Смекни!
smekni.com

Архітектурно-конструктивний проект житлового будинку (стр. 4 из 5)

Внутрішні стіни і перегородки - це внутрішні вертикальні конструкції, що захищають, в будівлях. Внутрішні стіни виконують в будівлі функції, що захищають і несуть, перегородки - що лише захищають.

Перегородки усередині будівлі зроблені з гіпсобетонних панелей і мають товщину 150 мм. На внутрішні стіни, що несуть, спираються перекриття і вони розділяють приміщення. Перегородки встановлюються на плити перекриття по шару толя.

На поверхню внутрішніх стенів і перегородок будівлі наноситься шар штукатурки завтовшки 20 мм.

Конструкції даних стін і перегородок задовольняють нормативним вимогам міцності, стійкості, вогнестійкості, звукоізоляції.

Перекриття

Перекриття служать для розділення будинку за висотою на поверхи. Дані конструктивні елементи сприймають навантаження від ваги вертикальних відгороджуючих конструкцій, сходів, а також від ваги предметів інтер’єра, обладнання та людей, які знаходяться у будинку, грають роль горизонтальних діафрагм жорсткості, що забезпечують стійкість будинку в цілому, а також забезпечує тепло- и звукоізоляцію приміщення. Ці навантаження передаються від перекриття на несущі стіни будинку. Перекриття також відповідають високим вимогам жорсткості та міцності на ізгиб.У цьому котеджі застосовані пустотні плити перекриття завтовшки 220мм,переваги застосування пустотних плит при будівництві об'єктів: плити випускаються будь-якої довжини до 9 метрів. Отже, можливо більш вільне проектування внутрішнього простору будинку й втілення складних фасадних і об'ємно-планувальних розв'язків.Вироби виготовляються з бетонної суміші високої якості, мають ідеальну поверхню із точною геометрією. У результаті приміщення будуть мати рівні й підлоги й стелі, при цьому значно скоротяться витрати по обробці.Завдяки поліпшеним шумоизоляционным характеристикам плит значно знижується рівень шумового впливу на проживаючих у будинку людей. За результатами випробувань показники покращилися в 1,82 рази.Плити легше традиційних на 5-10%. Застосовується високоміцний дріт діаметром 5 мм замість звичайної арматури. У підсумку знижується загальна вага й матеріалоємність конструкцій. Плити витримують вагу: до 1200 кг/кв.м. Внаслідок того, що плити полегшали знижуються витрати по транспортуванню - завантаження транспорту збільшується на 10%. Технологія безопалубного формования плит дозволяє знизити рівень матеріалоємності й працезатрати. 1 кв. м нової плити дешевше традиційної на 5 - 10%.

На зовнішні стіни перекриття укладаються від внутрішнього краю стіни на 160 мм, а на внутрішні стіни, що несуть, на 150 мм.

Для горищних і підвальних перекриттів, що відділяють опалювальні приміщення від не опалювальних, пред'являються теплозахисні вимоги. Тому горищне перекриття має шар утеплювача завтовшки 7 см з керамзиту.

Підлога

Як відомо, підлога в будинку — це частина конструкції, яка випробовує максимальні механічні навантаження. Вимоги до підлогового покриття повинні задовольнити декільком критеріям. Підлога має бути:

міцною;

теплою;

гідро- і звукоізолюючою;

естетичною;

довговічною;

Підлоги по міжповерхових перекриттях повинні володіти звукоізоляційними властивостями. У санітарному вузлі і в бойлерній покриття підлоги виконується з керамічної плитки. Конструкція підлоги першого поверху складається з наступних елементів: покриття - дощана підлога 35мм, стягування-20мм, прослойки- кремнеземне волокно від "СИЛЬЦЯ"(Росія) 3-8мм, що підстилає, тепло- і гідроізоляційного шарів-толь по мастиці 10мм,бетонной підставки 260 мм, ущільнений грунт. Конструкція підлоги другого поверху(окрім санвузла і бойлерної):паркетная дошка (25 мм), шар прокладки руберойду, лаги (40 мм) цементно-піщане стягування (30 мм), керамзит (40 мм), ж/б плита перекриття (220 мм).

Конструкція підлоги санузла і бойлерній: керамічна плитка; цементно-піщане стягування (15 мм); шар руберойду, цементно-піщане стягування (15 мм); керамзит (40 мм); ж/б плита перекриття (220 мм).

Стяжка - складова частина підлоги, що служить для утворення твердої підстави під покриття. Стяжка служить для того, щоб зробити більш рівної й твердої поверхню перекриття. Вона також допомагає вилучити дефекти основи. Стяжки влаштовуються по сипучих нежорстких (або ж пористим) матеріалам. Це може бути пісок, керамзитовий щебені, шлаки. Найпоширеніша монолітна стяжка - цементно-піщана - має міцність при стиску не менш 15 Мпа. Вона може бути армована сталевою сіткою або влаштована по дерев'яним ґратам. Можливе обладнання стяжки по бетонній підставі (так звана бетонна стяжка). У подібних випадках стяжкою вирівнюють підготовку або покладені в ній електро- і санітарно-технічні розведення.

Покриття - це частина самого верху підлоги, яка виконана з штучного паркету. Воно безпосередньо сприймає всі експлуатаційні навантаження.

Прошарок - проміжний шар. Він сполучає покриття з рівнем підлоги, або пов'язує його з підставою.

Підстилаючий шар, або підготовка, робиться безпосередньо на ґрунті. Ця частина конструкції підлоги необхідна, аби рівномірно розподілити навантаження по перекриттю.

У приміщеннях підлоги примикають до стін. Для того, щоб не було зазорів між підлогою й стінами, по всьому периметру приміщення прибиваються дерев'яні плінтуси. У приміщеннях, де поверхнею пола служить керамічна плитка, використовується плінтус із фасонної керамічної плитки.

Дах і крівля

Дах — конструкція, що забезпечує захист будівлі від атмосферних опадів і є обгороджуванням верху будівлі. Дах запроектований двосхила, горищна, кроквяна.

Запроектовані наслонні крокви спираються на зовнішні стіни , на яких закріплений підкроквяний брус 120*120(мауэрлат). Кроквяні ноги запроектовані у вигляді дерев'яного бруса, що має в перетині розміри 160*50.В частині верху конструкції даху крокви з'єднуються один з одним за допомогою двосторонньої дерев'яної накладки. Участині верху крівлі проходе ковзаний брус перетином 50х150 мм. Оскільки дерев'яні елементи даху працюють у вологому і вогненебезпечному режимі (на горищі проходить електропроводка) середовищі, вони мають бути оброблені антисептиками і антипіренами. Дуже важливе значення має крівля. Крівля - це один з найважливіших елементів в будь-якій будівлі. Головне призначення крівлі - це захист будівлі від атмосферних опадів і інших різних атмосферних дій.Обладнання крівлі, складний технічний процес, при якому необхідно врахувати величезну кількість деталей, які самовбивці надалі, нормально експлуатувати Вашу крівлю, і в цілому будівля. Існує велика кількість чинників, які необхідно враховувати при зведенні крівлі, такі, як гідроізоляція крівлі, утеплення крівлі, вентиляція крівлі, організований збір дощової води з крівлі із застосуванням водостоків, а також найголовніший чинник – це вибір покриття крівлі. Покрівельні матеріали підрозділяються на металеві, м'які, азбестоцементні, керамічні, цементно-піщані. На сьогоднішній день існує величезний вибір покрівельних матеріалів, і для даного котеджу був вибраний покрівельний матеріал виходячи з конфігурації крівлі і зовнішніх особливостей будівлі, якою є металочерепиця . Металева крівля – це крівля фальца, крівля з профнастила (профлист), крівля з металочерепиці. Крівля фальца застосовується в основному в міському будівництві, в будівлях із скатними крівлями. Металочерепица використовується при пристрої кровель в приватних малоповерхових будівлях (дачні будинки, котеджи). Існує ряд переваг, по яких металочерепиця займає лідируюче місце серед металевих кровель, це зовнішній вигляд, надійність, повна герметичність з'єднань, простий монтаж металлочерепиці, і доступність за ціною.

Металочерепиця - це листи оцинкованої сталі з полімерним покриттям. Металочерепиця володіє рядом переваг перед іншими покрівельними матеріалами: невелика вага 4,2-4,5 кг/м2, довговічність матеріалу, великий вибір кольорів і покриттів, легкість укладання листів і кріплення саморізами з прокладкою з ЕПДМ гуми. Крівля з металочерепиці - відмінний вибір. Металочерепиця ідеально личить для використання кліматичних умовах міста Луцька. Вартість металочерепиці багато в чому залежить від покриття і виробника. Металочерепиця – це довговічний, покрівельний матеріал, що поєднує в собі масу достоїнств, в порівнянні з іншими покрівельними матеріалами. Металочерепиця виробляється з холоднокатаної, горяче-оцинкованній сталі з різною товщиною металу – від 0,4 до 0,5 мм, а так само з різними видами покриттів. Виробництво металочерепиці - це складний технологічний процес, який включає ряд складних операцій, таких як : покриття металу шаром цинку з обох сторін, а так само грунтовки, і надалі різними покриттями полиестер, матовий полиестер, призма, пластизол, призма Крівля з металочерепиці має гідний зовнішній вигляд, і поєднує в собі простоту монтажу, тобто полегшене укладання металочерепиці.

Водостік

Водостік - служить для відводу дощової води з покрівлі. Водостічні системи виготовляються, як круглий, так і прямокутного перетину. Системи водостоків можуть бути пластикові та металеві. Металеві водостоки виготовляються з холоднокатаної, гарячеоцинкованої сталі товщиною 0,5 мм із двостороннім полімерним покриттям, в основному це пластизол, що забезпечує високу кольоростійкість, а так само високі антикорозійні властивості - саме цей водостік і був обраний для цього котеджу. Пластикові водостоки мають так само ряд переваг, по тому як пластик використовуваний для їхнього виробництва не вигорає, не зазнає корозії, не темніє згодом і не деформується, а надійні елементи з'єднань, гарантують відмінні експлуатаційні властивості водозливу й повну герметичність. Покрівля й водостоки - це два невіддільні друг від друга компонентів, які в сукупності дають той результат, який необхідний для нормальної експлуатації цього будинку.