Смекни!
smekni.com

Підсистема статистичної звітності системи 1С Предприятие 80 (стр. 2 из 19)

Завдяки програмному комплексу «Бест Звіт Плюс» можна готувати звіти до:

- Державної податкової інспекції;

- Державного комітету статистики;

- Пенсійного фонду України;

- Фонду соціального страхування;

- Фонду зайнятості населення;

- Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку;

- Держказначейства України та ін.

Не всі ці звіти входять до групи бухгалтерських звітів, але вони базуються на бухгалтерському обліку.

„1С: Бухгалтерия для Украины” призначена для автоматизації бухгалтерського та податкового обліку та підготовки обов’язкової звітності в організаціях, що здійснюють будь які види комерційної діяльності: оптову та роздрібну торгівлю, виконують послуги, виробництво та інше. Бухгалтерський та податковий облік ведеться згідно з діючим законодавством України. Тобто, „1С: Бухгалтерия для Украины” включає в собі ли ше ті звіти, що входять до группи бухгалтерських звітів.

Таким чином виходить що, облік ведеться з допомогою програми «1С: Бухгалтерия для Украины», потім данні переносяться в «Бест Звіт Плюс» для створення інших необхідних звітів. Такий підхід досить незручний вимагає більше часу, потребує уважності оператора, бо невелика описка стане причиною помилки у звіті, що в свою чергу може бути причиною штрафу.

1.3 Звіти, включені до підсистеми

Для автоматизації формування обрані найбільш частіше складаємі звіти для подання до державного статистичного управління.

Термінови звіт про виробництво промислової продукції (робіт, послуг). Форма № 1-П (термінова), затверджена Наказом Держкомстату України № 284 від 29.06.2006 р. Звіт містить детальну інформацію про вироблену підприємством продукцію, інформацію надані ним послуги, виконані роботи та реалізовану ним продукцію.

Статистичні звіти за формою N 1-П (термінова) подають суб'єкти господарювання, які виробляють продукцію (роботи, послуги), що належить до добувної, обробної промисловості, виробництва і розподілення електроенергії, газу, тепла і води (секції «C», «D», «E» КВЕД), незалежно від їх основного виду діяльності та форми власності. Перелік суб'єктів господарювання, на яких поширюється статистичне спостереження за формою N 1-П (термінова), визначається територіальним статистичним органом відповідно до діючої статистичної методології. Звіт подаеться не пізніше 4 числа після звітного місяця.

Місячний звіт про економічні показники. Форма № 1-ПЕ (місячна), затверджена Наказом Держкомстату України № 284 від 29.06.2006 р. Звіт містить інформацію про реалізовану підприємством продукцію надані ним послуги, виконані роботи та реалізовану ним продукцію.

Форму №1-ПЕ (місячна) подають юридичні особи, відокремлені підрозділи юридичних осіб, які займаються видами діяльності, що класифікується за секціями “С”, “Д”, “Е” КВЕД (незалежно від основного виду діяльності) за переліком, що встановлюється територіальним органом державної статистики. Термін подання звіту за формою №1-ПЕ (місячна) на адресу Головного управління статистики, відділ статистики промисловості – не пізніше 12 числа після звітного періоду.

Звіт про залишки і використання енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти. Фома № 4МТП (місячна, термінова),затверджена Наказом Держкомстату України № 256 від 27.07.2007 р. Звіт містить інформацію про наявність на підприємстві та використання різних видів палива. Форму № 4-МТП (місячна, термінова) подають суб’єкти господарювання – юридичні особи та їхні відокремлені підрозділи усіх видів економічної діяльності, які використовуються та мають у залишках енергетичні матеріали та продукти перероблення нафти – органу державної статистики за місцезнаходженням. Звіт подається 1-го числа після звітного місяця.

Звіт про основні показники діяльності підприємства. Форма № 1-підприємництво (квартальна), затверджена Наказом Держкомстату України № 347 від 20.07.2006 р. Звіт містить детальну інформацію про прибуток та витрати підприємства за вказаний період. Форму 1-підприємництво (квартальна) подають суб’єкти господарювання – господарські організації органу державної статистики за місцезнаходженням. Звіт подається не пізніше 25-го числа місяця наступного за звітним періодом.

Звіт про залишки і використання енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти. Фома № 4МТП (річна),затверджена Наказом Держкомстату України № 256 від 27.07.2007 р. Звіт містить інформацію про наявність на підприємстві та використання різних видів палива. Форму № 4-МТП (місячна, термінова) подають суб’єкти господарювання – юридичні особи та їхні відокремлені підрозділи усіх видів економічної діяльності, які використовуються та мають у залишках енергетичні матеріали та продукти перероблення нафти – органу державної статистики за місцезнаходженням. Звіт подається не пізніше 15-го січня після звітного року.

Подання респондентами даних органам державної статистики передбачено нормами діючого законодавства, зокрема, Господарським кодексом України (ст.19) та Законом України “Про державну статистику”. Згідно зі статтею 18 Закону України “Про державну статистику” респонденти зобов’язані безкоштовно у повному обсязі, за формою, передбаченою звітностатистичною документацією, у визначені терміни подавати органам державної статистики достовірну статистичну інформацію і дані бухгалтерського обліку.

У випадку порушення встановлених термінів подання вищезазначених звітів, подання їх з недостовірними даними або не в повному обсязі, Головне управління статистики вимушене буде діяти згідно Законів України “Про державну статистику” та “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення” ст.186 п.3, застосовуючи всі передбачені законодавством заходи щодо притягнення до відповідальності службових осіб за порушення державної статистичної звітної дисципліни та достовірності звітних даних.


2. ХАРАКТЕРИСТИКА СИСТЕМИ 1С:ПІДПРИЄМСТВО 8.0

2.1 Опис системи 1С:Підприємство 8.0

«1С: Підприємство 8.0» (1С: Підриємство 8.0) є універсальною системою автоматизації діяльності підприємства. За рахунок своєї універсальності система «1С: Підприємство 8.0» може використовуватись для автоматизації самих різних ділянок економічної діяльності підриємства.

Головною перевагою системи «1С: Підприємство 8.0» є її конфигурируємість. Сама система є совокупністю механізмів, призначенних для маніполювання різними типами обєктів предметної області. Набір обєктів, структури інформаційних масивів, алгоритми обробки інформації, які відповідають поставленій задачі, визначають конфігурацію.

Тобто, програмні продукти системи «1С:Підприємство» можуть бути адаптовані до будь яких особливостей обліку на підприємстві. У склад системи входить конфігуратор, який забезпечує:

1) налаштування системи на різні види обліку;

2) ралізація будь-якої методології обліку ;

3) оганізацію будь-яких довідників та документів довільної структури;

4) налаштовку зовнішнього вигляду форм введення інформації;

5) налаштовку поведінки та алгоритмів роботи системи в різних ситуаціях з допомогою вбудованої об’єктно-орієнтованної мови;

6) можливості створення форм друку документів та звітів з використанням різних шрифів, рамок, кольорів, малюнків;

7) можливість просмотру інформації у вигляді діаграм;

8) швидке змінення конфігурації з допомогою «конструкторів».

В деяких випадках система обліку, прийнята на підприємстві має унікальний характер. Тоді типова конфігурація, що входе в склад програмних продуктів системи «1С:Підприємство», може бути доповнена, або взята як зразок для створення унікальної конфірурації, орієнтованої на особливості підприємства.

Створення оригінальних конфігурацій дозволяє вирішувати з допомогою «1С:Предприятия» найрізноманітніші завдання з автоматизації економічної діяльності.

2.2 Переваги систем 1С: Підприємство 8.0 перед

1С: Підприємство 7.7

Інформаційні системи на базі 1С: Підприємство 8.0 мають більшу функціональність, чим системи на базі 1С: Підприємство 7.7. А саме (список відмінностей згрупований по категоріях користувачів, оскільки кінцеві користувачі, керівники IT-служб, адміністратори і розробники мають різне сприйняття систем автоматизації, і для них істотні різні властивості платформи 1С:Предприятие 8.0):

Керівники IT-служб.

- Функціональність прикладних рішень

Прикладні рішення 1С:Предприятия 8.0 стали більш функціональними. Механізми нової платформи дозволяють реалізовувати велику кількість різноманітних функцій, які необхідні підприємству. Не дивлячись на те, що прикладні рішення тепер містять широкий набір підсистем і функцій, можливості масштабуємості системи забезпечують ефективну роботу з такими складними і багатофункціональними прикладними рішеннями.

Продуктивність в розрахованому на багато користувачів режимі Тепер можлива одночасна робота великої кількості користувачів без виникнення конкурентного доступу до даним. Висока паралельність роботи дозволяє збільшувати кількість одночасно працюючих користувачів без помітного зниження часу реакції системи.

- Масштабованість 1С:Предприятие 8.0 забезпечує хороший «запас» по кількості користувачів і функціональності системи. Одне і те ж прикладне рішення можна використовувати як в одно-, так і в розрахованому на багато користувачів варіанті без модифікації самого прикладного рішення. Тому при збільшенні кількості користувачів можна перейти на клієнт-серверний варіант роботи і надалі підвищувати продуктивність системи, збільшуючи потужності комп'ютерів, на яких працює сервер 1С:Предприятия 8.0 і сервери баз даних.

- Інтеграція з іншими додатками

Зручно, що Web-додаток, створений з використанням Web-розширення, може автоматично створювати в процесі роботи форми для тих об'єктів, для яких розробник не створив їх в явному вигляді.