Смекни!
smekni.com

Новинки коп ютерної техніки

Р Е Ф Е Р А Т

на тему:

“НОВИНКИ КОМП’ЮТЕРНОЇ ТЕХНІКИ”

Розміри нових транзисторівIntel становить 80х3 атоми.

Як вважає Intel, нова технологія дозволить розмістити на чіпі в 25 разів більше транзисторів, ніж у сьогоднішньому Pentium 4. Кремнієвий транзистор зможе перемикатися 1500 млрд. разів за секунду, що на сьогодні є рекордом в індустрії. Нові транзистори зможуть не тільки швидше працювати, але й споживатимуть менше енергії. Їх виробництво здійснюється за допомогою стандартних технологій і матеріалів, що використовується в сьогоднішніх мікропроцесорах і чіпах пам’яті. Технологія ще дуже “сира”, тож промислове виробництво процесорів на базі нових транзисторів планується не раніше 2007 року. Кажуть, що це будуть чіпи з частотою 20ГГц, які містять близько мільярда транзисторів. Для порівняння, нинішній Pentium 4 містить лише 42 мільйони транзисторів.

Зрозуміло, Intel зробила лише ще один крок у еволюції транзисторів, а інші виробники чіпів не стоять осторонь: вони розробляють свої варіанти. Аналітики вважають, що незабаром ІВМ повинна представити свій власний надщвидкий транзистор. Компанія збирається досягнути збільшення швидкості чіпів на 35% завдяки новій технології обробки кремнію.

Біл Гейтс забезпечить кожний комп’ютер телефоном.

Ще однією цікавою рисою WindowsXP, вихід якої запланований на 25 жовтня цього року, стане поліпшена підтримка телефонії через Інтернет.

До останнього часу ця послуга була не дуже популярна у звичайних користувачів, але фахівці передбачають її популяризацію в найближчі роки, значне поліпшення якості зв’язку і появу величезної кількості нових можливостей.

Завдяки системі Passport можна буде користуватися своїм “телефоном” із будь-якого місця, де є комп’ютер, а система зможе автоматично визначати місцеположення абонента і, наприклад, перемикати дзвінки на мобільний телефон або звичайний апарат.

Деякі аналітики вважають, що телефонні компанії стануть наступною метою Microsoft, а враховуючи взятий цією компанією курс на DigitalHome, де навіть консоль слугуватиме засобом для виходу в Інтернет і е-шопінгу, можна не сумніватися, що MS постарається проникнути в усі сфери домашнього господарства.

Сьогодні для того, щоби здійснити дзвінок із ПК на традиційний телефон, потрібно встановити програму від стороннього девелопера, наприклад, Dialpad або Net2Phone. У майбутньому MS сама забезпечуватиме користувача вбудованою програмою, що замінює ці пакети, і не виключено, що в той же MSOffice майбутніх редакцій увійде більш просунута версія “телефону”. Щось на зразок нинішньої ситуації з OutlookExpressiOutlook з MSOffice.

Проте великі телефонні компанії, що “крутять” величезними сумами грошей, не надто переймаються перспективами телефонії за допомогою ОС. Не так уже й просто замінити їх налагоджену техніку і послуги, так що не варто цього чекати навіть у найближчі десять років.

SEAGATEпочала постачання дисків серії U.

Компанія Seagate оголосила про початок постачання дискового накопичувача родини USeriesємністю 80 ГБ (по 40 ГБ на пластину) з рекордно високою щільністю запису – 32,6 Гб на кв. дюйм. Новий накопичувач є вже шостим поколінням родини USeries, найпопулярнішої за всю історію галузі. Вінчестери призначені для економічних ПК і пристроїв побутової електроніки, таких, як відеозаписуючі пристрої, ігрові консолі, цифрові аудіоплеєри тощо.

FUJITSUпочала продаж нового ноутбука.

Fujitsu анонсувала початок продажу нового ноутбука LifeBookSSeries. Важачи близько 1,8 кілограма, ця модель має вражаючі характеристики. Так, за 2809 доларів покупець отримає екран діагоналлю 21,1, зовнішній UBS-дисковод, вбудований мережний і модельний контролер, 30ГБ на жорсткому диску, 256 МБ пам’яті та комбінацію DVD/CD-RW. Заплативши на 500 доларів менше, можна позбутися зайвих 10 ГБ місця на диску, половини пам’яті й можливості перезаписувати CD. Можлива купівля в кредит й інші цікаві варіанти, детальніше про які можна прочитати на сайті компанії (http://www.fujitsupc.com/www/productsnotebooks.shtm/?products/notebooks/ series). Але основне зацікавлення цим ноутбуком викликає, звичайно, не його конфігурація, а вбудована система, що дозволяє на ходу відключати накопичувачі, змінюючи конфігурацію системи. І це у супермініатюрній моделі! І, звичайно, спеціально розроблений для цієї моделі перезаписуючий накопичувач DVD/CD-RW.

Appleпрезентує прозорий ПК.

AppleComputerпісля річної перерви вирішила переможно повернутися на ринок із продуктом, який знаходиться поза конкуренцією по параметру ціна/виробництво.

ІМам, нагадуючи перші моделі Macintosh поєднанням типу “все в одному”, одночасно своїм дизайном символізує компанію “Думай по-новому” (ThinkDifferent), яку проводить Apple.

В напівпрозорий біло-синій корпус вмонтовані монітор і системний блок з процесором 750 PowerPC 233 MHz, 32 МВ оперативної пам’яті, 512 КВ вторинної кеш-памяті, жорстким диском ємкістю 4 GB, модемом, адаптером і приводом CD-ROM.

В іМас вперше серед комп’ютерів Apple в повній мірі задіяний інтерфейс USB, через який підключається навіть мишка і клавіатура. Наявність USB дозволяє власником іМас використовувати ту ж стандартну недорогу периферію, яку широко використовують з ПК на базі чіпів Intel.

Початок продажу іМас планують на літній період – сезон закупок для нового навчального року.

“ДКТ” презентує портативні половинки від Toshiba.

Компанія “ДКТ” анонсувала нові товари Toshiba – ноутбуки Satellite 4080XCDT і Satellite 4030CDT. Перший базується на процесорі 366 MHzMobilePentiumII, має жорсткий диск 6,4 GB (UltraDMA, 2,5’’EIDE) і найбільшу в серії Satellite активну матрицю розміром 14,1’’ (1024 х 768 TFT).

Satellite 4030СDT укомплектований процесором 300 MHzMobileCeleron, має жорсткий диск 4,1 GB і активну матрицю розміром 13,3’’ (1024 х 768 TFT).

Ноутбуки Satellite також мають синхронну память DRAM 64 МВ, внутрішній модем 56 Kflex ITU,90, вмонтований дисковод 3,5’’, 24-швидкісний CD-ROM і поширену 3D – звукову систему із стереодинаміками. Обидва ПК-блокнота комплектуються двома Туре ІІ або одним Руре ІІІ слотом РС Card, інтерфейсом USB і прискореним інфрачервоним портом FastIfrared.

Для швидкого підключення до принтерів, моніторів і клавіатурам обидва Satellite сумісні з порт-реплікаторами SatellitePortReplicator компанії Toshiba і існуючим порт-реплікатором NoteDockIII (необхідний адаптер). Маса ноутбуків – біля 3 кілограмів, розміри 30,4 см х 23,9 см х 5,4 см.

Toshiba спростила і прискорила вибір і загрузку програмного забезпечення. Нові моделі Satellite поставляються з компакт-диском Toshiba із програмою-конфігуратором ConfigurationBuilder, яка дозволяє створити образ системи менше ніж за 1 год.

Кишенькові комп’ютери.

Кишенькові комп’ютери є повноцінними комп’ютерами і мають набагато більшу потужність і універсальність, ніж електронні записнички. Вони мають ті ж самі можливості, що й комп’ютери класу “notebook”, але менші за розміром і мають більшу тривалість автономної роботи.

Кишеньковий комп’ютер PALMm 100 – це невеликий пристрій з розмірами 11,84 х 7,92 х 1,83 см і вагою 125 г. екран прикривається відкидною кришкою. Операційна система – PALMOS 3.5, процесор MotorolaDragonball 16 МГц, 2 Мбайти ОЗУ, послідовний та інфрачервоний порти, 2 батарейки ААА (2 місяці роботи). Можливий прямий експорт даних в MicrosoftWordiExcel. Інформація вводиться спеціальним пером – стилусом. Для введення букв і цифр можна або писати за допомогою спеціальних символів “Графіті” у відповідній області, або викликати на екран екранну клавіатуру (в нижніх кутах області “Графіті”).

У лівому верхньому куті області “Графіті” на PALMm 100 знаходиться піктограма годинника. Якщо натиснути на неї під час роботи в будь-якій програмі, то на 2 с висвітлюється дата і час. Годинник висвічується і при закритій кришці PALM. Для цього в кришці є спеціальне віконечко.

Серед прикладних програм: адресна книга, редактори текстів, щоденник, програма обліку фінансів, словник, таймер з підсвічуванням, “читалка” текстів Isilo(зручно користуватись як шпаргалкою на екзамені), а також багато ігрових програм.

Процесор ATHLON.

Компанія AMD випустила перші ПК з процесором Athlon. Ці комп’ютери швидше ПК lompag з процесором Pentium ІІІ 600 МГц на 14%. Виробники ПК планують використати Athlonв ПК дому та офісу. Їхня конфігурація буде близькою до комп’ютерів з процесорами Pentium ІІІ. ПК на базі Athlon600 МГц буде на $ 100-200 дешевшим порівняно з аналогічною конфігурацією ПК з РІІІ – 600. За інформацією АМD цей процесор може виконувати за один такт відразу шість команд, у той час як Pentium ІІІ – тільки три. Athlonмає кеш-пам’ять першого рівня обсягом 128 Кб, що в чотири рази більше ніж у РІІІ. Частота системної шини Athlon складає 200 МГц, що в два рази вище ніж у РІІІ.