Смекни!
smekni.com

Технологія та структура лінії пакування гипсокартоних аркушів (стр. 1 из 10)

Дипломна робота: Технологія та структура лінії пакування ГКА


Зміст

Введення

Розділ 1. Технологія роботи лінії пакування ГКА

Розділ 2. Структура системи керування пакування

Розділ 3. Пристрій і принцип роботи системи керування пакуванням

Розділ 4. Електропостачання лінії пакування

Розділ 5. Техніка безпеки при монтажі систем автоматики

Розділ 6. Економічна доцільність

Висновок

Список літератури


Введення

Концепція комплексної автоматизації TIA дозволяє створювати системи автоматизованого керування будь-якого призначення й будь-якого ступеня складності на основі стандартних компонентів департаменту A&D. Весь виробничий ланцюжок, починаючи з надходження сировини на склад і закінчуючи виходом готової продукції, а також всі управлінські процеси можуть бути автоматизовані в рамках цієї концепції. TIA характеризується прозорою уніфікованою архітектурою зі стандартними відкритими інтерфейсами. Усе компоненти відрізняються високою продуктивністю й прекрасною сумісністю. Концепція TIA - це якісно новий революційний шлях рішення завдань автоматизації, що дозволяє реалізовувати рішення швидше й з меншими витратами.

Промислові підприємства, адміністративні й офісні будинки, торгові центри, готелі, аеропорти, лікарні. Для всіх типів комерційних і промислових будинків, реалізує проекти з використанням комплексних рішень в енергорозподілу Total Integrated Power. Пропоновані рішення охоплюють всі стадії розробки й реалізації проекту по енергорозподілу від інвестиційного рішення до перспективного проектування, від інсталяції встаткування до його експлуатації. Комплексні рішення для будинків дозволяє здійснювати й підтримувати інтеграцію всіх систем у технічній інфраструктурі будинку: системи опалення й кондиціювання повітря, вентиляції, керування доступом, системи відеоспостереження, охоронної й пожежної сигналізації. Ці рішення безпечні, дозволяють знизити час підготовки, полегшити процес інсталяції й знизити витрати.


Розділ 1. Технологія роботи лінії пакування ГКА

Виробництво й состав ГКА

Технологічний процес виготовлення гипсокартоних аркушів, включає формування на конвеєрі безперервної плоскої смуги з перетином заданої форми (необхідної товщини й типу бічних крайок), шириною 1200 мм, що складається із двох шарів спеціального картону із прошарком з гіпсового тесту з добавками, при цьому бічні крайки смуги картону (лицьового шару). Далі, після схоплювання гіпсу, відбувається різання смуги на окремі аркуші, а також сушіння, маркування штабелювання й упакування готової продукції.

Для формування сердечника застосовується гіпс, що володіє як будматеріал винятковими фізичними й технічними властивостями. Матеріали на основі гіпсу мають здатність дихати, тобто поглинати надлишкову вологу й виділяти її в навколишнє середовище. Гіпс - це негорючий, вогнестійкий матеріал, він не містить токсичних компонентів і має кислотність, аналогічну кислотності людської шкіри, його виробництво й використання не робить шкідливого впливу на навколишнє середовище. Для досягнення необхідних показників гіпсового сердечника, що характеризують його міцність, щільність і т.д., у нього додаються спеціальні компоненти, що підвищують його експлуатаційні властивості.

Іншим найважливішим компонентом ГКА є лицювальний картон, зчеплення якого із сердечником забезпечується за рахунок застосування добавок, що клеять. Картон відіграє роль оболонки, і поряд із цим є прекрасною основою для нанесення будь-якого оздоблювального матеріалу (штукатурка, шпалери, фарба, керамічна плитка й ін.). По своїх фізичних і гігієнічних властивостях картон ідеально підходить для житлового приміщення.

Технологічний опис лінії пакування.

Завантаження на конвеєр роликовий після Формувача пачки вироблятися з наявністю сигналу, що конвеєр порожній. За цим стежать оптичні датчики. Також цей конвеєр після формувача пачки ГКА служить для завантаження пачки з автонавантажувача.

Далі пачка треба на конвеєр обкладки, бічні й фронтальні ребра жорсткості. Вони необхідні для того, щоб при обв'язці не ушкодилися аркуші ГКА пачки.

Далі пачка треба на конвеєр підйому й підготовки пачки для обв'язки капроновою стрічкою особливого состава. Конвеєр піднімається за допомогою гидронасосної автономною станцією. І подає пачку в 4 етапи, для обв'язки пачки з 4-мя брусками. Бруски подаються з нижньої сторони пачки.

Станція обв'язки контролює своїми датчиками подачу бруска й пачки. Пачка подається так, що б бруски виявилися на рівному видаленні друг від друга протягом всієї довжини пачки. При подачі бруска в жерлово обв'язкове подається пачка, потім пропускається стрічка, машина стягає щільно й зварює стрічку, початковий і кінцевий зрізи, робить обріж стрічки. Цикл повторюється ще 3і рази, при цьому пачка виявляється на конвеєрі після станції обв'язки.

Далі пачка ГКА треба на конвеєр перед плівковою станцією. Пачка проходить через завісу спаяної плівки верхньої й нижньої частини. Простягаючи плівку, по ходу руху й просувається на конвеєр, після плівкової станції. пакування гипсокартоних аркуш

Плівкова станція, представляє із себе, верхній рухливий сегмент, з ведучим і другорядними роликами, а також нижній статичний сегмент із таким же числом роликів, що верхній. Пристрій спайки, складається із двох елементів, що нагріваються, убудовані у верхній і нижній балках.

Далі пачка просувається в печі, де плівка завдяки своїм особливим властивостям стягатися, під впливом високій температурі, обволікає пачку й додатково стягає при охолодженні.

Далі пачка попадає на конвеєр подвоєння пакетів, де пачка зупиняється й підготовляється до подвоєння. І нарешті пачка з'являється перед нами в готовому товарному виді.

Подвоєння пакета відбувається в 2 етапи: 1й піднімається подвоювачем пачка.

2й опускається на наступну новоспечену пачку.

Потім обидві пачки транспортуються на навантажувачі в склад, для наступного продажу.

Розділ 2. Структура системи керування пакування

1 рівень.

На верхньому рівні керування перебуває панелі SIMATIC. Маючи ступінь захисту фронтальної частини IP 65, високою електромагнітною сумісністю й стійкістю до впливу вібрацій, операторські панелі SIMATIC ідеально підходять для використання в безпосередній близькості з механізмами у твердих промислових умовах. Завдяки компактним габаритам і малій монтажній глибині, стаціонарні операторські панелі вмістяться де завгодно, навіть при обмеженому просторі.

Винятково твердий корпус зі ступенем захисту IP 65 робить мобільні панелі придатними до промислових умов експлуатації. Легкі й ергономічні, вони дуже прості й зручні у використанні.

Єдине ПО лихословити

SIMATIC ® ProTool ® - це загальне ПО для лихословити всіх панелей SIMATIC і систем на базі ПК, що працюють під керуванням ПО візуалізації часу виконання ProTool/Pro Runtime. ProTool поширюється в трьох версіях різної продуктивності для завдань різної складності. Цей пакет забезпечує легке й ефективне лихословити. Спеціальні навички програмування не потрібні.

Проекти можуть один раз створюватися й багаторазово використовуватися надалі у всіх пакетах сімейства.

Компоненти Totally Integrated Automation

Siemens поставляє повний набір ідеально стикуємих компонентів для побудови систем автоматизації від єдиного виробника, що підкоряється концепції повністю інтегрованої автоматизації - однієї з найбільш успішних світових концепцій автоматизації. SIMATIC ProTool виступає в ролі складової частини даної концепції. Це визначає ряд істотних переваг. Витрати на інжиніринг системи автоматизації значно знижуються за рахунок потрійної єдності засобів програмування, зберігання даних і організації зв'язку.

Відкритість для широкого спектра систем автоматизації

Незважаючи на цілісну інтеграцію у світі SIMATIC, панелі залишаються відкритими для підключення до широкого спектра програмувальних контролерів інших виробників. Безліч легенів у застосуванні драйверів включається в стандартний комплект поставки.

Інноваційний підхід до організації HMI

Мобільні панелі, панелі й мультіпанелі серій 170, 270 і 370 на базі операційної системи Windows CE підтримують новаторський підхід до організації операторського керування й моніторингу й характеризуються міцністю, стабільністю й простотою. Стандартні апаратні й програмні інтерфейси, такі як карти PC/CF, USB, Ethernet, PROFIBUS DP, макроси Visual Basic або індивідуально розроблені елементи ActiveX, забезпечують більшу гнучкість і відкритість, а також доступ до середовища офісних комп'ютерів.

Область застосування

Системи керування, що вбудовуються, SIMATIC Embedded Control розширюють спектр продукції SIMATIC новим класом приладів, що виконують на локальному рівні функції керування й візуалізації. SIMATIC WinAC MP - це система керування з Software PLC, що працює на багатофункціональній панелі оператора SIMATIC MP370 під керуванням операційної системи Windows CE. WinAC MP дозволяє одержувати рентабельні рішення для систем автоматичного керування локального рівня, що працюють в умовах, що виключають можливість застосування промислових комп'ютерів. В той же час WinAC MP є прекрасним рішенням для систем, у яких потрібна обробка більших обсягів даних.

Області застосування

Системи керування, що вбудовуються, SIMATIC Embedded Control перукарки для:

Побудови систем автоматичного керування, що вбудовуються, і візуалізації, що відрізняються високою механічною міцністю.

Інтенсивної обробки даних.

Детермінованого функціонування.

Побудови компактних, простих у лихословити систем керування, що вимагають мінімальних витрат на підключення зовнішніх ланцюгів.

Компактність

Усе компоненти системи автоматичного керування й візуалізації укладені в компактному корпусі багатофункціональної панелі SIMATIC MP 370. Корпус має невеликий обсяг і може монтуватися безпосередньо в пульти керування або лицьові панелі шаф керування.