Смекни!
smekni.com

Порядок ввоза в Украину автотранспортных средств (стр. 4 из 5)

47. При вивезенні транспортного засобу за межі України для постійного користування (з метою відчуження) інспектор митниці перевіряє відповідність фактичних даних транспортного засобу заявленим у декларації форми МД-7 та зазначеним в інших документах, у декларації форми МД-7 у графі "Виїзд" проставляє відтиск особистої номерної печатки, після чого підписує декларацію форми МД-7 і підпис завіряє відтиском особистої номерної печатки. Декларація для обліку, звітності та формування статистичних даних залишається в справах митниці.

48. При тимчасовому вивезенні транспортного засобу за межі України інспектор митниці здійснює перевірку згідно з пунктом 47 цих Правил, попереджає про відповідальність за невиконання зобов'язання про зворотне ввезення та порушення встановленого митними органами терміну зворотного ввезення, у графі "Виїзд" проставляє штамп "Під митним контролем", підписує два примірники декларації форми МД-7 і підпис завіряє відтиском особистої номерної печатки. Перший примірник декларації форми МД-7 разом з іншими документами видається на руки громадянину. Другий примірник декларації форми МД-7 залишається в справах митниці для контролю за виконанням зобов'язання про зворотне ввезення, а після підтвердження зворотного ввезення - для обліку, звітності та формування статистичних даних.

49. У разі ввезення транспортного засобу через митницю, митне оформлення тимчасового вивезення якою не було здійснене, інспектор митниці в декларації форми МД-7 після перевірки документів, відповідності фактичних даних транспортного засобу заявленим у декларації форми МД-7 та зазначеним в інших документах у графі "В'їзд" декларації форми МД-7 проставляє відтиск особистої номерної печатки. Декларація для обліку, звітності та формування статистичних даних залишається в справах митниці.

50. Митниця, через яку було здійснене ввезення транспортного засобу в Україну, засобами електронної пошти надсилає відповідну інформацію митниці, яка здійснювала митне оформлення декларації форми МД-7 на тимчасове вивезення транспортного засобу за межі України, для зняття його з контролю.

51. Митне оформлення нових транспортних засобів (не зареєстрованих у відповідних реєстраційних органах), придбаних в Україні громадянами-нерезидентами, здійснюється згідно з порядком, визначеним у пунктах 46, 47 цих Правил.

Розділ IV
Порядок митного оформлення придбаних транспортних засобів, номерних вузлів та агрегатів, що переміщуються громадянами через митну територію України транзитом

52. При переміщенні транзитом через митну територію України придбаних транспортних засобів (номерних вузлів та агрегатів) митне оформлення здійснюється в порядку, визначеному в пунктах 32 та 33 цих Правил. При цьому інспектор прикордонної митниці попереджає громадянина про відповідальність за недоставку транспортного засобу (номерного вузла, агрегату) в митницю, через яку здійснюватиметься його вивезення за межі України.

53. При вивезенні транспортного засобу (номерного вузла, агрегату) за межі України митне оформлення здійснюється в порядку, визначеному в пункті 47 цих Правил, при цьому в декларації форми МД-7 у графі "Виїзд" проставляється тільки відтиск особистої номерної печатки інспектора митниці, який здійснив митне оформлення (випуск). Митниця, через яку було здійснене вивезення транспортного засобу (номерного вузла, агрегату), засобами електронної пошти надсилає відповідну інформацію митниці, яка здійснила митне оформлення декларації форми МД-7 на транзит транспортного засобу (номерного вузла, агрегату) через територію України, для зняття його з контролю.

54. При переміщенні громадянами транзитом через митну територію України придбаних транспортних засобів (номерних вузлів, агрегатів), власниками яких є інші особи, крім документів, зазначених у пункті 32 цих Правил, додатково потрібно подати документи про надання власником повноважень на доставку транспортного засобу (номерного вузла, агрегату) в місце призначення. Декларація форми МД-7 у цьому разі оформляється на громадянина, який безпосередньо здійснює переміщення, із зазначенням у графі "Примітки" власника транспортного засобу (номерного вузла, агрегату) та його адреси (при можливості).

55. Продовження терміну доставки транспортного засобу (номерного вузла, агрегату) з одного митного органу в інший здійснюється в порядку, визначеному в пункті 26 цих Правил.

Розділ V
Порядок митного оформлення транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України та належать підприємствам, установам, організаціям, закладам, іншим юридичним та фізичним особам - суб'єктам підприємницької діяльності

56. Митне оформлення транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України підприємствами, установами, організаціями, закладами, іншими юридичними та фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, здійснюється згідно з чинним законодавством.

57. На оформлений у митному відношенні транспортний засіб, увезений в Україну підприємством, установою, організацією, закладом, іншою юридичною особою або суб'єктом підприємницької діяльності з метою подальшого відчуження, митними органами видаються відповідний аркуш вантажної митної декларації, завірена гербовою печаткою митного органу копія вантажної митної декларації та довідка-рахунок.

58. У довідці-рахунку обов'язково робиться запис: "Митне оформлення здійснено, вантажна митна декларація від "___"______року N ____", який завіряється особистою номерною печаткою інспектора митниці, що здійснив митне оформлення відповідного транспортного засобу (номерного вузла, агрегату), та гербовою печаткою митного органу.

59. Належним чином оформлена вантажна митна декларація (або її завірена копія) та довідка-рахунок є підставою для реєстрації транспортного засобу (номерного вузла, агрегату), ввезеного в Україну підприємством, установою, організацією, закладом, іншою юридичною особою або суб'єктом підприємницької діяльності, в органах ДАІ МВС України або в інших уповноважених органах.

Державний митний комітет України

___________________ МИТНИЦЯ

на реєстрацію транспортного засобу (номерних агрегатів) в органах ДАІ МВС України

1. Марка, модель __________________________________________________________

2. Рік виробництва ________________________________________________________

3. Номер двигуна __________________________________________________________

4. Робочий об'єм двигуна (куб. см) ___________________________________________

5. Номер шасі _____________________________________________________________

6. Номер кузова ___________________________________________________________

7. Дата провезення через кордон _____________________________________________

8. Видано номерні знаки типу "Транзит" ______N ______________________________

9. Наявність необхідних для реєстрації документів ______________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

ВІДМІТКИ МИТНИЦІ

_______________ митниця не заперечує проти реєстрації в органах ДАІ МВС України
вказаного в цьому Посвідченні транспортного засобу (номерного агрегату) на ім'я

_________________________________________________________________________

(громадянство, прізвище, ім'я та по батькові)

_________________________________________________________________________

(адреса)

що був ввезений (надісланий) в Україну гр. _______________________________
(громадянство, прізвище, ім'я та по батькові)

_________________________________________________________________________

(адреса)

Ввезено: - тимчасово строком до ________________________________________
- постійно

Для продажу, даріння, здання в оренду, доручення на користування іншим особам (крім батьків, подружжя, дітей, рідних братів і сестер) протягом двох років з дня видачі посвідчення:

- потрібен дозвіл митниці
- дозвіл митниці не потрібен

Транспортний засіб потрібно пред'явити органам ДАІ МВС України в десятиденний строк для реєстрації.

Примітка __________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

Печатка митниці Підпис і особиста
печатка митника _________________
Дата "___" ______________19_____ р.

Одержав (підпис власника) __________________________________________________

ДЕКЛАРАЦІЯ
на ввезення/вивезення транспортного засобу індивідуального користування, вузла чи агрегату

1. Громадянство, прізвище, ім'я, по батькові ___________________________________

2. Адреса постійного проживання ___________________________________________

3. Номер паспорта, ким і коли видано ________________________________________

4. Загальні відомості про транспортний засіб:

а) марка _______________________________ ґ) рік виробництва ___________________
б) номер двигуна _______________________ д) вартість __________________________
в) номер кузова ________________________ е) реєстраційний (транзит) N __________
г) номер шасі __________________________ є) колір _____________________________

5. Мета ввезення/вивезення: для особистого користування, відчуження, транзиту, тимчасово, на постійно, перегін за дорученням власника (непотрібне закреслити).

ЗОБОВ'ЯЗАННЯ ПРО

зворотне ввезення зворотне вивезення транзит

Я, _________________________________________________, зобов'язуюсь увезти/вивезти
вищевказаний транспортний засіб до (місяць, рік, країна призначення) ________________
_____________________________________________________________________________

Мені відомо, що в разі порушення цього зобов'язання я буду нести відповідальність згідно зі статтею 113/114 Митного кодексу України.