Смекни!
smekni.com

Первинні документи з обліку в будівництві (стр. 3 из 3)

Заповнення 2-ї i 3-ї cторінок форми № М-19 припускає, що iнформацiя про вартість залишку матерiалiв на початок мiсяця береться з графи 21 Звiту за минулий мiсяць. На практицi при друкуваннi форми для зручностi розрахункiв графу 5 "Залишок на початок мicяця" розбивають на двi пiдграфи: "кiлькiсть" i "сума".


Висновок

Первинний облік – початкова стадія господарського обліку, на якій відбувається фіксування господарської операції в первинному документі, її зміна і реєстрація.

Первинний документ – основа бухгалтерського, податкового і статистичного обліку, який здійснюється як ручним, так і автоматизованими способами. Первинні документи відображають процеси придбання запасів і засобів праці, процеси виробництва і реалізації, рух ресурсів підприємства, його доходи і витрати.

Документи – це засіб дослідження предмета судово-бухгалтерської експертизи, один із засобів перевірки й аналізу господарської діяльності підприємства документи є доказом у карному й арбітражному процесуальному доказі.


Список використаної літератури

1. Загородній А.Г., Партин Г.О., Пилипенко Л.М. Бухгалтерський облік: Основи теорії та практики: Підручник. – 4-те вид., перероб. І доп. – К.: Знання, 2007. – 550 с.

2. Загородній А.Г., Партин Г.О., Пилипенко Л.М. Бухгалтерський облік: Основи теорії та практики: Навч. Посіб. – 3-тє вид., перероб. І доп. – К.: Т-во “Знання”, КОО, 2004. – 377 с.

3. Кім Г., Сопко В.В., Кім С.Г. Бухгалтерський облік: первинні документи та порядок їх заповнення: Навчальний посібник – Київ: Центр навчальної літератури, 2004. – 440 с.

4. Лишиленко О.В. Бухгалтерський фінансовий облік. Підручник. – Київ: Вид-во “Центр навчальної літератури”, 2005. – 528 с.

5. Нашкерська Г.В. Бухгалтерський облік: Навчальний посібник. – Київ: Центр навчальної літератури, 2004. – 464 с.

6. Ткаченко Н.М. Бухгалтерський фінансовий облік на підприємствах України: Підручник для студентів екон. Спец. Вищ. Навч. Закл. – 6-те вид. – К.: А. С. К., 2002. – 784 с.