Смекни!
smekni.com

Облицювання круглих колон мармуром (стр. 1 из 4)

Зміст

Вступ

Матеріали

Облицювання круглих колон мармуровою плиткою

Організація робочого місця облицювальника

Пристосування для виконання робіт на висоті

Оцінка якості

Сучасні матеріали для заміни

Нормування робочого часу і розцінки на виконання робіт та матеріали

Вартість витратних матеріалів і розцінки на виконання робіт

Література

Вступ

Мармур - улюблений матеріал майстрів по каменю. Він може бути зеленим, білим, рожевим, блакитним, чорним, і так далі Всілякі відтінки виникають завдяки вмісту в більшій або меншій кількості оксидів різних металів і графіту. Але головну цінність мармуру складають прожилки, які утворюють оригінальний малюнок. Мармур - природний матеріал, який не залишить байдужою навіть найдосвідченішої людини. Багата натуральна кольорова гамма і створені природою малюнки дозволяють використовувати цей матеріал для втілення неповторних і оригінальних композицій. Завдяки своїм декоративним властивостям мармур отримав широке вживання. Мармур використовують для облицювання стін і підлоги, виготовлення сходів, підвіконь, стільниць у ванну кімнату, камінів, і так далі.

Завдяки своїй високій декоративності, широкій колірній гамі і легкості обробки мармур знаходить надзвичайно широке застосування в будівництві та облаштування інтер'єрів.

Мармуру підвладне все - і "малі", і "великі" форми. Найтонша гра світла і тіні, хитросплетіння прожилок привертають увагу у масивних колонах. За традицією, мармур широко використовується для облицювальних робіт. Залежно від обраного каменю мармурова плитка зможе створити атмосферу строгості й урочистості.

Ефектно розставити акценти, додати інтер'єру вишуканість і аристократичність допоможуть мармурові колони.

Мармур з грецької мови "блискучий камень". Мармур, по визнанню провідних дизайнерів і архітекторів, є найкрасивішим, і в тей же час незвичайним, природним матеріалом в інтер'єрі будь-якого приміщення. Вироби з мармуру можна зустріти повсюдно, де б ви не знаходилися. У метро - різьблені колони, в театрі - надзвичайні мозайки з мармуру, в театрі - портали і так далі і все це приголомшує незвичайністю кольору і багатством натурального каменя. Все більше і більше, мармур проникає в квартири і офіси. Так само натуральний камінь (мармур) має дуже яскраво виражений узор. Зустрічаються і кар'єри де в мармурі міститься і інша порода мінералів, яка безпосередньо впливає на його міцність і забарвлення.

Химерні узори або рівномірний відтінок поверхні мармуру створювалися природою тисячоліттями. Кожна плита має свій єдиний і неповторний малюнок, який радуватиме вас довгі роки. Мармур легко обробляється і полірується, дозволяючи втілювати найсміливіші фантазії і проекти. Широкий вибір кольорів і відтінків дозволяє застосовувати його в різних інтер'єрах в самих різних якостях - сходи, колони, облицювання басейнів і порталів, елементи меблів, обрамлення дверних отворів і вікон, сувеніри і так далі.

Матеріали

Одним з найбільш популярних виробів з мармуру можна вважати плитку. Вони застосовуються для облицювання фасадів будівель, сходів і інших споруд, конструкцій. Потрібно сказати, що подібні вироби з мармуру несуть не тільки декоративні властивості, а й наділяють архітектуру підвищеним ступенем захисту. Вироби з мармуру вдалим чином зарекомендували себе в місцях підвищеної вологості через своїх особливих властивостей. Так вироби з мармуру у вигляді плитки, плінтусів бордюрів, панно, застосовуються для формування вигляду ванних кімнат та інших подібних приміщень. Мармурова плитка вражає своєю різноманітністю колірної гамми і малюнком. Потрібно сказати, що колір плитки з мармуру визначається не на етапі її виробництва, а закладений самою природою і обумовлений різною концентрацією речовин у складі матеріалу. Нерідко мармурова плитка містить у своєму складі і дорогоцінні метали, які були включені ще в момент формування мінералів. Малюнок лицьового боку того чи іншого виробу з мармуру визначається не тільки його хімічним складом, але й напрямком розпилу. У силу трудомістких операцій з видобутку й обробки матеріалу, мармурова плитка не може коштувати нарівні зі своїми побратимами, освіченими завдяки досягненням в хімічній промисловості. Та й сам факт того, що мармурова плитка є екологічно чистим природним матеріалом, робить її досить конкурентоспроможною у своєму сегменті. Для облицювання колон круглого перетину використовують прямокутну плитку розміром 1.5х30,2.5х30,5х30 мм.

Технічні характеристики: міцність при стисненні становить 15-20 МПа, водопоглинення - не більше 6%, морозостійкість не менше 50 циклів, стійкість на удар - 6.1 Дж/м. Плитка, мармур для створення якої є основою, має власний неповторний малюнок у кожному виготовленому екземплярі. Така плитка відображає мармур в найкращому його прояві. Плитка з мармуру - справжній шедевр, утворений сукупністю природних і людських можливостей.

Клей для мармуру Ceresit CM 15 призначений для облицювання бетонних, цегляних, цементно-піщаних або цементно-вапняних поверхонь плитами з мармуру та інших світлих порід природного каменю. Ceresit CM 15 застосовується на міцним недеформуємих підставах на стінах і підлогах в житлово-цивільному та промисловому будівництві, всередині і зовні будинків.

Завдяки швидкому набору міцності розчин особливо зручний для прискореного облицювання. Незамінний при виконанні облицювальних робіт у коридорах, переходах і інших інтенсивно експлуатованих приміщеннях.

Еластичний клей для будь-яких видів плитки Ceresit СМ 17 Властивості

Має високу адгезію

Еластичний

Стійкий на вертикальних поверхнях

Водо- і морозостійкий

технологічний

Екологічно безпечний

Технічні характеристики

Область застосування:

Ceresit СМ 17 призначений для укладення будь-яких видів плитки (кераміка, природний і литий камінь, скло, бетон і т.д.) при зовнішніх та внутрішніх роботах, у цивільному та промисловому будівництві. Він використовується на деформуємих й критичних підставах, наприклад, гіпсокартонних та деревостружкових плитах, терасах, балконах, підлогах з підігрівом, а також для укладання плитки на старе керамічне облицювання.

Еластичні властивості Ceresit СМ 17 запобігають виникненню сколюванні напруги між плитками і підставами при їх деформаціях.

Шпатлевка Ceresit CT 29 призначена для ремонту, вирівнювання та підготовки бетонних, цегляних, цементно-піщаних, цементно-вапняних основ під оздоблення всередині та зовні будинків при товщині шару від 2 до 20 мм за одне нанесення. Ефективна при ремонті тріщин, виїмок та інших дефектів на поверхні основим.

Технічні характеристики:

Склад: цементно-вапняна суміш з мінеральними наповнювачувами та органічними добавками
Витрата води для приготування розчинної суміші смеси: 0,24 л води на 1 кг Ceresit CT 29 (6 л води на 25 кг суміші)
Час використання розчина: до 60 хвилин
Температура основи при використанні розчину: Від +5 до +35 С
Температура експлуатації: від - 50 до +70 С
Товщинашару за одне нанесення: від 2 до 20 мм
Паропроникність не менше 0,08 мг/ (м ч Па)
Адгезія до всіх підстав відповідно до галузі застосування, що експлуатується в повітряно-сухому середовищі: не менше 0,3 МПа
Моростійкість: не менше 50 циклов
Тріщиностійкість: Вітсутність тріщин на клині товщиною 20 мм
Витрата розчиної суміші: 1,8 кг/м2 на 1 мм товщини шару.

Затирка Ceresit CE 42 використовується у випадку коли потрібно виконання облицювальних робіт у короткі строки або при використанні натуральних каменів з крупнокристалічною структурою, наприклад, з кристалічного мармуру, плиток Solnhofener, юрського мармуру і т.д. Роботи з затіркою виконують на недеформованих підставах і підставах, які не потребують гідроізоляції, таких як, бетонні, цементні та цементно-вапняні у цивільному та промисловому будівництві.

Застосування затирання запобігає зміні кольору крайок каменю вздовж швів облицювання, що особливо важливо при використанні матеріалів світлих тонів.

Технічні характеристики.

Склад: суміш цементу з мінеральними наповнювачами і полімерними добавками Насипна вага: ~ 1,27 кг / дм ³

Пропорції змішування: 0,26 л води на кг сухої суміші

Час споживання: до 30 хвилин

Температура основи: от + 5 ° C до + 30 ° C

Можливість проходу: через 3 часов Теплостійкість: від - 30 ° C до + 70 ° C

Витрата в середньому: 0,2-0, 6 кг / м ² плиткової облицювання або 1,6 кг / дм ³ заповнюваного обсягу.

Інструменти,інвентар застосовуваний для облицювальних робіт

На рис.1 представлені інструменти для облицювальних робіт.

Рисунок 1. Інструменти для облицювальних робіт: а - кельми плиткові; б - киянка дерев'яна; в - киянка гумова; л - зубчастий шпатель; м - терка гумова; я - шпатель гумовий; о - рейкодержатель (зажим); 1 - штир; 2 - лапка.

Кельми плиткові застосовують для нанесення і розрівнювання розчину.

Киянки (дерев'яну і гумову) використовують для осаджування плитки.

Прічалки металеві з гумкою (плиткові куточки) надягають на куточки крайніх маякових плиток для контролю горизонтального шва при облицювання вертикальних поверхонь.

Зубчастий шпатель застосовують для розрівнювання клею на поверхні. Терку гумову застосовують для заповнення швів між плитками затирочною сумішшю. Шпатель гумовий також застосовують для заповнення швів між плитками затирочної сумішшю.

Дрель - миксер (мішалка) Фіолент МД 1-11 Е підходить для приготування будівельних сумішей.