Смекни!
smekni.com

Підсистема статистичної звітності системи 1С Предприятие 80 (стр. 11 из 19)

На закінчення ретельно аналізуються отримані дані оцінки і робиться висновок про надійність захисту робітників об'єкту.

У висновках вказуються:

надійність захисту робітників та службовців на об'єкті і членів їхніх родин;

необхідність підвищення захисних властивостей наявних на об'єкті захисних споруд і заходи, що доцільні для підвищення надійності захисту до необхідного рівня;

приміщення, що доцільно пристосувати під захисні споруди і які роботи для цього потрібно виконати;

кількість і тип швидкозпоруджуємих захисних споруд, що повинні бути побудовані на об'єкті додатково;

заходи щодо надійного захисту чергового персоналу, будівництву відсутніх захисних споруд для нього;

заходи щодо повного забезпечення виробничого персоналу й особового складу формувань ГО необхідними засобами індивідуального захисту, по скороченню часу на їхню видачу;

заходи для поліпшення умов збереження, профілактикиі і ремонту засобів захисту;

заходи щодо забезпечення роботи об'єкту в умовах радіоактивного та хімічного зараження.

На основі висновків розробляється план підвищення надійності захисту робітників та службовців об'єкту і членів їхніх родин.

Приклад. Потрібно визначити коефіцієнт надійності захисту

робітників та службовців об'єкту загальною чисельністю 1000 осіб за результатами оцінки, приведеної с у таблиці 8.1.

Примітка:

- кількість робітників та службовців, що вчасно вкриваються і.надійно захищаються; N - чисельність робітників та службовців, що підлягають укриттю.

Таблиця 8.1 - Результати оцінки надійності захисту робітників та службовців об'єкту

НомерЗахис-ноїспору-ди(ПРС) Місткі-стьЗахис-ноїспору-ди,осіб Кількістьробітни-ків та службов-ців,надійним інженер-нимзахистом, осіб КількістьРобітниківтаслужбовців,щооповіщаю-ться вчасно,з тих, хто забезпече-ний інженер-ним захистом, осіб Кількі-сть навче-них,з тих, хто забезпеч-чений інженерним захис-том,осіб Кількість укриваємихв притулках, готовність яких забезпечує-ться в установле-ний термін,осіб Коефіці-єнтНадійно-сті захисту
1 500 450 450 400 400 0,4
2 100 - - - -
3 300 300 250 250 -
4 200 - - - -
Всього 1100 750 700 650 400

Рішення. При заданих умовах задача зводиться до того, щоб розрахувати приватні показники надійності захисту, а потім визначити коефіцієнт надійності захисту

для. робітників та службовців об'єкта, провести аналіз і зробити висновки.

І. Аналізуємо результати оцінки по кожному:

сховище № 1 місткістю 500 осіб задовольняє вимогам по захисних властивостях, життєзабезпеченню що вкриваються і за часом готовності до прийому що вкриваються; кількість надійно вкриваємих у сховищі - 400 осіб, тобто на 100 осіб. менше через те, що 50 осіб не забезпечуються надійним інженерним захистом, 50 осіб- не навчені;

сховище № 2 місткістю 100 осіб не задовольняє вимогам інженерного захисту і виключається з розрахунку надійності захисту;

сховище № 3 місткістю 300 осіб задовольняє вимогам по інженерному захисті, але не забезпечує своєчасної готовності притулку до прийому людей у встановлений термін. Сховище виключається з розрахунків, хоча дозволяє надійно укрити 250 чіл. (50 чел. не забезпечується оповіщенням);

сховище № 4 не задовольняє вимогам інженерного захисту і виключається з розрахунку надійності захисту.

2. Обчислюємо показник, що характеризує інженерний захист рабочої зміни за формулою (1),

=750/1000 = 0,75,

тобто 75 % робітників та службовців можуть бути укриті у встановлений час у сховищах з необхідними захисними властивостями і системами життєзабезпечення.

4. Визначаємо показник, що характеризує своєчасність оповіщення робітників та службовців сигналами оповіщення ГО за формулою (2):

= 700/1000 = 0,7.

4. Знаходимо показник навченості робітників та службовців правилам дій за сигналом «Повітряна тривога» за формулою (3):

= 650/1000 = 0,65.

5. Визначаємо показник, що характеризує захисні спорудження за часом приведення їх у готовність до прийому людей,що вкриваються, за формулою (5):

= 400/1000 = 0,4.

6. Визначаємо коефіцієнт надійності захисту робітників об'єкта

за мінімальним значенням приватного показника. У даному випадку він визначається коефіцієнтом
і складає
= 0,4.

Висновки

1. На об'єкті при існуючій підготовленості й організації не забезпечується надійний захист 60 % робітників та службовців (600 чоловік).

2. Значне зниження показника надійності пов'язане з тим, що сховища № 2 і № 4 не відповідають вимогам інженерного захисту (300 чоловік), а також пов'язано з недосконалою системою оповіщення робітників та службовців (50 чоловік не оповіщається), з непідготовленістю персоналу (50 чоловік не навчені і не знають, у яких притулках їм варто вкриватися) і несвоєчасною готовністю сховища № 3 до прийому людей, що вкриваються (250 чоловік).

3. Коефіцієнт надійності захисту працюючої зміни може бути підвищений до 0,75 без істотних матеріальних витрат дообладнуванням системи оповіщення і навчанням робітників та службовців правилам дій за сигналом «Повітряна тривога», зміною умов експлуатації сховища № 3 у мирний час, при яких сховище може бути приведене в готовність до прийому вкриваємих в встановлений час.

4. Доцільно вивчити можливість підвищення захисних властивостей сховищ № 2 та № 4.

5. Загальний коефіцієнт місткості захисних споруд на об'єкті

, (6)

тобто перевищує потреби на 10 % (практично вся найбільша зміна об'єкта може бути укрита).

Висновок. Таким чином, своєчасне прогнозування НС природного характеру, а також правильні дії у випадках техногенних катастроф і аварій ведуть до значного зменшення людських втрат і мінімізації економічних збитків та витрат на ліквідацію наслідків НС. Керівники підприємств, у тому числі Одеського Морського Торгового Порту, зобов’язанні вести роз’яснювальні роботи, тренування та навчання робітників порту що до дій у НС і ліквідацій їх наслідків.


ВИСНОВКИ

В результаті виконаної роботи було створено підсистему автоматизації складення статистичних звітів в системи 1С:Підприємство 8.0 для підприємства ТОВ „Глобус-авто”. Завдяки використанню цієї системи час складення звітності значно зменьшівся, зменшилась їмовірність допущення помилок, що припускалися, при складенні звітів вручну.

В процесі виконання даного проектного завдання були виконані наступні задачі.

Була зібрана інформація про підприємство, для якого розроблювався програмний продукт, та виділені найбільш важливі та необхідні питання, що потребують автоматизації процесу. Була вивчена сфера роботи підприємства та її особливості.

На наступному етапі була вивчена область розробки, суть та правила складення звітів, що включені до розробленої підсистеми, основні бухгалтерські поняття, необхідні рахунки та субрахунки бухгалтерії.

Була обрана та вивчена середа розробки програмного продукту – система 1С:Підприємство 8.0.

Далі проведена формалізована постановка комплексу завдань та виділені послідовні етапи розробки програмного продукту, що відповідають структурі програми.

Проведен економічний аналіз доцільності розробки та впровадження підсистеми статистичної звітності системи 1С:Підприємство 8.0 на підприємстві.

Описані необхідно санітарні, гігієнічні норм та правила виробничої безпеки яких потрібно дотримуватись під час роботи з розробленим програмним продуктом.


СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

Підручники, монографії, довідники:

1. Романа Хом’як, Василь Лемішовський Бухгалтерський облік в Україні: Вид-во „Інтелект -захід”, 2006 - 560 с.

2. 1С: Предприятие 8.0 Конфигурация „Бухгалтерия для Украины”. Руководство по ведению учета / Фирма „1С”:Москва, 2005 – 313 с.

3. 1С: Предприятие 8.0 Конфигурирование и администрирование / Фирма „1С”:Москва, 2004 – 688 с.

4. 1С: Предприятие 8.0 Описание встроенного язика. Части 1,2,3,4 / Фирма „1С”: Москва, 2005 – 2436 с.

5. План счетов бухгалтерського учета : Вид-во „Галицькі контракти” / ”Дебет-Кредит”. Київ, 2000 – 48с.

6. Жидецький В.Ц. Основи охорони праці. Навчальний посібник: Вид-во „Афіша”. Львів, 2001 – 349 с.

7. ДНАОП 0.00-1.31-99 - Правила охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин: Київ, 1999.

Інструкції:

1. Інструкція щодо складання форм державних статистичних спостережень зі структурної статистики № 1 - підприємництво / Державний комітет статистики України: Київ, 2007 – 127 с.

2. Інструкція щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1 – ПЕ / Затверджено наказами Держкомстату України № 380 від 25.11.2005, № 340 від 19.07.2006.

3. Інструкція щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1 – П (термінова) / Затверджено наказами Держкомстату України № 261 від 30.04.2004, № 516 від 15.09.2004, № 363 від 11.11.2005,