Смекни!
smekni.com

Аудит (стр. 24 из 28)

5.2. Після попереднього обстеження Виконавець оформлює його звітом попереднього обстеження та дає в ньому загальну оцінку та особливості фінансово-господарської діяльності, внутрішнього контролю і організації бухгалтерського обліку підприємства Замовника; оцінку аудиторських ризиків і при необхідності основних виявлених недоліків. На підставі звіту попереднього обстеження складається і узгоджується з Замовником загальний план аудиту (не пізніше 5 днів з дня закінчення попереднього обстеження). На підставі загального плану аудиту складається і підписується сторонами Протокол узгодження договірної ціни на аудиторські послуги.

5.3. При виявленні обставин та (або) грубих порушень внаслідок попереднього обстеження, які є підставою для дачі відмови від аудиторського висновку, Виконавець повинен повідомити про це Замовника та 5 денний строк скласти обґрунтовану відмову. При цьому звіт та Протокол узгодження договірної ціни на аудит можуть не складатись, а аудит може не проводитись.

5.4. Після перерахування авансу за аудиторські послуги Замовник надсилає листа Виконавцю про готовність проведення аудиту. Виконавець в 5 денний строк з дня отримання листа надсилає лист-відповідь та вказує конкретні строки проведення аудиту та супутніх йому робіт (не пізніше одного місяця з дня отримання листа від Замовника).

5.5. Після закінчення робіт в 7 денний строк складається та подається Замовнику аудиторський висновок або обґрунтована відмова дачі аудиторського висновку, інша документація та акт приймання-здачі результатів робіт.

5.6. В зв`язку з сутністю аудиту та інших властивих аудиту обмежень, існує можливість і навіть ймовірність того, що будь-які, навіть суттєві, помилки можуть залишатись невиявлені Виконавцем.

6. ПОРЯДОК ЗДАЧІ І ПРИЙМАННЯ РОБІТ

6.1. Передача оформленої в встановленому порядку документації по закінченню робіт здійснюється супроводжуючими документами Виконавця.

6.2. При завершенні робіт Виконавець подає Замовнику акт приймання-здачі результатів робіт.

6.3. Замовник зобов’язаний на протязі трьох робочих днів з моменту отримання акту приймання-здачі робіт розглянути його та при відсутності заперечень підписати і направити Виконавцю; при наявності зауважень направляється мотивована відмова від приймання робіт та не підписаний акт.

6.4. В випадку мотивованої відмови Замовника сторонами складається двохсторонній акт з переліком необхідних додаткових робіт та строків їх виконання.

7. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

7.1. За невиконання або неналежне виконання зобов’язань по цьому Договору Замовник та Виконавець несуть майнову відповідальність в відповідності з діючим законодавством та умовами цього Договору.

7.2. Замовник несе повну відповідальність за достовірність, точність та повноту наданих Виконавцю даних.

7.3. Виконавець несе повну матеріальну відповідальність перед Замовником за пряму шкоду, нанесену останньому неправильними відомостями, які містяться в аудиторському висновку, звіті аудитора, рекомендаціях та інших документах, які Виконавець надає Замовнику в процесі виконання аудиторських робіт (послуг).

7.4. В випадку невиконання робіт та зобов’язань в строк, визначений цим Договором, якщо це виникло з провини Виконавця, Виконавець сплачує Замовнику пеню в розмірі 2% від договірної ціни.

7.5. За порушення строків та умов оплати, а також за прострочення прийому виконаних робіт Замовник сплачує Виконавцю пеню в розмірі 2% від суми, яка підлягає сплаті, за кожен день прострочення.

7.6. Навмисне неподання повних обсягів інформації та її перекручування, приховування прибутків, ухилення від податків, обман та інші зловживання Замовником звільняє Виконавця від відповідальності за понесені збитки Замовником чи третіми сторонами, або дає Виконавцю право в односторонньому порядку розірвати Договір при їх виявленні; при цьому платежі Замовнику не повертаються і Замовник сплачує всі фактично виконані роботи.

7.7. Виконавець не несе відповідальності за збитки, понесені Замовником, від використання інформації, наданої Виконавцем, в тому випадку, якщо ця інформація втратила користь внаслідок зміни законодавства та нормативів, які сталися після надання такої інформації.

8. ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

Всі спори та розбіжності між сторонами цього Договору, які можуть виникнути, повинні вирішуватись шляхом переговорів. Якщо вони не будуть вирішені шляхом переговорів, то повинні остаточно вирішуватись в відповідності до діючого законодавства.

9. КОНФІДЕНЦІАЛЬНІСТЬ

9.1. Сторони зобов`язуються зберігати в таємниці існування та зміст даного Договору, а також любу інформацію та дані, які надаються кожною з сторін в зв’язку з цим Договором, не розголошувати інформацію якій-небудь третій стороні без попередньої письмової згоди протилежної сторони.

9.2. Обов’язки по конфіденційності не розповсюджуються на загальнодоступну інформацію, на інформацію, яка стане доступною не з вини сторін, а також в випадках, при яких передача цієї інформації третій стороні прямо передбачена діючим законодавством.

10. ПОРЯДОК ДОСТРОКОВОГО ПРИПИНЕННЯ ДІЇ ДОГОВОРУ, ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА ДОПОВНЕНЬ

10.1. Розірвання Договору та внесення змін і доповнень дозволяється при згоді обох сторін. Зміни та доповнення оформлюється додатковою згодою.

10.2. Одностороннє припинення дії Договору шляхом передачі письмового повідомлення в випадках, якщо з іншої сторони по Договору виникне одна з наступних подій: неплатоспроможність, реорганізація, ліквідація, призупинення або загроза призупинення її звичайних ділових операцій; передачі всієї або значної частини інформації третім особам; в випадках, прямо передбачених цим Договором.

10.3. Негайне дострокове припинення Договору Виконавцем в односторонньому порядку проводиться в випадках дій Замовника, які здійснюються з метою впливу на думку аудитора, створення несприятливих умов для нормальної роботи аудитора.

10.4. В випадку розірвання Договору сплата робіт та послуг Виконавця проводиться Замовником виходячи з обсягів та вартості фактично наданих послуг і виконаних робіт.

11. СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ

11.1. Даний Договір діє на протязі одного року з моменту його укладання.

11.2. По закінченні встановленого строку дія цього Договору, Договір може бути продовжено по письмовій згоді сторін.

12. ІНШІ УМОВИ

12.1. Даний Договір складено в двох оригінальних примірниках, по одному для кожної з сторін.

12.2. В випадку зміни реквізитів одної з сторін Договору, вона зобов’язана негайно повідомити про це іншу сторону.

12.3. В випадку банкрутства, ліквідації або реорганізації одної з сторін Договору, вона зобов’язана повідомити про це іншу сторону.

12.4. В випадках необхідності залучення сторонніх експертів та інших фахівців для виконання робіт, передбачених цим Договором, складається тристоронній договір (угода) між сторонами цього Договору та третьою стороною – юридичною чи фізичною особою, виконавцем експертиз та інших додаткових робіт.

12.5. В випадках, не передбачених цим Договором, сторони керуються діючим законодавством.

ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ, БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН ВИКОНАВЕЦЬ: ЗАМОВНИК:


Додаток №5


Кутовий штамп підприємства

ДОРУЧЕННЯ №137

Дата видачі 15 січня 1998 р.

Це доручення видане Товариством з обмеженою відповідальністю “Восток” виконавчому директору Іванову Анатолію Вікторовичу на право укладання договору на надання аудиторських послуг з Спільним підприємством аудиторською фірмою “Аудит Полісся”.

Підпис Іванова А.В. підпис засвідчую.

Доручення дійсне до 1 березня 1998 року.

Директор ТОВ “Восток” підпис Борисов Ю.І.

М.П.

Печатка


Додаток №8

Додаток №1 до Договору №7

від 17.01.1998 р.

ПРОТОКОЛ узгодження договірної ціни на аудиторські послуги

м. Житомир 24 січня 1998 р.

Ми, що нижче підписалися, від сторони Замовника виконавчий директор ТОВ “Восток” – Іванов А.В. та від сторони Виконавця директор СП АФ “Аудит Полісся” Олексюк П.С. засвідчуємо, що, сторонами досягнута угода про види аудиторських послуг, термінах їх проведення і договірній ціні. При розрахунках використано загальний план аудиту, складений при попередньому обстеженні підприємства Замовника. Результати угоди показані в наступній таблиці:

з/п Види аудиторських послуг Термін виконання Сума (грн.)
в днях в годинах
1. Аудит фінансової звітності за 1997 р. 10 80 1000
2. Консультування працівників 3 24 300
3. Проведення економічного аналізу господарської діяльності 2 16 200
Всього: 15 120 1500

Договірна ціна на надання аудиторських послуг складає: Одна тисяча п`ятсот гривен 00 коп. Кількість годин складає Сто двадцять.

Даний Протокол є підставою для взаємних розрахунків і платежів між Виконавцем та Замовником.

Від Виконавця: Від Замовника:

Директор СП АФ “Аудит Полісся” Виконавчий директор ТОВ

“Восток”

Додаток №9

СП АФ “Аудит Полісся”

Анкета опитування аудитора перед проведенням аудиту