Смекни!
smekni.com

Показники роботи залізничної станції (стр. 5 из 9)


Рисунок 3.2 - Графік обробки маршруту, що прибув під вивантаження на під’їзну колію

Операція Час, хв. Виконавець
До прибуття поїзда Після прибуття поїзда
Отримання телеграми-натурного листа
Оператор СТЦ
Отримання від сусідньої станції повідомлення про відправлення поїзда
Черговий по станції
Інформування причетних робітників СТЦ, ПТО, ПКО, про номер, час прибуття і колію прийому поїзда
Черговий по станції
Вихід на колію робітників, які беруть участь в обробці поїзда
Робітники ПТО, п/к, приймаль-ники поїздів, оператор СТЦ
Списування составу на ходу поїзда у вхідній горловині
Оператор СТЦ
Отпуск автогальм та відчеплення локомотиву, огородження составу
Локомотивна бригада, робітникиПТО
Передавання документів на прибулий поїзд оператору СТЦ
Оператор СТЦ
Звіряння документів прибулого поїзда
Оператор СТЦ
Технічний огляд составу та безвідчепний ремонт вагонів
Робітники ПТО
Комерційний огляд составу та приймально-здавальні операції
Приймальники поїздів, робітни-ки п/к
Загальний час

Рисунок 3.3 - Графік обробки поїзда свого формування.

Операція Час, хв. Виконавець
До прибуття поїзда Після прибуття поїзда
Узгодження колії відправлення
Черговий по станції, маневровий диспетчер
Інформування робітників технічної контори, ПТО, прийомоздавачів
Черговий по станції
Вихід на колію робітників, які беруть участь в огляді поїзда
Робітники ПТО, прийомоздавачі, оператор СТЦ
Звіряння составу та підготування документів
Оператор СТЦ
Технічний огляд составу та усунення несправностей
Робітники ПТО
Комерційний огляд составу
Прийомоздавачі
Причеплення поїзного локомотива, проба автогальм, вручення документів та відправлення поїзда
Локомотивна бригада, оглядачі, автоматчики, оператор СТЦ, черговий по станції
Загальний час

4. ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ СТАНЦІЇ ТА ПІД’ЇЗНИХ КОЛІЙ ПІДПРИЄМСТВ В ЗИМОВИХ УМОВАХ

Безперебійна робота станції та під’їзних колій підприємств в зимових умовах залежить від якості та своєчасного підготування станційного та заводського залізничного господарства, проведення технічних та технологічних заходів, які забезпечують виконання встановлених початкових та кінцевих показників.

На залізничному транспорті проводяться заняття, які направлені на вивчення правил утримання стрілкових переводів у періоди сильних морозів, снігопадів, дії робітників по огородженню місць виконання робіт при очищенні снігу; питання додержання особистої техніки безпеки при роботі.

При підготовці станцій до снігоборотьби потрібно дотримуватись правил звільнення міжколій від шлаку, сміття, непотрібних вагонних частин та інших предметів, які заважають роботі снігоочищувальних машин; скласти разом з робітниками служби колії технологічний план снігоприбирання і спеціальний графік роботи снігоочищувальних та снігоприбиральних машин.

План організації робіт очищення станції від снігу передбачає чередування, об’єм та порядок очищення горловин, стрілок та колій, прибирання снігу від них з поділенням території станції на окремі, однорідні по способу виконання роботи дільниць, з зазначенням відповідальних осіб від дистанції колії та від станції; розрахунок потреби у механізмах, рухомому складі, інвентарі та робочій силі для очищення снігу та прибирання його з всієї території станції при різній товщині снігового покрову у строк не більше 3 діб, розстановку машин та механізмів, порядок вивезення та розміщення робочої сили та автовантажного транспорту.

Роботу снігоочищувальної техніки зв’язують з прийомом, переробкою та відправленням поїздів. В першу чергу очищують головні колії, приймально-відправні, сортувальні та маневрові витяжки. Ці колії та розташовані на них стрілкові переводи слід очищати від снігу з моменту початку снігопаду та завірюхи. У другу чергу очищують колії до складів, майстерень, а потім і інші колії.

Зі станційних колій снігоочисники перевалюють сніг на міжколійю, після чого навантажують на снігові поїзди або на окрему колію для прибирання снігоочищувальними або снігонавантажувальними машинами. Прибирають сніг одночасно з очищенням колій, щоб при відновлені завірюхи вали не спричиняли затримання знов падаючого снігу. Для забезпечення в зимовий період стійкої роботи станції по прийому, відправленню поїздів, приймаються наступні заходи:

– чередування колій прийому поїздів;

– скорочення часу простою поїздів від прибуття до початку розформування, щоб уникнути застигання мастила у буксах вагонів;

– для уникнення примерзання гостряків стрілкового переводу у перерві маневрових пересувань необхідно періодично переводити гостряки стрілок з одного положення в інше;

– для забезпечення умов трогання составу з місця, при відправленні в сильні морози, застосувати підштовхуючи маневрові локомотиви;

– місця виконання вантажних операцій, складування вантажів своєчасно очищати від снігу, а в період ожеледиці посипати піском.

Для успішної роботи в зимових умовах на під’їзних коліях підприємств, що обслуговуються станцією, виконуються наступні заходи:

– підготовка до роботи в зимових умовах, ремонт локомотивів та кранів;

– складається запас палива, піску, мастильних сумішок та інших матеріалів;

– проводиться перевірка стану та ремонт колій;

– готується необхідна кількість лопат, віників та іншого інвентарю для очищення колій, стрілкових переводів, доріг, фронтів навантаження–вивантаження від снігу;