Смекни!
smekni.com

Механізований взвод на БМП (стр. 1 из 7)

Зміст

1. Організація, бойовий склад механізованого взводу на БМП

2. Озброєння і бойова техніка механізованого взводу на БМП

3. Механізований взвод на БМП в наступі

4. Механізований взвод на БМП в обороні

5. Список використаної літератури


1. Організація, бойовий склад механізованого взводу на БМП

Механізовані війська, маючи високу бойову самостійність та універсальність, здатні виконувати вказані завдання в різних умовах місцевості та за будь-якої погоди, на головних або другорядних напрямках, у першому або другому ешелоні, у складі резерву, морських і повітряних десантів.

Механізований взвод є тактичним підрозділом і організаційно входить до механізованої роти, бойові дії веде в складі роти.

До складу механізованого взводу входять управління взводу та три механізовані відділення. До управління взводу входить командир взводу, заступник командира взводу, кулеметник ПК; номер розрахунку.

Всього у взводі налічується 28 чоловік.

До мотострілецького відділення як до організаційно-штатної одиниці входять:

К — командир відділення. Накази віддає голосом або, перебуваючи у своїй бойовій машині піхоти (БМП), сигналами за допомогою переносної радіостанції (рації).

MB — механік-водій БМП. Основне завдання — утримувати у технічно справному стані бойову машину і вміло водити її за будь-яких обставин.

НО — навідник-оператор БМП. Озброєний автоматом. Основне завдання — вести вогонь з бортового озброєння.

Км — кулеметник. Завдання — вражати групові цілі противника.

Гм — гранатометник. Завдання — уражати броньовані цілі противника на відстані до 500 м. СГм — старший гранатометник.

ПГм — помічник гранатометника. Основне завдання — переносити гранати, допомагати гранатометникові, прикривати його від вогню противника.

Сн — снайпер. Завдання — знищувати важливі цілі противника (офіцерів-спостерігачів, гранатометників).

Ст — стрільці. Озброєні автоматами, що мають підствольні протипіхотні гранатомети. Основне завдання — знищувати живу силу противника.

ССт — старший стрілець.

Особовий склад відділення — від 8 до 10 чоловік, воно має одну бойову машину і засоби радіозв'язку.

2. Озброєння і бойова техніка механізованого взводу на БМП

Механізований взвод на БМП озброєний: БМП-2- 3 шт., 5,45 РПК-74 – 3 шт., АК-74 – 15шт., АКС-74у – 3 шт., СВД- 1 шт., РПГ-7-1шт.,ПМ-1шт.

Управління:

· Командир мв – (ПМ і АКС-74);

· Заступник командира взводу – (АК-74);

· Снайпер – (СВД);

· Стрілець - санітар – (АК-74)

Склад механізованого відділення:

· Командир відділення – (АК-74);

· Гранатометник – (РПГ-7 і АКС-74у);

· Помічник гранатометника – (АК-74);

· Кулеметник – (РПК-74);

· Старший стрілець – (АК-74);

· Механік-водій – (АКС-74у);

Боєкомплект механізованого відділення:

- «Фагот»- 4 шт.;

- 30мм патр. – 500шт.;

160-бронебійні;

360-осколочно-фугасні.

- 7,62мм патрони – 2000 шт.;

- ПГ 7 В – 5 пострілів;

- 26мм СП – 12 шт.;

- Ф1 – 10 шт.

Крім того – 5,45 мм патрони – 1080 (цинк);

– 7,62 мм патрони – 2040 (2 цинка).

На озброєнні взводу занаходиться бойова машина піхоти (БМП-2)

БМП-2 – це бойова гусенична плаваюча машина, що має озброєння, броньований захист й високу маневреність. Вона підвищує мобільність, озброєність та захищеність механізованих підрозділів, що діють на полі бою в умовах можливого застосування ракетно-ядерної зброї. БМП-2здатна слідувати за танками, з ходу долати окопи, траншеї й водні перешкоди, обладнана 10-ма посадочними місцями для розташування й роботи бойового розрахунку у складі:

командир відділення (машини); 1

механік-водій; 1

оператор-навідник; 1

стрілки-десантники; 7

Машина озброєна 30-мм автоматичною гарматою 2А-42 з 2-х стрічковим живленням, що стабілізована у 2-х площинах й спареним з нею 7,62-мм кулеметом ПКТ, пусковою установкою для боротьби з броньованими цілями з машини й поза неї. Озброєння дозволяє вести боротьбу з танками, вертольотами та іншими цілями.

На машині встановлені пристрої для захисту екіпажу від ЗМУ:

- обладнання у середині машини від дії ударної хвилі та проникаючої радіації при ядерному вибуху;

- від радіоактивного пороху при русі ураженою місцевістю;

- від хімічної та бактеріологічної зброї.

Для постановки димових завіс з метою маскування машина обладнана термодимовою апаратурою й системою пуску димових гранат.

На машину може бути встановлено обладнання для тралення мін у грунті.

Машина може долати водні перешкоди на плаву, використовуючи для пересування гусеничний рух; також пристосована для авіадесантування на парашутах.

Десант, що розташований у кормовому (десантному) відсіку, може вести прицільний вогонь з особистої зброї через амбразури, що розташовані у корпусі відсіків управління (за механіком-водієм) й десантного.

Тактико-технічні характеристики БМП-2

Вага (т) 13,8
Боєкомплект 500
2000
Потужність двигуна (к/с) 300
Запас ходу по паливу(км) 600
Екіпаж + десант 3+7
Мах швидкість (км/год) 65
7 (на плаву)
Озброєння 30 мм 2А42
7,62 мм ПТК

3. Механізований взвод на БМП в наступі

Наступ - основний вид бою, що ведеться з метою розгрому противника й оволодіння важливими районами (рубежами, об'єктами) місцевості. Він полягає в поразці противника всіма наявними способами рішучій атаці, стрімкому просуванні військ у глибину його розташування, знищенні й полоні живої сили, захопленні зброї, військової техніки й намічених районів (рубежів) місцевості.

Особовий склад взводу, використовуючи результати ядерної й вогневої поразки противника, повинен вести наступ з повною напругою сил, безупинно вдень і вночі, у будь-яку погоду й у тісній взаємодії з іншими підрозділами знищувати противника, що обороняється.

Наступ взводу на противника, що обороняється, здійснюється з ходу або з положення безпосереднього зіткнення з ним.

Атака полягає в стрімкому й невпинному русі механізованих підрозділів у бойовому порядку в сполученні з інтенсивним вогнем з бойових машин піхоти а в міру зближення із противником і з інших видів зброї з метою його знищення (розгрому).

Механізований взвод наступає в складі роти, у штурмовій групі й у бойовому розвідувальному дозорі може діяти й самостійно. Механізований взвод, крім того, може діяти в передовій групі від тактичного повітряного десанту.

Взвод наступає на фронті до 300м, а механізоване відділення в пішому порядку - на фронті до 50м.

Механізованому взводу у наступі вказуються об'єкт атаки й напрямок подальшого наступ. Іноді, особливо при постановці бойового завдання по радіо, а також при діях уночі й у лісі, взводу може бути зазначений тільки азимут напрямку наступу.

Об'єктом атаки механізованого взводу звичайно є противник в окопах або в інших фортифікаційних спорудженнях опорного пункту, а також окремо розташовані на напрямку наступу танки, знаряддя, кулемети й інші вогневі засоби противника.

Бойовий порядок механізованого взводу, що наступає на бойових машинах піхоти складається з бойової лінії бойових машин з інтервалом між ними до 100м і засобів посилення, що діють у бойовій лінії або за нею.

Бойовий порядок механізованого взводу, що наступає в пішому порядку, складається з ланцюга, бойових машин піхоти і засобів посилення.

Бойовий порядок механізованого відділення, що наступає в пішому порядку, складається з ланцюга з інтервалом між солдатами 6-8 м (8- 12 кроків) і бойової машини піхоти. Для зручності ведення вогню й кращого застосування до місцевості солдати в ланцюзі можуть висуватися трохи вперед або убік, не порушуючи загального напрямку фронту наступу ланцюга й не заважаючи діям сусідів. Бойова машина піхоти діє за ланцюгом відділення, на її фланзі, а іноді й безпосередньо в ланцюзі.

При атаці на бойових машинах піхоти механізований, кулеметний (протитанково - кулеметний) взводи діють у бойовій лінії за танками на віддалі 100-200м.

При атаці в пішому порядку особовий склад цих взводів діє в ланцюзі безпосередньо за бойовою лінією танків на віддалі, що забезпечує його безпеку від розривів снарядів своєї артилерії й підтримку просування танків вогнем стрілецької зброї. Бойові машини піхоти у цьому випадку, використовуючи складності місцевості, стрибками від рубежу до рубежу (від укриття до укриття) просуваються за своїми відділеннями на віддалі, що забезпечує надійну підтримку вогнем своєї зброї атакуючих танків і особового складу, а іноді вони можуть діяти й безпосередньо в ланцюзі своїх відділень.

Механізований і кулеметний (протитанково-кулеметний) взводи атакують противника, а гранатометний взвод підтримує атаку, діючи на бойових машинах піхоти або в пішому порядку. У бойових машинах піхоти після спішування особового складу залишаються навідники-оператори (навідники кулеметів), механіки-водії (водії) і заступник командира взводу.

До початку наступу з ходу механізований і кулеметний (протитанково-кулеметний) взводи потай розташовуються в зазначеному командиром роти, а гранатометний взвод - у зазначеному командиром батальйону місці.

Командир взводу організує розташування взводу й підготовку озброєння, бойової техніки й особового складу до майбутнього бою, а з одержанням бойового завдання організує бій.

При наступі з положення безпосереднього зіткнення із противником механізований і кулеметний (протитанково-кулеметний) взводи в зазначений час потай висуваються й займають вихідне положення для наступу. Особовий склад механізованого й кулеметного (протитанково-кулеметного) взводів розташовується звичайно в траншеї, а бойові машини піхоти займають вогневі позиції поруч зі своїми відділеннями або за ними на віддалі до 50м. Танковий взвод розташовується в раніше зайнятому для оборони опорному пункті або в складі роти перебуває на вичікувальній позиції. Гранатометний взвод займає вогневу позицію за механізованими ротами першого ешелону.