Смекни!
smekni.com

Природні умови та історичні пам'ятки Греції (стр. 7 из 7)


Розділ V. Рекреаційні ресурси

Греція – це рай для туристів з самими різними забаганками: вона найкраще підходить для любителів пляжних задоволень, цінителів старовини і класики, а також – це обов'язкова для відвідин країна для всіх, кому цікаво, де народилася західна цивілізація.

Розташована в південно-східній Європі, Греція межує з Болгарією, Албанією, Туреччиною і колишньою югославською республікою Македонією. Балканський півострів, що вміщає Грецію, оточений тисячею маленьких островів, з яких заселено менше двохсот.

Греція – переважно гірська країна, її основна площа знаходиться на висоті 1500 метрів над рівнем моря. Мабуть, ніяка інша нація в Європі не може гордитися такою стародавньою історією, як Греція.

Прославлена історія Греції відображена в руїнах і пам'ятниках, які розкидані по всій країні. Нехай Афіни в наші дні і є запорошеним і задушливим містом з величезним населенням, тим не менше, воно не позбулося свого особливого шарму і пишності.

Острова Греції, такі як Кріт, Родос і Кіклади теж дуже популярні серед тих, хто цікавиться історією і туризмом; їх природні умови викликають захоплення. Острів Санторіні, утворений в результаті виверження вулкана тисячі років назад, справляє сильне враження, його столиця Фіра розташовується на самому краю гігантської кручі.

На основному материку Греції також розташовуються монастирі Метеори, ще одна визначна пам'ятка, що дозволяє глибше зрозуміти історію розвитку релігії в Греції. Гірська місцевість країни ідеально підходить для треккінга, а гора Парнас біля міста Дельфи пропонує відмінні можливості для гірськолижного спорту.

На півночі країни розташований район Македонія, з другим найбільшим після Афін містом Греції – Салоніки. Місто володіє більш ніж 2300-річною історією, воно було засноване царем Кассандром Македонським і названий на честь сестри Олександра Великого. Місто гордиться своїми пам'ятниками історії, створеними в римський, візантійський і оттоманський періоди. Археологічний музей також представляє різноманітні експонати, що знайомлять нас з минулими епохами.

Наукова актуальність дослідження полягає у виявленні таких туристично–рекреаційних ресурсів Греції, які мало досліджені, але становлять значний інтерес для туристів. Метою роботи є аналіз та оцінка туристично–рекреаційних ресурсів країни, виявлення основних переваг та недоліків туристичних подорожей у Грецію.

Об’єктом дослідження є туристично–рекреаційні ресурси Греції, що сприяють розвитку міжнародного туризму. Предметом дослідження є країна з багатим історичним минулим, видатними культурними та архітектурними пам’ятками, видатними вченими і філософами – Греція.

РекреаційніресурсиГреції

Завдякивигідному географічномуположенню,кліматуі наявності великої культурно-історичної спадщиниГреціяначебто створенадля туризму.Країнавціломуявляєсобою унікальнезібрання пам'яток давньої та прадавньої культури під відкритимнебом.Укожномумістіємузейабо археологічні визначні пам'ятки,розвалиницирків,театрів,культовихі храмовихспоруд.Крімтого,туристівприваблюють:красива природакраїни;більша береговалінія,придатна для організації морських курортів;безліч активнихвидіввідпочинку ірозваг,сувенірних ііншихтоварівтуристськогопопиту;смачнаі різноманітна національна кухня,атакож традиційна привітністьта гостинність греків.


Розділ VI. Безпека турподорожей

Відправляючись в туристичну чи екскурсійну поїздку, на відпочинок або оздоровлення у подорож до Греції, турист стикається з цілою низкою проблем, які при збігу обставин можуть призвести до негативних наслідків для його здоров'я та майна, погано вплинути на настрій та враження від поїздки.

Перебуваючи в незнайомому середовищі, яке відрізняється від місця постійного проживання, активно відпочиваючи, турист постійно знаходиться під впливом ризикових обставин. Він не знає досконало звичаїв, мови, традицій, побуту, не має імунітету від хвороб, поширених у Греції, не пристосований до проживання та інтенсивних навантажень у гірських районах, на воді.

Серед інших виділяються головні фактори небезпечності: травмонебезпека, небезпечна дія навколишнього середовища, в тому числі виробничі джерела - шум, вібрація, пожежонебезпека, хімічні, радіоактивні, біологічні, психофізичні, природні, особиста безпека в умовах криміногенного стану, а також специфічні фактори ризику, притаманні особливим видам туризму. Різні несприятливі для туризму фактори мають неоднакову вірогідність їх настання, неоднакову інтенсивність дії та наслідки.

Суб'єкти туристичної діяльності розробляють конкретні заходи щодо забезпечення безпеки туристів, які беруть участь у туристичних подорожах запобігання травматизму та нещасним випадкам і несуть відповідальність за їх виконання".

Найбільш поширеним нещасним випадком серед туристів є травматизм. Ризик отримання травми може виникнути в різноманітних умовах, але найбільша вірогідність події виникає при переміщенні механізмів, предметів і безпосередньо туристів, зі складним рельєфом місцевості, при зсувах, сходженні лавин та інших атмосферних і природних явищ. Важливими у запобіганні травматизму є справне туристичне та спортивне спорядження, одяг, взуття тощо.

З метою запобігання травматизму використовуються захисні облаштування, огородження туристичних стежок і маршрутів, захисне обладнання канатних доріг, гірськолижних трас, підйомників, індивідуальні страхові мотузки, шлеми тощо.

Один з небезпечних етапів подорожі - етап перевезення (проїзд до місця відпочинку та зворотний проїзд, транспортування під час подорожування та інші). Оскільки транспортні засоби є джерелами підвищеної небезпеки, питання безпеки туристів повинні бути центральними у всіх варіантах перевезень.

Значний вплив на життя і здоров'я туриста має навколишнє середовище. Основними факторами впливу навколишнього середовища є висока або низька температура повітря, вологість і рухомість повітряних мас, опади, перепади тиску, недостатність кисню та ін.

При проектуванні туру необхідно брати до уваги вибір сприятливої пори року, раціонально обрати трасу туристичного маршруту, врахувати погодні умови, забезпечення відповідної екіпіровки, засобів індивідуального захисту, повне і своєчасне інформування туристів про можливу небезпеку та ін.

Важливим фактором, що згубно впливає на здоров'я туристів, є ультрафіолетове випромінювання, підвищений рівень радіоактивності. Можуть мати місце також хімічні фактори, які впливають на організм людини.

Існує також велика загроза інфекційних захворювань, харчових отруєнь та інших біологічних факторів.

В багатьох випадках туристи самі порушують регламентовані правила поведінки і потрапляють в складні ситуації, беруть участь у ризикових заходах, купаються у заборонених місцях, відвідують сумнівні розважальні заклади та ін.

З метою здійснення практичної роботи по забезпеченню безпеки туристів, наданню їм допомоги і захисту в екстремальних ситуаціях, туристичні підприємства, що спеціалізуються на організації туристичних подорожей з використанням активних форм пересування туристів, створюють пошуково-рятувальні служби або укладають угоди на обслуговування з відповідними службами.

Пошуково-рятувальна служба повинна мати повну взаємодію з органами охорони здоров'я, зв'язку, внутрішніх справ, цивільної авіації, лісового та водного господарства, гідрометеорологічної служби.


Висновок

У курсовій роботі спроба вивчити художню культуру, архітектуру, побут Греції, описати її найбільш привабливі ландшафти, місцевості, пам'ятки, познайомиться з прекрасними архітектурними ансамблями Акрополя, музеєм Акрополя, який протягом тисячоліть є символом Афін, священної скелею, що представляє собою сполучну ланку між величноїцивілізацією древньої Греції та сучасністю.Центром Акрополя є Пантеон - один з найвідоміших класичних пам'яток античного світу, що нараховує 2400 років, які належать до різних хронологічним періодами.

Об'єктом даної курсової роботи стали такі чудові і незабутні мальовничі ландшафти, як шедевр архітектури - Парфенон, театри.Одним з найдавніших театрів у світі вважається театр Діоніса.

Предметом вивчення була Греція, розташована в південній частиніБалканського півострова і на прилеглих островах Іонічного, Середземного і Егейського морів.Острови численні, кожен володіє надзвичайною привабливістю і пишністю.Острів Керкіра прославлений мальовничими бухтами з густою і багатою зеленню.Острів Паксі - рай для всякого, хто жадає тиші і спокою.Головні визначні пам'ятки острова - веніцианськая фортеця і Стрітенська печера. У відповідності з поставленою метою були вирішені основні завдання: вивчено архітектура і культура Греції, самі незабутні з яких і були відображені в курсовій роботі. Зайнявся пізнавальним туризмом, намічені кілька найцікавіших туристичних маршрутів, які в подальшому планується втілити в життя.Розвиток туризму в Греції або вірніше поява задатків до розвитку туризму проходило звичайно ж не цілеспрямовано, а завдяки тому, що люди хотіли покращити своє життя, хотіли розвинути торгівельні та дружні відносини і, напевно, найважливішу роль зіграв людський інтерес.Ось так іноді просте цікавість служить починанням для розвитку чогось нового. Ласкаво просимо до Греції!


Використанні джерела

1.Пелег. Про мореплавстві / Пер. Л. В. Блуменау / Грецька епіграма. М., 1960 р.

2. Плутарх. Порівняльні життєписи / Вид. Підгот. С. І. Соболевський / 1961-1964. Т. 1-3.

3. Полібій. Загальна історія / Пер. Ф. Г. Міщенко / 1890-1899. Т. 1-3.

4. Геродод. Історія / Пер. Г. А. Стратановскрго. Л., 1972.

5.РадянськийЕнциклопедичнийсловник,М., 1971 р.

6.Короткийдовідник "Країнисвіту",М., 1993 р.

7.Атлас"Економічна тасоціальнагеографіясвіту",М.1998

8.Новий час,№29від26.07.1998г.,"Кліріспішовва-банк(Російська торгівлязброєюбудеприростатиКіпроміГрецією)"М.Кучин

9.Offshore Express,№12, 1996р.,"Країнагероїві богів.Від економічногоспадудостабільностііблагополуччя "

10.Економікаіжиття,№35,1996р.,"КіріакосРодусакіс: унашихконтактів з Росією добріперспективи ".

11.Новий Час,№29,від26.07.1998р.,"Греція-хітсезону ".

12.Журнал"Ровесник",№9, 1998р.,"Безпечнийтуризм",АлексісХадзіс.