Смекни!
smekni.com

Господарська діяльність ВАТ Київський завод безалкогольних напоїв Росинка (стр. 1 из 12)

Міністерство освіти і науки України
Національний університет харчових технологій
Кафедра менеджменту

зовнішньоекономічної діяльності

Звіт про проходження переддипломної практики на

ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка»

студентки 6 курсу (заочної форми навчання), спеціальності

«Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності»

Керівник практики від університету

Київ – 2009

Зміст

Вступ

Розділ 1. Загальна характеристика ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка»

1.1 Господарсько-правові засади функціонування підприємства та його загальна характеристика

1.2 Аналіз організації менеджменту на підприємстві

Розділ 2. Аналіз фінансово-економічного стану ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка»

2.1 Характеристика трудових ресурсів підприємства

2.2 Аналіз основних фондів та оборотних активів підприємства

2.3 Аналіз прибутку, рентабельності та фінансового стану підприємства

Розділ 3. Організація зовнішньоекономічної діяльності ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка»

Висновки

Список використаної літератури

Додатки


Вступ

Метою виробничої переддипломної практики є ознайомитися із господарською діяльністю (у тому числі й зовнішньоекономічною діяльністю) ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка», дослідити її стан та економічні показники, що її відображають.

Обєктом дослідження під час виробничої переддипломної практики є ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка».

Предметом дослідження під час виробничої переддипломної практики є звичайна господарська діяльність підприємства.

Під час аналізу основних фондів та оборотних активів підприємства, ефективності використання трудових ресурсів і заробітної плати, організації менеджменту на підприємстві, виробництва та реалізації продукції підприємства, собівартості, прибутку, рентабельність та фінансового стану підприємства автор даної роботи широко користувався підручниками з економіки підприємства, основ менеджменту, управління персоналом, стандартизації, метрології та сертифікації у харчовій промисловості, перелік яких наведено у кінці роботи.

Числові дані для всебічного аналізу діяльності ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка» автор знайшов у таких документах:

1) Форма 1 “Баланс”

2) Форма 2 “Звіт про фінансові результати”

3) Форма 3 “Звіт про рух грошових коштів”

4) Форма 4 “Звіт про власний капітал”

5) Форма 5 “Примітки до річної фінансової звітності”

6) Форма 1-ПВ “Звіт з праці”

7) Форма 1-П “Звіт з продукції підприємства”

8) Форма 1-РС “Кількість працівників і оплачений робочий час, витрати на утримання робочої сили”

Під час аналізу автор використовував статистичні прийоми дослідження числових даних, а саме ряди динаміки та аналіз структури показників.

Розділ 1. Загальна характеристика ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка»

1.1 Господарсько-правові засади функціонування підприємства та його загальна характеристика

У цьому пункті також надамо загальну характеристику досліджуваного підприємства ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка».

Orangina Schweppes Group – це міжнародна компанія, представлена в понад 50 країнах Європи, яка приділяє значну увагу традиціям і споживчим перевагам кожної країни. Саме тому більшість брендів компанії не лише отримали визнання в різних країнах, але й стали частиною їхньої історії.

В основі успіху Orangina Schweppes Group – орієнтація на споживача, його смаки та очікування. Освоюючи новий ринок, об'єднуючись з місцевими марками, компанія не прагне все змінити, а дбайливо зберігає краще й адаптує свій світовий досвід, щоб знайти першокласне рішення, яке відповідатиме очікуванням споживачів.

Завод «Росинка» - яскравий приклад такої плідної співпраці в Україні. Дотримуючись кращих виробничих традицій «Росинки», підприємсвто разом з тим орієнтується на високі міжнародні стандарти Orangina Schweppes Group. Тому головними принципами діяльності піприємства є:

- послідовність у розвитку

- орієнтація на споживачів і клієнтів

- гарантовано висока якість

- творчий підхід

- прагнення виділятися

- робота на результат.

Приклади партнерства Orangina Schweppes Group з місцевими компаніями можуть доповнити співпраця з Trina і La Casera в Іспанії, Orangina у Франції та багато інших.


Таблиця 1.1 Ідентифікаційні реквізити, місцезнаходження ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка»

Повне найменування Вiдкрите акцiонерне товариство "Київський завод безалкогольних напоїв "Росинка"
Скорочене найменування (за наявності) ВАТ "КЗБН "Росинка"
Організаційно-правова форма Відкрите акціонерне товариство
Район н/д
Поштовий індекс 03680
Населений пункт м. Київ
Вулиця, будинок вул. Ежена Потьє, 6
Основні види діяльності Виробництво мінеральних вод та інших безалкогольних напоїв
Оптова торгівля напоями
Роздрібна торгівля алкогольнимита іншими напоями

Історія

З чого починалася «Росинка»

Краплина води – першоджерело життя. З нею пов’язана й історія становлення заводу. Адже «росинка» означає саме краплину води.

Завод «Росинка», який почав працювати ще 1960 року, до 90-х років минулого століття лишався єдиним заводом у київському регіоні, який спеціалізується на безалкогольних напоях. Сьогодні «Росинка» входить до когорти найбільших виробників напоїв в Україні.

Вже з 1962 року «Росинка» освоїла випуск напоїв з натуральної фруктової сировини. З того часу асортимент продукції вдосконалюється та розширюється. Так з 1996 року ми відкрили виробництво сокового напою для дітей «Capri-Sonne», який вже давно люблять дітлахи Європи.

З 2007 року «Росинка» - повноправний член шанованої у світі групи виробників напоїв Orangina Schweppes Group (Оранжина Швепс Груп). Завод заслужив хорошу репутацію у країнах Європейського Союзу. «Росинка» вважається інноваційним брендом, що пропонує споживачеві широкий вибір із понад 75 найменувань продукції, яка випускається на сучасних виробничих лініях. У його асортименті напої на будь-який смак: безалкогольні, слабоалкогольні, сокові, а також мінеральні води і надзвичайно смачний квас.

За час свого існування завод отримав понад 100 нагород, золотих медалей і Гран-прі як в Україні, так і закордоном. Це свідчить про високі виробничі стандарти «Росинки» і про безумовно лідерські позиції. Проте його найважливіша винагорода – це визнання споживачів.

Таблиця 1.2 Розподіл власності акцій ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка»

Найменування юридичної особи засновника та/або учасника Код за ЄДРПОУ засновника та/або учасника Місцезнаходження Відсоток акцій (часток, паїв), які належать засновнику та/або учаснику (від загальної кількості)
Black Lion Beverages IV B.V. (засновник) 34238458 Нiдерланди н/д н/д Amstelveen Bankrashof, 3 н/д 99.69
Прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи Відсоток акцій (часток, паїв), які належать засновнику та/або учаснику (від загальної кількості)
Меiлот Метью 0.000000047451
Басбi Тiмотi Марк 0.000000047451
Ласка Iнна Вiкторiвна 0.000000047451
Луiс Бах Террiкабрас 0.000000047451
Олiвер Боккара 0.000000047451
Умберто Хосе Монтойя Борха 0.000000047451
Сесерас Хорхе 0.000000047451
Трано Марi-Бернар 0.000000047451

Отже, ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка» - це підприємство із майже 100% іноземними інвестиціями.

Виробництво

Сьогодні Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка» входить до когорти кращих виробників України. Це стало можливим завдяки постійному вдосконаленню виробництва, впровадженню новітніх технологій і розширенню асортименту продукції.

Понад 100 нагород і 9 премій Гран-прі за вищу якість продукції свідчать про наші високі стандарти. Так «Росинку» тричі було визнано «Кращою торгівельною маркою» (2002, 2003, 2004 рр.), а також марка здобула перемогу на Міжнародному конкурсі «Золота торгівельна марка, 2003».

Прагнучи відповідати очікуванням споживачів, ми постійно розширюємо асортимент продукції. А це вимагає від нас вдосконалення і розвитку виробництва. Наприклад:

1998 р. – запущено нову лінію виробництва сокових напоїв «Capri-Sonne», 0,2 л.

1999 р. - запущено потужну лінію ПЕТФ з випуску напоїв у пляшках об’ємом від 0,5 до 2 л. Основна перевага такої пляшки в тому, що вона легка, не б’ється та ідеально підходить для збереження безалкогольних напоїв і мінеральних вод.

2001 р. - запущено лінію ПЕТФ з розливу напоїв у 5-літрові пляшки. Такий об'єм став зручним та вигідним рішенням для сімейного споживання напоїв.

2002 р. - запущено нову лінію розливу в ПЕТ-пляшку з продуктивністю 15 тис. пляшок на годину, щоб задовольнити зростаючий попит на напої заводу «Росинка».

2006 р. - відкрито новий цех, у якому запущено лінію розливу продукції в скляну пляшку 0,3 л, 0,33 л, 0,4 л. За годину така лінія розливає до 20 тис. пляшок.

На сьогодні в асортименті «Росинки» понад 75 найменувань безалкогольних, слабоалкогольних, сокових напоїв і мінеральної води.

«Росинка» продовжує розвиватися. Ми постійно вивчаємо ринок нових технологій, які допоможуть нам удосконалювати продукцію і задовольняти різноманітні смаки українських споживачів.

Якість

Виробництво продукції відмінної якості для задоволення вимог та бажань кожного споживача – головна мета ВАТ «КЗБН «Росинка».