Смекни!
smekni.com

Оптова торгівля ветеринарними препаратами (стр. 1 из 5)

Міністерство освіти і науки України

Житомирський державний технологічний університет

Кафедра менеджменту

Комплексна курсова робота

з курсу “Основи підприємництва” та “Економіка підприємства”

(Розділ 1)

на тему: “Оптова торгівля ветеринарними препаратами”

Виконала: студентка 3 курсу, ЗМО-07-1с групи

Карпінська Ніна Вікторівна

залікова книжка № 20107126

Захищена на кафедрі з оцінкою

_______________________________

“___” ________________ 200__р.

Підписи: ______________________

Перевірив_________________________________

(прізвище, імя, по-батькові викладача)

Житомир 2010


ЗМІСТ

Вступ

Розділ 1. Організаційно-економічний механізм заснування власної справив сфері оптової торгівлі ветеринарним препаратами.

1.1 Огляд ринку оптової торгівлі ветеринарними препаратами.

1.2 Формування підприємницької ідеї та особливості її реалізації в сфері оптової торгівлі ветеринарними препаратами

1.3 Нормативно-правове регулювання діяльності підприємств оптової торгівлі ветеринарними препаратами.

1.4 Технологія створення підприємства у сфері оптової торгівлі ветеринарними препаратами.

Висновки до розділу 1.

Список використаної літератури.

Додатки


ВСТУП

Курсова робота написана на тему: “Оптова торгівля ветеринарними препаратами”. Ця тема є досить актуальною, адже такий сегмент ринку, як оптова торгівля ветеринарними препаратами та медикаментами, є слаборозвиненим в Житомирі та області. Водночас, майже всі потреби споживачів можна задовольнити за рахунок продукції, випущеної вітчизняними виробниками. За відсутності конкуренції в цьому сегменті ринку можна спрогнозувати позитивний економічний результат. Тому створення підприємства, зорієнтованого на торгівлю ветеринарним медикаментами та препаратами, є вдалою підприємницькою ідеєю.

Метою на писання курсової роботи є опанування навичок створення юридичної особи на прикладі підприємства з галузі оптової торгівлі ветеринарними препаратами. В процесі проведення дослідження вирішуються такі завдання, як теоретичне вивчення процесу створення підприємства, та його практична реалізація. Для цього було проведено огляд ринку оптової торгівлі ветеринарними препаратами, проаналізовано нормативно-правову базу, що регулює цей сегмент ринку, практично реалізовано теоретичну схему створення підприємства. В процесі створення ТОВ “Гермес” пройшло три етапи дореєстраційний, реєстраційний, після реєстраційний. Описання процесу створення підприємства проводиться в чотири етапи. Першим кроком є вибір організаційної форми підприємства. На другому етапі підготовлюються реєстраційні документи: статут та установчий договір. Третім етапом виступає державна реєстрація підприємства, що завершує процес його створення. До після реєстраційних клопотів належить постановка на облік в органах державної статистики, податковій службі, отримання дозволу на виготовлення печатки і штампу в відділі внутрішніх справ, відкриття поточного рахунку в банках, реєстрація підприємства в фондах. Також слід отримати ліцензію та патент на право займатись оптовою торгівлею ветеринарними препаратами.

Об’єктом дослідження є новостворене підприємство товариство з обмеженою відповідальністю “Гермес”, предметом діяльності якого є оптова торгівля ветеринарними препаратами та медикаментами вітчизняного виробництва. Ветеринарні медикаменти, препарати (ветеринарні лікарські засоби) –– фармацевтична продукція: біологічні, рослинні, хімічні, хіміко-фармацевтичні, гомеопатичні та інші лікарські засоби, призначені для тварин. Ветеринарні препарати –– ветеринарні лікарські та імунобіологічні засоби (препарати) та засоби, що застосовують для штучного осіменіння тварин і трансплантації ембріонів, ензими, антисептики, дезінфектанти, інсектоакарициди, дератизациди, пробіотики, діагностикуми, засоби догляду за тваринами та інші, що використовуються у тваринництві та ветеринарній медицині. Підприємство є самостійним господарюючим суб’єктом. Підприємство створене для комерційної діяльності в межах Житомирської області через постачання роздрібним спеціалізованим підприємствам ветеринарних медикаментів та препаратів.

При проведенні дослідження, для написання курсової роботи, було використано нормативно-правові документи, які регулюють сферу оптової торгівлі ветеринарними препаратами та медикаментами; літературні та періодичні видання, що стосуються проблем ветеринарії в економіці України та Житомирської області.


РОЗДІЛ 1

ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ ЗАСНУВАННЯ ВЛАСНОЇ СПРАВИ

1.1 Огляд ринку оптової торгівлі ветеринарними препаратами

Ефективне ведення тваринництва в першу чергу залежить від повноцінності годівлі тварин. Незбалансованість раціонів годівлі по енергії, протеїну, мінеральним і біологічно активним речовинам може привести не тільки до низької продуктивності тварин, але і до підвищеної витрати кормів, не дозволяє повною мірою виявити генетичний потенціал продуктивності існуючих порід тварин.

Кормова добавка оптимальна по вмісту білка, амінокислот, вітамінів, мікроелементів частина комбікорму, що вводиться у визначеному процентному співвідношенні з метою одержання збалансованого продукту для конкретного віку і виду сільськогосподарських тварин.

По своєму призначенню кормові добавки можуть бути білковими, вітамінними, мінеральними, білково-вітамінними (БВД) і білково-вітамінно-мінеральними (БВМД). Практика показує, що введення окремих вітамінів, мікроелементів і інших інгредієнтів прямо в комбікорми - менш ефективний спосіб, ніж використання цих речовин у виді преміксів (попередніх сумішей).

Із середини 90-х pp. комбікормова промисловість у багатьох областях по об'єктивних і суб'єктивних причинах майже згорнула свою діяльність. Це привело до широкого поширення власних кормовиробництв у тваринницьких господарствах, що як і раніше відіграють важливу роль на ринку кормів.

Ведучу роль на ринку сировини для комбікормів і кормових добавок як і раніше грають західні постачальники, однак можна прогнозувати поступове пожвавлення українських виробників.

Багато українських тваринників з недовірою відносяться до імпортних кормових добавок, тому що є приклади негативних результатів їхнього використання. Як правило, у закордонних постачаннях склад кормів цілком не розкривається. Це дає можливість уводити неконтрольовані речовини, наприклад стимулятори росту, використання яких українським законодавством заборонено.

Біовіт - кормовий антибіотик, призначений для застосування при вирощуванні і відгодівлі сільськогосподарських тварин і птаха як лікувально-профілактичний засіб.

Препарат являє собою дрібний однорідний порошок від світле- до темнокоричнєвого кольору, який добре змішується з компонентами кормів. Антибіотик хлортетрациклін, який продукується мікробною культурою Actinomyces aureofaciens. Біовіт містить 4,6,8,12 чи 16% хлортетрацикліна, до 35-40% білків, 8-10% жирів, мінеральні речовини і цінні біологічні активні продукти - ферменти, вітаміни (у тому числі від 8 до 20 мг/кг вітаміну В12), що володіють зріст стимулюючими властивостями.

Премікси - це однорідні порошкоподібні суміші біологічно активних речовин з наповнювачем. Механізм дії преміксів обумовлений наявністю в них вітамінів (А, Д, Е, групи В), мікроелементів (заліза, міді, марганцю, кобальту, йоду, селен), макроелементів (магнію, сірки), антиоксидантів (бутілокситолуола, сантохіна), протимікробних препаратів (кормові антибіотики й ін.) в оптимальних кількостях і співвідношеннях.

Дія складових компонентів премікса підвищує перетравлення живильних речовин корму на 15-20%, сприяє повному їхньому засвоєнню організмом тварини. Вітаміни і мікроелементи активізують ферментативну, гормональну й імунну системи тварини, що в результаті сприяє підвищенню продуктивності на 12-15%, плідності і зміцненню здоров'я. За рахунок дії вітамінів і мікроелементів з організму поглинаються і виводяться токсичні продукти травлення, отрутні і радіоактивні речовини, що потрапили в організм із навколишнього чи середовища з кормом і водою. Застосування преміксів на основі місцевих кормів поліпшує їхню кормову цінність, підвищує продуктивність тварин і птаха, зменшує витрати корму на одиницю продукції (1 л молока, 1 кг приросту живої маси, десяток яєць), скорочує витрати на придбання лікарських ветпрепаратів. У якості наповнювачів преміксів як правило використовуються здрібнене зерно і продукти його переробки, а також порошкоподібна макуха, шрот, кормові дріжджі.

Учасників ринку, зайнятих у сфері виробництва, можна розділити на дві групи: “первинних” виробників, що випускають компоненти для кормових добавок, і власне виробників кормових добавок.

Виробники власне кормових добавок, як правило, являють собою підприємства комбікормової промисловості. Основним напрямком їхньої діяльності є випуск комбікормів і компонентів для них, у тому числі різних видів кормових добавок та ін. Деякі з підприємств спеціалізуються також на випуску ферментних препаратів, антибіотиків і ветеринарної продукції, а також устаткування для виробництва комбікормів. В основному в галузі ветеринарних препаратів виробники та оптові реалізатори є одними й тими ж фірмами.

Серед найбільш успішних підприємств – виробників (оптових реалізаторів) кормових добавок можна назвати:

1. ВІДКРИТЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "БЮВЕТФАРМ", ЖИТОМИРСЬКА ОБЛ., М.НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ, В. ЖИТОМИРСЬКЕ ШОСЕ,2

2. ВАТ "БІОЛІК", ВІННИЦЬКА ОБЛ., ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ Р-Н, М. ЛАДИЖИН, ВУЛ.ЛЕНІНА, 118

3. ЗАТ НЕМІШАІВСЬКИЙ ЗАВОД БІОХІМПРЕПАРАТІВ, КИЇВСЬКА ОБЛ., БОРОДЯНСЬКИЙ Р-Н, СМТ. НЕМІШАЕВО ВУЛ.БІОХІМІЧНА,1

4. ВАТ "КИІВМЕДПРЕПАРАТ" М.КИІВ, ВУЛ. САКСАГАНСЬКОГО 139