Смекни!
smekni.com

Туристично-країнознавча характеристика Малайзії (стр. 1 из 5)

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ

КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО

ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Туристично-країнознавча характеристика Малайзії

Виконала:

студентка групи ТР-09

Голубенко Марина

Викладач:

Яковчук О.В.

Харків 2010

Зміст

Вступ

Розділ 1

1.1 Загальні відомості

1.2 Ресурси оздоровчо-лікувального туризму

1.1.1 Курорти

1.1.2 Гірські курорти

Розділ 2

2.1 Ресурси пізнавально-екскурсійного туризму

2.1.1 Визначні пам'ятки Малайзії

2.1.2 Національні парки та заповідники Малайзії

Розділ 3

3.1 Ресурси активного і спортивного туризму

3.1.1 Спорт і активний відпочинок

3.1.2 Проживання

3.1.3 Національні свята та фестивалі

3.1.4 Розваги та нічне життя

3.1.5 Кухня Малайзії

Висновок

Перелік використаних джерел

Додатки

Вступ

Малайзія - унікальна країна, де є сусідами, гармонійно доповнюючи один одного, стародавня культура і високий рівень життя. Сучасні міста зовсім не заважають дикій природі з її дивовижною флорою і фауною. Береги радують чистими пляжами і прозорою морською водою, готелі - чудовим сервісом, а місцеві визначні пам'ятки вже готові відкрити всім бажаючим таємниці і звичаї стародавніх народів.

Малайзія вражає своїм спокоєм, доброзичливістю місцевих жителів та комфортними умовами для відпочинку. М'який клімат і завжди гарна погода дозволяють приїжджати сюди в будь-який час року. Тут можна повністю розслабитися і побути собою. Тут немає забобонів і нетерпимості, тільки море, тільки сонце, тільки найцікавіші події.

У Малайзії постійно проходять фестивалі і свята: у представників різних віросповідань - християн, буддистів, даосистів, індуїстів і послідовників племінних релігій - є свої приводи влаштувати урочистості. Крім того, існують свята, що не несуть на собі відбиток релігійності. Це щорічний Фестиваль квітів, що проходить в липні, вересневий Фестиваль Малайзії, День федеральних територій, що відзначається 1 лютого в Куала-Лумпурі та Лабуане, День незалежності, який припадає на 31 серпня і національний вихідний - День народження короля.

Відпочинок в Малайзії - це в першу чергу її курорти, де вас чекають чисте море, обширні пляжі, дивовижні своєю флорою і фауною коралові рифи. І, звичайно, в кожному місті є цілий ряд природних, культурних та архітектурних пам'яток.

Актуальність: на сьогоднішній день туризм став явищем, що увійшло у повсякденне життя майже третини населення планети, тому дослідження туристичного потенціалу кожної країни є вкрай важливим й актуальним.

Об'єктом дослідження є туристичний потенціал Малайзії

Предметом дослідження туристично-країнознавчі ресурси даної країни

Мета: дослідити туристично-країнознавчий потенціал Малайзії

Завдання:

дати загальну характеристику країни

визначити ресурси оздоровчо-лікувального туризму

охарактеризувати ресурси пізнавально-екскурсійного туризму

виявити основні формальності при в'їзді-виїзді іноземних туристів

Розділ 1

1.1 Загальні відомості

Географічне положення. Держава Малайзія географічно складається з двох частин, розділених Південно-Китайським морем: Західної Малайзії (Малайї) на півдні півострова Малакка і Східної Малайзії (Саравак і Сабах) - на півночі і північному-заході острова Калімантан (Борнео) в Малайському архіпелазі.

Півострів Маллака адміністративно роздільний на штати, які умовно можна розділити на південні (Мелака, Джохор), північні (Кедах, Перліс і Перак і острів Пенанг), центральні (Селангор, і Негері Сембілан) і східні штати (Келантан, Паханг і Теренггану).

Загальна площа країни 342 тис. кв. км. Здавна Малайзія вважалася місцем перетину торговельних інтересів Європи і Азії, і придбала репутацію ділового центру. Кожен з 13 штатів має власний колоритом і "обличчям".

На заході півострів омивається Андаманським морем і протокою Малакка, на сході Південно-Китайським морем.

Площа - 330 400 км2

Населення - 21,3 млн. чоловік: малайці (53%), китайці (30%), індійці (7%) та інші. У країні проживає більше 60 різних етнічних груп. Всі ці та інші народності живуть в мирі і дружбі

Столиця. Куала-Лумпур

Адміністративний розподіл. Малайзія - федерація в складі 13 штатів і федеральних територій

Куала-Лумпур і Лабуан.

Мова. Офіційна мова - малайська, для письма використовується латинка. Практично всюди розмовляють англійською.

Релігія. Офіціальна релігія країни - іслам. Разом з тим, поширеними є буддизм, індуїзм, християнство. Двадцяти шести мільйонне населення країни - це своєрідна суміш малайців, корінних мешканців малакського півострова, китайців, і індусів, даяків та інших племен острова Борнео. Проте, проживаючи сотні років поруч, вони майже не змішуються, кожен з народів зберігає свою мову, традиції, релігію тощо.

Гроші. Офіційна грошова одиниця - малайський рингіт.1 дол=3,8 рин. Адміністративний поділ: 13 штатів та 3 Федеральні території.

Економіка. Малайзія країна, яка динамічно розвивається, одна з найбагатших країн даного регіону.

Клімат. Екваторіальний. Вологість - близько 80%, середньорічна температура близько 26 С. Найбільша кількість опадів в Східній Малайзії випадає з листопада по лютий. В Західній Малайзії - з травня по жовтень.

Автотранспорт. Шляхи в прекрасному стані. Рух лівосторонній. Таксі достатньо дешевий вид транспорту (ціну необхідно оговорювати завчасно).

Флора, фауна. Більш 60% країни займають джунглі. У Малайзії поширено близько 8000 різновидів

рослин, включаючи 2000 різновидів дерев, 800 різних видів орхідей і 200

видів пальм.

Фауна може похвастатися наявністю слонів, носорогів, тигрів, леопардів,

тапірів, ведмедів, орангутанів і гібонів. На території східної Малайзії

розташовано одне з найбільших поселень різних птахів у світі.

1.2 Ресурси оздоровчо-лікувального туризму

1.2.1 Курорти

Лангкаві - екзотичний архіпелаг з 99 тропічних островів, мирно лежить біля берегів штату Кедах, розташованого на північному заході Малайського півострова. Омивані спокійними бірюзовими водами Андаманського моря, острови покриті древніми лісами з різноманітною рослинністю і багатим тваринним світом. Лангкаві прекрасний вибір для тих, хто віддає перевагу для відпочинку не дуже людні, незіпсовані цивілізацією місця. Він має інфраструктуру і зручностями світового рівня: сучасним міжнародним аеропортом, здатним приймати великі пасажирські лайнери; прекрасними дорогами; побудованими за останнім словом причалами для яхт; готелями - від скромних закладів до шикарних лауреатів премій у галузі туризму; чудовими полями для гольфу і відмінним асортиментом розваг.

Лангкаві - острів легенд, який також називають островом "Коричневого орла". Лангкаві добре відомий своїми білосніжними пляжами, теплим морем і затишними бухтами, як ніби спеціально створеними для спокійного відпочинку.

Крім того, Лангкаві - справжній рай для справжніх шанувальників шопінгу - широкий асортимент, висока якість та низькі ціни. До ваших послуг: заняття водним спортом в кристально чистій воді, подорожі в джунглі і в рибальські села.

Гурмани також довго не зможуть забути всі вишукування національної кухні, спробувавши хоч раз соковиті екзотичні фрукти, чудову рибу і морепродукти. Тут відпочивала Королева Єлизавета друга, Маргарет Тетчер, Роберт Мугабе і Нельсон Мандела.

Визначні пам'ятки Лангкаві.

Куах (столиця Лангкаві) - головне місто острова Лангкаві з населенням 11 тисяч чоловік. Він знаходиться на південно-сході острова і відомий своїми лавками, що торгують сувенірами з черепашок і місцевого мармуру, а також магазинами безмитної торгівлі, розташованими на єдиній вулиці міста, що протягнулася уздовж узбережжя.

Акваріум Лангкаві. Відкритий у березні 1996 року, цей один з відомих акваріумів в Азії, перебуває в містечку Пантай Ченанг на Лангкаві. Тут представлено більше 5000 морських і річкових риб, а також безліч живих коралів.

Центр народних промислів (Craft Cultural Centre) розташований на північному узбережжі острова Лангкаві, недалеко від пляжу з чорним піском, приблизно в 30 хвилинах їзди від аеропорту і 45 хвилинах від Куах. Побудований на схилі пагорба з видом на море, цей центр пропонує широкий вибір малайзійських сувенірів, таких як витончений батік ручної роботи і майстерно викувані вироби зі срібла.

Датаран Ланг (Площа Орла). Саме її насамперед бачать ті, хто приїжджає на Лангкаві морем. Ця площа розташована біля причалу в Куах і приваблює перш за все величним статуєю коричневого орла з розпростертими крилами.

Площа чудово спланована, тут є заплави, мости, криті альтанки, ресторани і цегляні арки. Близькість до моря і м'який бриз роблять цю площу ідеальним місцем для неспішних прогулянок або тихого вечері прохолодним ввечері.

Крокодилової ферма розташована в містечку Телук дата в 30 км від Куах. Ферма, зареєстрування відповідно до Конвенції про міжнародну торгівлю тваринами, що знаходяться під охороною закону, займає площу 20 акрів і налічує більше тисячі крокодилів різних видів у природних умовах, зібраних з усього світу. Тут можна побачити цікаве вистава за участі крокодилових "зірок".

На північно-західному узбережжі півострова Малакка знаходиться мальовничий острів Пенанг або "Перлина Сходу", як його називають до цих пір. Цей малайзійський острів зберігає відбиток свого колоніального минулого, символом якого є заснована англійцями столиця Джорджтаун.

Тут можна не лише цікаво і різноманітно відпочити, але і покататися на велорикшах, познайомитися з історією Малайзії, тому що історія острова налічує кілька століть. Пенанг був відкритий в 1786 році англійцями і швидко перетворився в торговий місто, де вигадливо змішалися Схід і Захід, кров і традиції різних народів. Символом Пенанг можна назвати Пенангскій міст, що протягнувся на 13,5 км і з'єднує материкову і острівну частині штату. Пенангскій міст офіційно визнаний одним з найдовших в Азії і третім по протяжності мостом у світі.