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах з перевагою продовольчого асортименту 60.24.1 Діяльність автомобільного вантажного транспорту
Ліцензія: серія АА № 549435 професійна діяльність на ринку цінних паперів: діяльність щодо ведення власного реєстру власників іменних цінних паперів, 08.08.1995
Керівник: Хохлова Людмила Анатоліївна, голова правління , тел.: 0564092169
Контактна особа: Маленко Ольга Володимирівна, тел.: 0564271835
Електронна поштова адреса: kgmzl@atrep.com.ua

2. Попередня оцінка аудиторського висновку

ВАТ "Криворізький міськмолокозавод №1" здійснює первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складає статистичну інформацію, а також надає відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Відомості не передбачені законом, підприємство надає органам державної влади, органам місцевого самоврядування, іншим підприємствам, установам, організаціям на договірній основі.

На ВАТ "Криворізький міськмолокозавод №1" бухгалтерський облік ведеться за журнально-ордерною формою. Облік на підприємстві ВАТ "Криворізький міськмолокозавод №1" здійснюється відповідно Наказу №01 "Про облікову політику підприємства і організації бухгалтерського обліку". ВАТ "Криворізький міськмолокозавод №1" підлягає обов'язковому аудиту, так як в ст. 10 Закону "Про аудиторську діяльність" від 22.04. 1993р. № 3125 - ХІІ, прийнятий Верховною Радою України, зазначені відкриті (публічні) акціонерні товариства, які займаються виробництвом харчових продуктів продукції. Однак в ВАТ "Криворізький міськмолокозавод №1" може проводитись додатково ініціативний аудит з ініціативи його керівництва та робітників.


3. Договір на проведення аудиту ВАТ "Криворізький міськмолокозавод №1"

Договір на проведення аудиту

"01" жовтня 2009 р

Аудиторська фірма ТОВ"Інтер-Аудит", (далі – Виконавець), в особі директора Іващенко Т.М., яка здійснює свою діяльність на підставі ліцензії серії А № 002310, з одного боку, та Відкрите акціонерне товариство "Криворізький міськмолокозавод №1", (далі - Замовник) в особі Хохлова Л.А., яке діє на підставі Статуту, з іншого боку, уклали цей Договір з наступних питань.

3.1 Предмет договору

Предметом цього договору є проведення аудиторської перевірки, надання інших супутніх аудиту послуг на умовах, передбачених Законом України "Про аудиторську діяльність" та іншими чинними нормативними актами.

3.2 Права та обов’язки сторін

Замовник має право:

- Відносити на собівартість товарів (продукції, послуг) затрати на проведення аудиту.

- Вимагати від аудитора (аудиторської фірми) виконання зобов’язання у строки і на умовах, передбачених у Договорі.

- Розірвати Договір в односторонньому порядку, якщо для цього існують передбачені законом чи Договором підстави.

- Отримати від аудитора пропозиції, зауваження та інші записи, зроблені ним у процесі перевірки.

Замовник зобов’язаний:

- Передати Виконавцеві необхідні дані, документи й інформацію та створити належні умови для виконання робіт, які вказані в п. 1.1.

- Не втручатися у роботу Виконавця.

- Своєчасно реагувати на виявлені під час перевірки недоліки у веденні бухгалтерського обліку.

- Прийняти виконану роботу.

- Провести повний розрахунок з аудитором (аудиторською фірмою) відповідно до умов Договору.

Права Виконавця:

- Самостійно визначити форми й методи аудиту на підставі чинного законодавства, існуючих норм і стандартів аудиту.

- Відмовитися від виконання зобов’язання, якщо замовник втручається в його діяльність.

- Отримувати необхідні документи, усні та письмові пояснення від керівництва та працівників господарюючого суб’єкта, що перевіряється.

- Добувати необхідну аудиту інформацію від третіх осіб (банків, постачальників і т.д.).

- Достроково виконати і передати Замовникові аудиторський висновок.

- Залучати на договірних засадах до участі в перевірці фахівців різного профілю.

Обов’язки Виконавця:

- Повідомити Замовника не пізніше терміну закінчення перевірки або надання інших послуг про виявлені факти недостовірності або неповноти бухгалтерських документів.

- Передати зроблені записи, пропозиції, зауваження у процесі перевірки Замовникові, про що має бути передана Виконавцеві розписка або довідка.

- Зберігати в таємниці отриману ним інформацію під час перевірки.


3.3 порядок здавання та приймання робіт

Зміст, обсяг і термін виконання аудиторських робіт та послуг і перелік підготовлених Виконавцем документів передбачається у календарному плані робіт і особливих умовах. Необумовлені роботи можуть бути виконані на прохання Замовника за окрему плату на підставі додаткової угоди.

Оформлення документів за виконані аудиторські роботи у формі аудиторської перевірки (аудиту) здійснюється згідно із Законом України "Про аудиторську діяльність" у такій формі: аудиторський висновок; акт здачі-приймання робіт.

Місцем виконання зобов’язання є місцезнаходження Виконавця.

Робота вважається виконаною після підписання Сторонами акта приймання робіт.Якщо у п’ятиденний термін Замовник не підпише акт здачі-приймання робіт або мотивовану відмову, то робота вважається прийнятою з виконанням усіх умов Договору.У разі коли виконана робота не відповідає умовам договору, протягом п’яти робочих днів після її завершення Замовник повинен подати акт із зазначенням необхідних доборок і терміну їх виконання.Якщо Замовнику надаються тільки аудиторські послуги у формі консультацій й/або інші супутні аудиту послуги, то це оформляється шляхом видачі йому квитанції та окремого, додатково підписаного, протоколу узгодження договірної ціни.