Смекни!
smekni.com

Розвиток готельної індустрії в Португалії (стр. 1 из 7)

Зміст

Вступ

1. Загальна інформація про Португалію

Географічне положення

Клімат Португалії

Природа

Визначні пам’ятки Португалії

Інформація для гостей країни

2. Розвиток готельної індустрії в Португалії

Міста і курорти в Португалії

Найкращі готелі Португалії

Інформація про готельну індустрію Португалії за 2010 рік

Висновок

Список використаної літератури


Вступ

Португалії є що запропонувати для відпочинку. У неї багата культура, безліч пам'ятників старовини, чудова природа, м'який клімат, всі можливості для дозвілля, відмінна якість послуг та проживання, приголомшлива кухня. Всі ці компоненти створюють хорошу базу для розвитку готельної індустрії.

Сучасна туристська індустрія є однією з самих високоприбуткових галузей в світовій економіці. Прибуток, який отримується від туризму, займає значну частину в бюджетах держав і складає до 10 % ВНП. Показники динаміки росту прибутковості туризму значно опереджає показники динаміки росту прибутковості інших галузей економіки. За даними туристської організації, за останні 10 років прибутки від туризму зростали щорічно на 7,9 % при щорічному середньому рості кількості туристських прибувань на 4,5 ,%. В Португалії, країні що розвивається, зріст прибутковості туризму складає до 100 %.

Одна з найголовніших проблем адаптації гостинного господарства до умов туристських ринків заклечається в тому, що нові вимоги господарювання були пред’явлені до підприємств, які ніколи не були ринковими. Їх об’єднувало з зарубіжними готелями тільки зовнішня схожість технологічних прийомів організації прийму і обслуговування туристів. Деякі з них спроектовані і розташовані в таких місцях, які не зможуть ніколи самостійно працювати в умовах ринкової економіки, що призвело до їх обвальному закриттю в регіонах. Звичайно, їх потрібно було зачиняти або перепрофільовувати поступово.


Загальна інформація про Португалію

Географічне положення

Держава знаходиться у південно-західній частині Європи, в західній частині Піренейського на півострову. На півночі і сході межує з Іспанією, на заході і півдні омивається Атлантичним океаном. Північна частина країни зайнята невисокими горами Серра-да-Эштрела (висота до 1991 м.), північна та центральна частини - Португальска низина, холми та низькогір’я.

Азорські острови (Ilhas dos Acores, Острови яструбів) представляють собою невеликий (площа приблизно 2,3 тис. км²) архіпелаг в Атлантичному океані, що лежить в 1460 км від берегів Європи і в 3750 км від Північної Америки. Цей автономний регіон Португалії складається з 9 крупних островів і великої кількості мілких острівків та рифів, які об’єднані в три групи: східну (Сан-Мигель, Cанта-Марія і острови Формігаш), центральну (Фаял, Пику, Сан-Жоржи, Терсейра та Грасьоза) та західну (Флореш і Корву). Архіпелаг має вулканічне походження, тому рельєф на усіх островах гористий, красується конусами затухших вулканів, старими лавовими полями та кратерними озерами. Нерідкі і землетруси. Найвища точка - гора Пику (2351 м) розташована на одноіменному острові.

Загальна площа країни - 92 тис. км².

Столиця Португалії – Лісабон.

Клімат Португалії

Субтропічний середземноморський, м’який, без різких коливань температур. На півночі притаманний морський клімат, обумовлений Гольфстримом. Літо сухе і сонячне, але не жарке (середня температура приблизно 20°C, в горах - 18°С), зима не прохолодна (від +4°С до +10°С) і має велику кількість дощів.

На півдні клімат теплий і сухий. Середні температури січня від +5°С до літня - від +20°С до +27°С.

Опадів на рівнинах випадає від 400 до 800 мм, в горах від 1000 до 2500 мм в рік.

Клімат Азорських островів субтропічний, морський. Острова знаходяться в зоні формування Азорського антиціклону і мають довільно рівний температурний фон - середня температура січня складає близько +14°C, липня - приблизно +22°C, при цьому максимальна температура на склонах гір може підніматися до +24°С – взимку, +34°С - літом. Опадів випадає 700-800 мм в рік, в окремих місцях до 1500 мм, причому західні і північно-західні склони отримують замітино більшу кількість дощів. Максимум опадів приходиться на зимній період (з вересня по квітень). Температура води впродовж року коливається від +16°С до +24°С.

Найкращий час для відпочинку на островах – з червня по вересень, хоча комфортні умови для відпочинку зберігаються тут практично круглий рік.

Клімат Мадери субтропічний океанічний, м’який і теплий. Средня температура на березі літом складає близько +23°С, зимою - близько +20°С. Опади у вигляді грози та лівнівних дощів випадають переважно в зимній період, літо відносно сухе. Купальний сезон – практично цілий рік.

Найкращий час відвідування Мадери – з липня по вересень.

Природа Португалії

Різновид рослинного світу зобов’язаний різним географічним та кліматичним умовам. Кожна область Португалії відрізняється своєю флорою. Пишна рослинність характерна для атлантичної Півночі і захищених від вітрів зон Центральної Португалії, де знаходяться по сусідству рослини із Півночі та з Півдня Європи (наприклад, північна груша, середземноморний олеандр). Змішані ліси із італійської сосни, дубів, кам’яної липи і каштанів передуються з евкаліптовими рослинами. Чим далі к півдню, тим частіше зустрічаються оливкові дерева, а також пробковий і кам’яний дуби, хоча і тут помітно наступи евкаліпту.

В самій північній частині країни, знаходиться національний парк «Пенеда-Жереш». Західна частина парку – це своєрідна область з древньою культурою. По склонах розсипані мілкі деревеньки і хуторки, жителі яких із далеких часів займаються скотарством та вирощуванням ржі і маїсу. Границя рослинності лежить на висоті 1200 м, далі — тільки нагромадження розтрісканих скал. Поховання III-II до нашої ери, кам'яні римські дорожні знаки, руїни романських церков - все це посилює враження від величі цих місць.

В центрі північної частини країни знаходиться найвищий гірський масив Португалії Серра-да-Ештрела. На кам'янистих схилах туляться села, обрамлені каштановими гаями. На самому верху масиву здіймаються стрімкі скелясті стіни і кручі химерної форми. Це єдине місце в Португалії, де можна займатися гірськолижним спортом. Неподалік розташований невеликий водоспад - Посу-ду-інферну (в перекладі з португальської "пекельна прірву»).

На захід від цього масиву знаходиться «чарівний ліс» «Букасу». Лісовий парк площею 480 га на західних схилах гір Букасу протягом сторіч охоронявся ченцями.У цьому лісі з найдавніших часів селилися люди. У 17 столітті тут був побудований монастир кармелітів. Сьогодні в парку налічується 400 місцевих і 300 екзотичних видів.

У центральній частині країни, поблизу кордону з Іспанією розташований хребет Сан-Мамеде, оголошений заповідною зоною,де ще живуть ведмеді.

Любителям орнітології цікаво побувати в південній провінції Алгарве, неподалік від міста Фаро. Тут знаходиться затишна затока, захищений від моря піщаною косою - це місце відпочинку багатьох перелітних птахів.

І звичайно, просто необхідно постояти на самому заході Західної Європи - мисі Кабу-да-Рока, де з скелястого берега відкривається прекрасна панорама побережжя.

Оскільки місто притягує до себе не тільки туристів, а й бізнесменів, то рівень розвитку готельного бізнесу тут досить високий.

Визначні пам'ятки Португалії

Туристичною Меккою Португалії є, звичайно ж, її столиця - Лісабон. Це один з найгарніших і найоригінальніших міст Європи, забудова якого слідує горбистому ландшафту гирла річки Тежу, що служить джерелом неймовірної привабливості міста. Вулички Лісабона то спускаються, то піднімаються, створюючи чарівний лабіринт, в якому натикаєшся то на знаменитий підйомник Санта-Жустен, то на монастир Жеронімуш. Але рано чи пізно всі дороги в Лісабоні приводять до фортеці Св. Георгія,звідки відкривається дивовижний вид на місто та океан. Готелі Лісабона порадують Вас високим рівнем сервісу і забезпечать приємний відпочинок в португальській столиці.

Не меншою популярністю, ніж Лісабон, користується колишня столиця Португалії Порту. Це справжній «кахельні» місто: більша частина фасадів будинків, а також інтер'єр вокзалу тут облицьовані характерною плиткою «азулехо». Серед визначних пам'яток Порту найбільший інтерес представляють Кафедральний собор, церква Св. Франциска, Ботанічний сад.

Ще одне місто Португалії, яке складно обійти увагою - Коїмбра. Тут розташований один із найстаріших європейських університетів, приміщення якого вражають розкішшю і вишуканістю оздоблення. Готель у Коїмбре на березі річки Мондего забезпечить Вам приємні спогади про перебування в цьому чудовому місті.

Музеї. Практично в кожному місті Португалії розташовані музеї. Музей мистецтв у Коїмбра знаменитий колекцією скульптур XVI століття, музей у Авейру славиться римськими скульптурами і живописом XVI століття; в національному музеї стародавнього мистецтва в Лісабоні знаходиться багатюща колекція декоративного мистецтва та живопису з XII по XIX століття, в Лісабоні знаходяться також музей сучасного мистецтва, національний музей природної історії. Етнографічний музей, археологічний музей і музей Калоста Гульбенкиана з колекцією предметів мистецтва з 2800 року до н.е. до XX століття.

Велику кількість пам'яток історії було споруджено за часів Римської імперії: найяскравішими прикладами римської архітектури є храм Діани на південному сході країни, розвалини міста Конімбріги на західному березі. Особливо варто відзначити архітектурні пам'ятники, побудовані в стилі мануеліно, одному з найбагатших і найкрасивіших у всій історії архітектури, який унікальний тим, що існував тільки в Португалії і ніде в світі більше немає палаців і соборів, збудованих у цьому стилі.

Вестготи і маври також внесли свою лепту у розбудову португальської архітектури. Серед інших визначних пам'яток в Лісабоні велика кількість церков, соборів і монастирів, серед яких виділяються - Се, готичний собор XII століття;монастир ієронімітов, побудований в XVI столітті на честь плавання до Індії Васко да Гама, в монастирі поховані сам Васко да Гама і відомий поет Луїс Вас де Камоенс.