Смекни!
smekni.com

Механізоване відділення в наступі з ходу на противника що обороняєт (стр. 1 из 6)

ЗМІСТ

1. Завдання…………………………………………………………………….

2. Календарний план………………………………………………………….

3. План проведення тактичних занять……………………………………….

4. Тактичне завдання…………………………………………………………

5. Карта з тактичною обстановкою………………………………………….

6. Бойовий наказ……………………………………………………………...

7. Методика підготовки та проведення етапу бойової стрільби………….

Список використаної літератури…………………………………………


Календарний план

виконання курсової роботи на тему:

Організація та методика проведення тактичних навчань з бойовою стрільбою із механізованим відділенням з теми:

«Механізоване відділення в наступі з ходу на противника, що обороняється»

№ з/п. Заходи, що виконуються Дата виконання Відмітка виконання
1. Підбір літератури, тактичних прикладів і ознайомлення з ними, складання бібліографічного списку 29.03.08 Виконано
2. Вивчення керівних документів, літератури та інших матеріалів з теми 29.03.08 05.04.08 Виконано
3. Розробка структурного плану і узгодження його з керівником 05.04.08 12.04.08 Виконано
4. Вибір карти (схеми) 12.04.08 Виконано
5. Розробка вказаних в завданні керівних документів (плану проведення навчання, тактичного завдання, схеми мішеневої обстановки, теоретичної частини та інших документів) 12.04.08 26.04.08 Виконано
6. Надання курсової роботи на перевірку 26.04.08 Виконано
7. Доопрацювання курсової роботи та оформлення її 26.04.08 05.05.08 Виконано
8. Підготовка до захисту курсової роботи 03.05.08 10.05.08 Виконано
9. Захист курсової роботи 10.05.08

Командир 1мв

студент Варнава


«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Командир 3 механізованої роти

капітан С. О. Михалик

«10» травня 2008 р.

ПЛАН

проведення тактичних навчань з бойовою стрільбою

з 1 механізованим відділенням

Тема: механізоване відділення в наступі на противника, що обороняється.

Навчально-виховна мета:

1. Навчити командирів відділень організації оборонного бою вдень та управлінню відділеннями в ході бою.

2. Удосконалити навички особового складу при веденні оборонного бою.

3. Домогтися злагоджених дій відділення при веденні оборонного бою з бойовою стрільбою.

4. Виховувати в особового складу високі морально-бойові якості і фізичну витривалість при веденні оборонного бою

Час: 1-1,5 доби.

Місце: тактичне поле, ділянка військового стрільбища.

Керівництво і посібники: Бойовий статут Сухопутних військ, ч. III, с. 71—84; Курс стрільб зі стрілецької зброї, бойових машин і танків Сухопутних військ, 1984 р. с. 26—54; Збірник нормативів по бойовій підготовці Сухопутних військ, кн. 1, 198 с. 101, 166—170.


Етапи навчань, навчальні питання та розподіл часу

Дії керівника навчань

Дії тих, хто навчається

1

2

3

1 .Збір по команді "Навчальна тривога", та вихід в район навчання. (2-3 години)
Подаю команду на підйом взводу по сигналу "Навчальна тривога". Контролюю дії навчаємих. Віддаю наказ на здійснення маршу в район проведення навчання. Проводжу попутне тренування особового складу по подоланню ділянок хімічного забруднення.
Навчаємі відпрацьовують питання згідно бойового розрахунку при підйомі по сигналу "Навчальна тривога". Командир відділення з'ясовує завдання віддає бойовий наказ відділенню, та в складі взводу здійснюють марш в район навчання. Виконують норматив із захисту від ЗМУ Оцінка: "відмінно": "добре": "задовільно":
2. Організація оборони та обладнання позицій відділень поза зіткненням з противником. Встановлення мінно-вибухових загороджень Віддаю наказ на ведення оборонного бою вночі. Командир відділення з'ясовує отримане завдання, оцінює обстановку та приймає рішення на ведення оборони, після цього віддає наказ на ведення оборонного вогню вночі.

Продовження

1

2

3

Перевіряю, як зрозуміли командири відділень завдання та порядок його виконання, потім перевіряю постановку ними завдання підлеглим Командир відділення доповідає, доводить бойовий наказ підлеглим
3. Ведення оборонного бою вночі. (до 3 годин) а) Знищення розвідки та похідної охорони противника. Перед початком бойової стрільби заслуховую доповідь командира відділення про готовність відділення до бойової стрільби і даю дозвіл на видачу боєприпасів. Даю команду "Взвод - в укриття" Подаю сигнал на показ цілі №1, що позначає розвідку, противника (мішень обладнана імітатором інфрачервоного прожектора). Заслуховую рішення командира відділення, при необхідності поправляю його і домагається прийняття ним рішення на знищення виявленого противника. Доповідає про готовність відділення до бойової стрільби і отримання та розподілення боєприпасів. Особовий склад укривається в бліндажах щілинах, на дні окопів і траншей, бойових машинах піхоти в готовності зайняти свої місця на позиціях. Спостерігачі не залишають своїх місць продовжують спостереження. Чергові вогневі засоби знаходяться в готовності відкрити вогонь по противнику. Спостерігач виявляє ціль і доповідає командиру відділення. Командир відділення приймає рішення на знищення виявленого противника.

Продовження

1

2

3

б) Відбиття атаки противника Подаю сигнал на показ цілі №2, що позначає вихід до опорного пункту взводу похідної охорони противника (мішені, обладнані імітаторами спалахів пострілів і інфрачервоними прожекторами). Наказую командиру відділення здійснити заряджання зброї і контролюю дії командира відділення по постановці відповідним вогневим засобам завдань на знищення виявлених цілей. Подаю сигнал на показ цілі №5, що показує перехід у наступ головних сил противника. Поступово нарощую обстановку і цілі №3 і №4, навчаю командира відділення управляти вогнем, звертаю особливу увагу на ведення розвідки цілей, вибір найбільш важливих з них і виду зброї для їх ураження, уміння подавати команди і ставити вогневі завдання, зосереджувати і розосереджувати вогонь. Для навчання управлінню вогнем і веденню вогню по цілям що рухаються і з'являються при освітленні цілей і місцевості освітлювальними патронами наказую показати цілі №9—12, частково обладнанні імітаторами спалахів пострілів, і для позначення глибини бойового порядку - цілі№6—8, обладнані імітаторами «спалахів пострілів». Спостерігач виявляє ціль і доповідає командиру відділення, який прийняв рішення на знищення цілі. Особовий склад швидко займає свої місця на позиції взводу, заряджає зброю знаходиться в готовності до відкриття вогню, а призначені вогневі засоби по команді своїх командирів відкривати вогонь. Командир відділення управляє відділенням, при веденні бою дотримується вказівок командира взводу Командир відділення управляє вогневим веденням вогню по цілям що рухаються і з'являються при освітленні цілей місцевості освітлювальними патронами.

1

2

3

в) Відновлення оборони після відбиття атаки противника.Поповнення боєприпасами. Евакуація поранених із БМП і надання першої медичної допомоги Для перевірки дій особового складу відділення по знищенню гранатами противника, що прорвався до переднього краю, наказую показати цілі №13—15. По закінченні бойової стрільби подаю команду «Стій», «Розрядити зброю» і запускаю освітлювальний патрон червоного вогню, після чого повідомляю частковий відбій, проходжу по позиціям взводу й особисто перевіряю розрядження зброї і здачу невитрачених боєприпасів. Перевіряю результати ураження мішеней і приступаю до відпрацьовування наступного питання. Повідомляю командиру, що відділення відбило атаку противника, поранено 2 солдата, витрачено 0,4 бк боєприпасів, а ручні гранати — цілком. Зруйновано окоп БМП. Противник готує повторну атаку. Проводжу відпраццювання дій по поповненню боєприпасів відповідно до нормативу по тактичні підготовці №4. Командир відділення управляє дії підлеглих по знищенню гранатами; противника, що прорвався до передньому краю оборони. Навчаємі відпрацьовують питання згідно бойового розрахунку при команді «Стій», «Розрядити зброю». Командир відділення приймає рішення по відновленню оборони і системи вогню відділення, а також постів ведення спостереження за полем бою. Виконують норматив по поповненню боєприпасів №4 Оцінка: "відмінно": 40 с. "добре": 45с. "задовільно": 55 с.

Продовження

1

2

3

Переконавшись в повному виконанні заходів щодо відновлення оборони . і системи вогню, закінчую заняття і проводжу розбір. Вислуховують оцінку командира взводу по проведенню заняття.
4. Підведення підсумків навчання і повернення в пункт постійної дислокації (до 2 годин) Перевіряю наявність особового складу, розрядженність зброї і віддаю наказ на здійснення маршу в пункт постійної дислокації. Роблю підсумок, виставляю оцінки. Командир відділення доповідає командирові взводу про готовність здійсненні маршу, за його командою здійснює марш.

Командир 1 мв