Смекни!
smekni.com

Функціонування організаційного відділу місцевої державної адміністрації (стр. 1 из 3)

Вступ.

Місцева державна адміністрація є місцевим органом виконавчої влади і входить до системи органів виконавчої влади. Місцева державна адміністрація в межах своїх повноважень здійснює виконавчу владу на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, а також реалізує повноваження, делеговані їй відповідною радою.

Для сприяння здійсненню своїх повноважень районна державна адміністрація створює відділи, управління та інші структурні підрозділи.

Відділи районної державної адміністрації здійснують керівництво галузями управління , несуть відповідальність за їх розвиток.

Вони підзвітні і підконтрольні голові районної державної адміністрації а також органам виконавчої влади вищого рівня.

Кожний відділ подільської районної в місті Києві адміністрації має свої функції та завдання.

Розрізняють загальний, організаційний, по роботі зі зверненнями, юридичний та інші відділи.

У цьому рефераті мова піде про організаційний відділ.

Структура

Організаційний відділ утворюється головою райдержадміністрації. відповідно до Указу Президента України від 21 серпня 1995 року 760/95 п. 8 "і" "Положення про районну, районну у містах Києві та Севастополі державну адміністрацію", законів України "Про столицю України - місто--герой Київ "від 15 січня 1999 року 401-ХІV та "Про місцеві державні адміністрації" від 9 квітня 1999 року 508-ХІV.

Організаційний відділ Подільської районної у м. Києві державної адміністрації міста Києва є структурним підрозділом апарату Подільської районної у м. Києві державної адміністрації, що створений з метою органзаційного забезпечення діяльності голови адміністрації.

Відділ підпорядковується голові адміністрації, безпосередньо заступнику голови адміністрації з питань організаційної роботи.

У своїй роботі відділ керується Конституцією України, Законами України, постановами Верховної Ради України, указами й розпорядженнями Президента України, декретами, постановами, розпорядженнями Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови Київської міської державної адмністрації та голови Подільської районної державної адміністрації, іншими нормативними документами відповідних органів законодавчої та виконавчої влади, Регламентом роботи адміністрації, а також цим Положенням.

Відділ утворюється, реорганізується або ліквідується головою адміністрації.

Структура й чисельність працівників організаційного відділу та Положення про нього затверджується головою райдержадміністрації.

.

Для забезпечення своєї діяльності відділ має право користуватися автомобільним транспортом, оргтехнікою. засобами комп'ютеризації та усіма формами зв'язку.

Працівники відділу, у разі необхідності, можуть бути присутніми на сесіях райради, нарадах, які проводять структурні підрозділи адміністрації та райради, на зборах підприємств, організацій та установ усіх організаційних форм і усіх форм власності, які розташовані в районі, громадських організацій і політичних партій, що діють у районі.

Відділ звітує про свою роботу голові адміністрації та заступнику голови адміністрації з питань організації роботи.

Структура відділу, штатний розклад. і фонд оплати праці працівників відділу затверджуються головою адміністрації за поданням заступника голови адміністрації з питань організаційної роботи. Відділ утримується за рахунок державного бюджету.

Відділ очолює завідуючий який призначається на посаду звільняється з посади головою адміністрації за поданням заступника голови адміністрації з питань організаційної роботи. На посаду завідуючого організаційним відділом призначається особа з вищою освітою, яка має стаж роботи за фахом у державній службі не менш 3 років, або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах управління не менш 5 років. Досвід роботи щодо управління персоналом та вільно володіє державною мовою. Завідуючий відділом є державним службовцем.

Працівники відділу призначаються на посаду та звільняються з посади головою адміністрації за поданням завідуючого відділом та погодженням із заступником голови адміністрації з питань організаційної роботи. На посаду заступника завідуючого відділом призначаються особи, які мають вишу освіту, стаж роботи за фахом державної служби на керівних посадах не менш 3 років, або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах управління не менш 5 років. Досвід роботи щодо управління персоналом, вільно володіють державною мовою. На посаду головного спеціаліста призначаються особи, які мають вищу освіту, стаж роботи за фахом у державній службі на посаді провідного спеціаліста не менш 3 років, або загальний стаж роботи у державній службі за фахом не менш 5 років, вільно володіють державною мовою. На посаду спеціаліста 1 категорії призначаються особи, які мають вишу освіту, стаж роботи в державній службі за фахом на посаді спеціаліста П категорії не менш 2 років, або стаж роботи за фахом в інших сферах економіки не менш 3 років, вільно володіють державною мовою. Працівники відділу є державними службовцями.

Покладання на відділ обов'язків, не передбачених цим положенням, а також таких, що не відносяться до організаційної роботи, не допускається (окрім випадків, вказаних у п. 2.16 цього Положення).

2.ОСНОВНІ ФУНКЦІЇ

Відділ готує, на основі пропозицій голови адміністрації, заступників голови адміністрації, керівників структурних підрозділів адміністрації, проекти квартальних і тижневих планів роботи та інших заходів, які проводяться головою адміністрації та його заступниками :

Відділ готує, на основі пропозицій голови адміністрації, заступників голови адміністрації, пропозиції у квартальні переліки питань для розгляду на апаратних нарадах у голови та заступників голови Київської міської державної адміністрації , а також готує, на основі пропозицій голови адміністрації, заступників голови адміністрації, квартальні переліки питань для розгляду на апаратних нарадах районної державної адміністрації.

Відділ приймає участь у складанні заходів районної ради та адміністрації по виконанню планів соціально-економічного розвитку району.