Смекни!
smekni.com

Поштова програма Eudora (стр. 1 из 4)

Реферат на тему:

Поштова програма Eudora

План

• Написання листа
• Збереження написаного листа для подальшого редагування
• Відправлення листа
• Захист паролем
• Перевірка та одержання пошти
• Вікно поштової скриньки
• Додатки (Attachments)
• Відповідь, пересилка і перенаправлення вхідної пошти
• Створення і використання псевдонімів (адресна книга)
• Пошук тексту в листах
• Сортування листів у скриньках
• Зберігання листів у файлі
• Повторне відправлення повернутих листів
• Приорітети листів
• Зміна теми листа
• Друк листів
• Створення стандартного підпису
• Вихід з програми Eudora

Короткий опис команд меню Eudora


Дана програма є однією з поштових популярних програм, яку успішно використовують для своїх потреб міліони користувачів у світі. Чим ця поштова програма цікава і чим відрізняється від інших подібних програм? Як у ній правильно працювати? Даний реферат і присвячений цим питанням.

Написання листа

Для написання листа потрібно вибрати New Message (Новий Лист) в меню Message (Листи).
З`явиться вікно для написання нового листа, з заголовком No Recipient, No Subject (нема адресата, нема теми) з мигаючим курсором на початку поля To: (Кому). Це вікно складаєтся з заголовка вікна, рядка іконок, заголовків листа і тіла листа.

Поля заголовка
Поля заголовка містять різноманітну інформацію про повідомлення, включаючи ім’я відправника, адресата, час і дату відправки листа, тему листа, тощо. Нові листи одержать відмітку часу в момент відправки, або в момент постановки в чергу для відправки.

Рядок іконок
Рядок іконок складаєтся з декількох об`єктів, які зображені прямо під заголовком вікна. Він дозволяє Вам контролювати приорітет ваших листів, змінювати деякі настройки для конкретного листа, відсилати або ставити лист в чергу. Існує три випадаючих меню та п`ять іконок. Кожна з пяти іконок може бути включена або виключена для поточного листа натисканням на неї. Втоплена іконка означає, що ця опція включена.


Зауваження: Установки по замовчуванню для рядка іконок визначаються у вікні Special/Settings/Sending Mail.

Випадаюче меню Priority (приорітет)

Найлівіше в рядку іконок - випадаюче меню Priority (приорітети). Якщо Ви хочете надати своєму листу вищий або нижчий приорітет порівняно з нормальним листом, використовуйте це меню (див. розділ "Пріоритети листів").

Випадаюче меню Signature (підпис)
Якщо вибрано непереклеслений малюнок - файл з Вашим підписом автоматично буде додаватися в кінці кожного листа якого Ви відправляєте. Детальніше підписи обговорюються у розділі "Створення стандартного підпису".

Випадаюче меню Attachment (додатки)
Пункт Attachment Type (тип додатку) дозволяє Вам вибрати, в якому форматі будуть закодовані документи, приєднані до листа: MIME чи Bin Hex. MIME - це Multipurpose Internet Mail Extensions, а Bin Hex - найсумісніший формат зі старими програмами та попередніми версіями програми Eudora.

Quoted-Printable
Якщо ця ікона відзначена, quoted-printable кодування буде використане при відправленні листів, що містять довгі рядки або спеціальні символи. Коли ця опція відзначена, вона буде використовуватися для всіх plain text attachments (додатків простого тексту або, попросту, для текстів листів). Ніколи не використовуйте цю опцію.
Text As Attachment
Якщо ця іконка відзначена, приєднані текстові файли будуть відправлятися в тексті листа як частина самого листа.
Word Wrap (перенесення слів)
Якщо іконка Word Wrap на рядку ікон відзначена (або опція Word Wrap у вікні Special/Settings включена), Вам не обов'язково натискати Enter в кінці кожного рядка. Текст буде переноситися на наступний рядок автоматично. Якщо ця опція не встановлена, обов'язково натискайте Enter в кінці кожного рядка, інакше Ваш лист може бути складно прочитати на комп'ютері одержувача.
Tabs in Body (табуляція в тілі листа)
Якщо ця іконка відзначена, при натисканні клавіші tab при наборі тексту Eudora вставить необхідне число пробілів, щоб зсунути поточну позицію на число позицій, кратне 8, рахуючи з початку рядка. Це дозволяє зробити коректну табуляцію на безлічі терміналів.
Зауваження: Ця іконка також контролює операції з табуляціями над текстом, що включаються (pasted) в лист і додатками простого тексту, що посилаются як документи (окрім binhex). Якщо Tabs in Body відмічена, табуляція буде замінятися пробілами; інакше, символи табуляції будуть вставлені в текст.
Keep Copies (зберігати копії)
Якщо ця іконка відзначена, копія кожного відправленого листа буде збережена в скриньці Out (почта що відправляється) і позначена літерою "S" в лівій колонці вікна скриньки Out, що показує, що лист вже відправлено (sent).
Send або Queue (відіслати або поставити в чергу)
Якщо опція Immediate Send (негайно послати) у вікні Special/Settings/Sending Mail включена, кнопка справа на рядку іконок буде називатися Send. Натиснувши її Ви негайно відправите листа. Інакше, ця кнопка буде підписана Queue, і буде діяти також, як пункт Queue for Delivery (поставити в чергу для відправки) в меню Message (листи) (при натисканні цієї іконки, вікно повідомлення закриється і лист буде перенесений в скриньку Out з поміткою Q ("готово до відправлення").

Збереження написаного листа для подальшого редагування.

Інколи необхідно зберегти на всякий випадок написаний лист, напр. при наборі довгого листа, або якщо Ви хочете повернутися до його написання пізніше.
Для того, щоб зберегти лист, поки відкрите вікно в якому Ви його пишете, виберіть Save (зберегти) з меню File. Вікно листа не закриється, але поточна версія листа буде збережена в скриньці Out. Відзначте, що заголовок, що з'являється у верхній частині вікна зміниться з "No Recipient No Subject" на те, що Ви напишете в поляхлиста To: і Subject:.

Якщо Ви зараз закриєте лист (натиснувши кнопку close box у верхньому лівому кутку вікна повідомлення або виберете команду Close в меню File), цей лист можна відкрити ще раз з скриньки Out для нових змін. Як і будь-яке повідомлення у вікні скриньки, цей лист можна ідентифіковати по полях To: і Subject:. Маленькая чорна крапка у лівій частині опису повідомлення в скриньці Out показує, що лист затриманий і не відправлений, але його можна буде ще відправити. Такі листи залишаються в скриньці Out поки їх поставлять в чергу, відправлять або знищать.
Якщо Ви спробуєте закрити вікно нового листа без збереження, з'явиться попередження, що пропонує зберегти лист. Якщо Ви виберете Discard (відмовитися) і лист не зберігався раніше, він буде знищений.

Відправлення листа

Відправлення за один прийом

Якщо опція Immediate Send (негайно відправити) у вікні Special/Settings/Sending Mail включена, виберіть Queue for Delivery в меню Message для негайного відправлення поточного повідомлення. Або альтернативою є крайня права кнопка в рядку іконок - Send. Натисніть на неї, щоб відправити листа.

З'явиться вікно, що відображає процес передачі листа.

Відправлення в дві дії
Деколи доцільніше написати декілька листів і відправити всіх їх потім разом. Це можливо тільки у випадку, якщо опція Immediate Send у Special/Settings/Sending Mail вимкнута. Щоб зробити перший крок до відправлення листа, виберіть пункт Queue For Delivery в меню Message. Або можна натиснути крайню зправа кнопку в рядку іконок, позначену Queue. Натисніть її для того щоб поставити лист в чергу до наступного відправлення.
Кожна з цих дій закриє вікно повідомлення (якщо воно було відкрите), збереже листа в скриньці Out і позначить його, як поставленого в чергу. Поставлені в чергу листи відмічаються буквою "Q" в лівій колонці скриньки Out.
Для другого кроку виберіть Send Queued Messages в меню File. Ця дія призведе до відправлення Вашого листа (листів). Появиться вікно процесу передачі листів, яке відображає процес відправлення пошти.

Відкладені листи
Існує можливість сказати Eudora про потребу відправити листа пізніше в певний час. Щоб зробити це для поточного листа, виберіть Change/Queueing в меню Message. З'явиться вікно Change Queueing.

Якщо Ви виберете Right Now, листа буде відправлено відразу після натискання кнопки OK. Якщо Ви виберете Next time queued messages are sent, лист буде послано при наступній відправці листів, що стоять в черзі. Якщо Ви виберете On or After, Ви можете використати поля часу та дати для зазначення часу, коли лист повинен бути відправлений. Лист зберігається в скриньці Out з поміткою Q в колонці статусу, як звичайний лист, поставлений в чергу. Звичайно, такий лист не відправляється до настання означеного часу. Якщо вибрати Don't send, листа не буде відправлено.
Зауваження: Щоб лист був відправлений в правильний час, Eudora повинна бути запущена в той час, коли лист повинен відправитися. Якщо Eudora не буде запущена, лист буде відправлено при наступному запуску Eudora після настання означеного часу.

Відправлення листів в черзі при перевірці пошти
Якщо опція Send on Check у вікні Special/Settings/Sending Mail включена, кожний раз при ручній або автоматичній перевірці листів, що приходять всі підготовані до відправки листи будуть відправлені, що позбавить Вас від необхідності натискати Send Queued Messages.

Захист паролем

Перевірка наявності пошти для Вас на POP сервері захищена паролем. Кожний раз, коли запускається Eudora, програма питає Ваш пароль перед першою перевіркою пошти. Якщо встановлена автоматична перевірка, (див. Special/Settings/Checking Mail), при відкритті Eudora з'явиться вікно, що питає Ваш пароль на POP сервері.