Смекни!
smekni.com

Організація бухгалтерського обліку на підприємстві Ведення фінансової (стр. 4 из 4)

До складу витрат на збут у торговельних організаціях включаються витрати обігу, за винятком витрат, наведених у пунктах 18,20 і 27 цього Положення (стандарту).

До інших операційних витрат включаються: витрати на дослідження та розробки відповідно до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 8 „Нематеріальні активи"; собівартість реалізованої іноземної валюти, яка для цілей бухгалтерського обліку визначається шляхом перерахунку іноземної валюти в грошову одиницю України за курсом Національного банку України на дату продажу іноземної валюти, плюс витрати, пов'язані з продажем іноземної валюти; собівартість реалізованих виробничих запасів, яка для цілей бухгалтерського обліку складається з їх облікової вартості та витрат, пов'язаних з їх реалізацією; сума безнадійної дебіторської заборгованості та відрахування до резерву сумнівних боргів; втрати від операційної курсової різниці (тобто від зміни курсу валюти за операціями, активами і зобов'язаннями, що пов'язані з операційною діяльністю підприємства); втрати від знецінення запасів; нестачі й втрати від псування цінностей; визнані штрафи, пеня, неустойка; витрати на утримання об'єктів соціально-культурного призначення; інші витрати операційної діяльності [7, с.148].

Список використаних джерел

1. Бутинець Ф.Ф., Бондар В.П. Звітність підприємства. - Житомир: ЖДТУ, 2005. - 427с.

2. Бухгалтерський облік. - Х.: Видавничий будинок "Фактор", 2004. - 511с.

3. Вербило О.Ф., Бойко З.І. Бухгалтерський облік. - К.: НАУ, 2004. - 424с.

4. Гаценко О.П., Стрибуль О.В. Бухгалтерський облік. - К.: Ун-т "Україна", 2005. - 198с.

5. Грабова Н.М. Теорія бухгалтерського обліку. - К.: А.С.К., 2005. - 266с.

6. Захожай В.Б., Базась М.Ф., Матюха М.М., Базась В.М. Бухгалтерський облік у галузях економіки. - К.: МАУП, 2005. - 968с.

7. Лишиленко О.В. Бухгалтерський фінансовий облік. - К.: Центр навчальної літератури, 2005. - 528с.

8. Шумляєв Б.О., Татаренко І.В., Рябий Є.І. Бухгалтерський облік. - Д., 2006. - 342с.