Смекни!
smekni.com

Немецкое информационное агентство Deutsche Presse - Agentur (стр. 1 из 2)

Університет економіки та права «КРОК»

Факультет міжнародних відносин

Кафедра міжнародної інформації

Доповідь на тему:

«Німецьке інформагентство

«Deutsche Presse - Agentur»

Виконала:

Студентка 3 курсу, групи МІ 4/07

Бєлай Катерина Анатоліївна

Київ - 2010

Німецьке інформаційне агентство DPA було засноване в місті Гослар в 1949 році, через три місяці після проголошення Конституції - Основного закону Федеративної Республіки Німеччини і через чотири дні після перших парламентських виборах. Це був важкий старт для DPA оскільки цій установі не вистачало практично всього, у тому числі коштів, комунікаційного устаткування, паперу і офісних приміщень. Була, навіть, нестача стільців у центральний відділ новин в Гамбурзі.

Сьогодні ДПА є одним з провідних у світі міжнародних агентств новин, покладаючись виключно на свої власні ресурси на поставку новин по всьому світу. Є більш ніж 2500 клієнтів у 100 країнах на послуги МСД, в тому числі 75 національних інформаційних агентств.

Протягом усієї своєї історії, німецької агентство "здолав сильну конкуренцію, захищені ні національних кордонів, ні мовного бар'єру. Це необхідно для перемоги над клієнтами, але і партнерів, що бажають отримати кампанію спільно для взаємних інтересів новини галузі. DPA зробив це на різних рівнях, наприклад, відіграє активну роль у Європейському альянсі агентств, ключовим форумом для обміну досвідом і ноу-хау "в рамках збору новин та секторі розподілу.

Німецьке інформаційне агентство DPA зарекомендувала себе як надійний, точний і незалежний постачальник новин з цифрового та мультимедійного контенту до влади засобами масової інформації в країні і за кордоном. Клієнтиможуть користуватися великою глобальною мережею кореспондентів та редакторів, що підтримується провіднимиНовинами Німеччині.

Збір новин повністю вільний від зовнішнього впливу, у свою чергу гарантує відповідно до суворих вимог Статуту ДПА: В цьому документі встановлюється, що звітність повинна бути вільна від забобонів і необмеженого політичного, економічного чи урядової ідеології.

Друковані засоби масової інформації, радіо, інтернет та мобільний зв'язок в більш ніж 100 країнах покладаються на журналістський досвідAround-The-Time.Cеред клієнтів ДПА є парламенти, урядові і неурядові організаціяї, а також підприємства та агентства зі зв'язків з громадськістю. Вони всі випливають на зміст новин, з широкого спектру продуктів і послуг, що надаються DPAгрупи компаній.

У якості незалежного агентства новин, німецьке агентство ДПА бачить себе в якості критичного і стороннього спостерігача. Наша місія полягає в тому, щоб схопити суть новини чи події перш ніж повідомляти її швидко, стисло і правдиво. Поряд з неперевершеною кореспондентською мережею в Німеччині, ДПА підтримує свої бюро у більш ніж 80 країнах. На додаток до внутрішніх німецькомовних послуг, DPA пропонує світові новини англійською, іспанською та арабською мовами.

Редакційна група надає персоналізовані послуги в засобах масової інформації на світових ринках.

Надійність є нашим символом. Серед близько 1000 співробітників по всьому світу, понад 600 журналістів є співробітниками. В Агентстві також працює багато позаштатних співробітників.

Структура

Німецьке інформаційне агентство ДПА є приватною компанією з обмеженою відповідальністю за німецьким законодавством (GmbH) з близько 190 німецьких акціонерів.

Акціонер не може надати більш ніж 1,5 відсотка від загального обсягу капіталу, максимум 25% від статутного капіталу проводиться замовників. Це гарантує, що жоден акціонер може чинити домінуючий вплив на компанію.

У 2007 році основний оборот компанії DPA (тобто за винятком дочірніх та акцій) склала 94 млн євро. Принципи роботи компанії визначається акціонерами на спільному засіданні.


Рис А.1. Організаційна структура

Бізнес і редакційне управління ДПА забезпечення, що компанія виконує свою мету - надання клієнтам високу якість журналістської продукції, забезпечуючи тим самим фінансовий успіх ДПА як незалежний постачальник новин.

Обидва члени Виконавчої ради та редактор головного безпосередньо підзвітні наглядовій раді.

Виконавча рада складається з як мінімум двох членів, одним з яких є головою. Нинішній головний виконавчий співробітник Мальті фон Троту, разом з віце-президентом Майклом Зегберс.

Додаткова ДП є Маттіас Ман (керівник кадрового відділу і юридичний департамент) і Андреас Шмідт (начальник Управління фінансів та логістики). Обидва мають довіреність і уповноважені підписувати за дорученням з одним з членів виконавчої ради.


Члени Виконавчої ради та ДП призначаються наглядовою радою.

Мережа

Центральне бюро редакційну

Міжнародні послуги англійською, іспанською та арабською мовами виробляється на центральні редакційні ДПА бюро в Берліні, Мадриді та Каїрі, а на регіональних редакційних столах до Бангкока, Буенос-Айресі і Вашингтоні Міжнародним служба ДПА у німецькій координується і відредаговані в столиці Німеччини Берліні.

Центральне бюро редакційну

ДПА в Європі

На додаток до сильної німецької мережею ДПА, поглиблені охопленням від Європи забезпечується з 34 європейських міст, з Анкари в Осло, Лісабона до Москви і Берліна до Белграда. Практично у всіх національних агентств в Європі покладатися на послуги ДПА за їх міжнародні новини.

ДПА в Близький Схід і Африка

Спеціально розроблені регіональним охопленням здійснюється від 31 інформаційних агентств по всьому Близькому Сходу та Африці, німецькі кореспондентські служби, а також Міжнародний ДПА служби англійською мовою та її спеціалізована Міжнародна служба арабською мовою, міжнародним ключовим гравцем на регіональному ринку засобів масової інформації.

ДПА в Азії і Тихоокеанському регіоні

DPA кореспондентам надають докладні новини з більш ніж 20 бюро в країнах Азії та Тихоокеанського регіону за підтримки Мирного угоди по Дарфуру регіональних бюро в Бангкоку. Великі міжнародні охоплення доповнюють докладні регіональні новини. ДПА є одним з провідних у світі міжнародних інформаційних агентств поставка новин на глобальній основі і виключно зі своїх власних джерел.

ДПА в Північній Америці

DPA кореспондентам надають новин від регіональних бюро редакційний у Вашингтоні, а також інформаційних агентств і додаткових кореспондентами по всій Північній Америці.

ДПА в Латинській Америці

DPA присутності в Латинській Америці заснована на мережу з 20 інформаційних агентств по всьому континенту, від Мексики до Буенос-Айреса. Покриття включає міжнародні новини та поточні справи, а також традиційно сильного регіонального охоплення.

Послуги

Якість новин ДПА оцінюється за її здатності задовольняти трьом основним критеріям: незалежність, надійність і швидкість.

Німецьке інформаційне агентство представляє ДПА в якості найбільшого агентства Німеччини, і як один з провідних департаментів редакції по всьому світу. Його члени несуть відповідальність за 1000 найманих працівників, що працюють по всьому світу, і вони забезпечують дотримання стандартів редакційної ради.

Збір новин це наша робота. Агентство поставляє швидку і точну інформацію з надійних джерел, підвищення вартості утримання клієнтам, пов'язавши його з широкого асортименту продукції в рамках угоди по Дарфуру групи. DPA збирає і відбирає інформаційні матеріали і в той же час покладає його в перспективі для всіх клієнтів. Up-To-The-Minutes новин в словах і фотографіях підкріплюється привабливим графіка, відповідна довідкова інформація та індивідуальних технічних рішень. Більш детальна інформація на відстані одного кліка.

Від приватних каналів радіо для регіональних інтернет - спільнот, від загальнонаціональних щоденних газет та телевізійних станцій, спеціалісти з усіх видів засобів масової інформації розраховувати на швидке, надійного, незалежного та неупередженого висвітлення.

Текстові послуги були в центрі ділової ДПА, оскільки воно було засноване в 1949 році. Сьогодні вони не виробляються виключно для газет та інших видань, але можуть бути знайдені в різних друкованих та електронних засобах масової інформації.

Покриття включає в себе останні новини, матеріальних і великі функції, в матеріально-глибини фону.

Центральна редакційна столі в Берліні і кореспондентів у більш ніж 90 країнах по всьому світу виробляють Міжнародна служба в німецькій історії з 450-500 на день, що охоплює всі категорії новин.

Міжнародна служба на німецькій мові (ДПА-Europadienst) є ведучим новин Європі постачальником німецької мови новинних матеріалів у Європі та світі. Серед абонентів щоденних газет, радіо і телебачення, уряду, міністерств, інтернет-порталами і веб-сайти і не тільки провідних європейських національних інформаційних агентств. DPA-Europadienst забезпечує глобальні новини німецькою мовою. Він проводиться в околицях на добу в Гамбурзі і Берліні і містить від 450 до 500 пунктів News Daily отримала від всіх класичних категоріях. Покриття підвищено окремої звітності з німецьким внутрішнім політичних питань.

ДПА є лідером ринку в німецькомовному світі і приймаються органом з європейських питань. Всеосяжною и-к-хвилинні репортажі про події у світі забезпечується широкою мережею співробітники та угоди про співробітництво з провідними агентствами по всьому світу. Служба інтерпретує глобальні питання, з європейської точки зору. Збір новин відрізняється надійністю, копітких досліджень і об'єктивність. Наш велике охоплення і широту тематики ми пропонуємо, що відбулася у високо оцінюються як клієнтів, так і установ-партнерів, так.

Кореспонденти ДПА по всьому світу не тільки приносять тексти, але і візуальний матеріал. Фотографії виготовляються у високому розширенні підходять як для друкованих та онлайнових використання стисненого і оптимізувати час завантаження.